Δευτέρα 1 Μάρτη στις 12.00 στο σταθμό μετρό Ακρόπολη
Σε συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο ΛΙβάνιου και τη σύλληψη και καταδίκη του ισπανού ράπερ Πάμπλο Χασέλ καλούν συλλογικότητες στο χώρος της τέχνης όπως ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος. Θα καταθέσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στην ισπανική πρεσβεία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου:
Η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε στη Βουλή το νομοσχέδιο “Λιβάνιου” που περιλαμβάνει το άρθρο 8 και το άρθρο 32 και διατηρεί τα άρθρα 183 έως 187 του νέου ποινικού κώδικα που έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και αφορούν στην ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας, στον λεγόμενο “τρομονόμο”, παρά τον όποιο ελιγμό να μην κάνει αναφορά σε αυτόν στο επίμαχο άρθρο 8.
Με την ίδια νομοθεσία “περί υποκίνησης σε βία ή μίσος”, συνελήφθη στην Ισπανία ο καλλιτέχνης της ραπ Pablo Hasel όπου πρόκειται να εκτίσει ποινή φυλάκισης 9 μηνών. Όλα αυτά την ώρα που οι κυβερνήσεις σε όλη την ευρώπη πανηγυρίζουν πως ο συγκεκριμένος νόμος δεν έρχεται για να φιμώσει την τέχνη αλλά δήθεν για να την απελευθερώσει.
Εάν δεν αντιδράσουμε άμεσα δείχνοντας την αλληλεγγύη μας στις μαζικές κινητοποιήσεις που γίνονται αυτές τις μέρες στην Ισπανία, θα έρθει και η σειρά μας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μαζικά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Καλούμε να φτάσει παντού το κάλεσμά μας.
Συγκεντρώσαμε χιλιάδες υπογραφές και αυτό ήταν η αρχή. Τώρα πρέπει να δείξουμε πως ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστούν. Το νομοσχέδιο “Λιβάνιου” και ειδικά το άρθρο 8 θα μείνει στα χαρτιά.
Καλούμε φορείς και σωματεία στο χώρο του πολιτισμού, αλλά και συλλόγους μαθητών και φοιτητών να στηρίξουν την κινητοποίησή μας.
Όλοι και όλες τη Δευτέρα 1 Μάρτη στις 12.00 στο σταθμό μετρό Ακρόπολη. Από εκεί θα καταθέσουμε ψήφισμα με τα αιτήματά μας στην Ισπανική Πρεσβεία, και μετά θα καταθέσουμε τις χιλιάδες υπογραφές καταδίκης του νομοσχεδίου στη Βουλή.
Απαιτούμε
- Άμεση απελευθέρωση του Pablo Hasel και άρση των κατηγοριών εναντίον του.
- Να αποσύρει τώρα η κυβέρνηση το εκτρωματικό άρθρο 8 του νόμου Λιβάνιου.
- Να καταργηθεί συνολικά το πλαίσιο που επιβάλλει λογοκρισία στην Τέχνη.
- Συνολική κατάργηση του τρομονόμου και όλου του “αντιτρομοκρατικού” νομοθετικού πλαισίου που στοχοποιεί το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική Ε.Ε. και κυβερνήσεων.
- Να αλλάξει ο ποινικός κώδικας συνολικά, που ρίχνει στα μαλακά την κακοποίηση από εργοδότη.