Γκαουλάιτερ των ΗΠΑ ο Πάιατ
Πιο παρεμβατικός και από τον διαβόητο Νίκολας Μπερνς αποδεικνύεται ο σημερινός πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ. Οι παλιότεροι θα θυμούνται ότι στην περίοδο που οδήγησε στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία ο Μπερνς, σε ρόλο Πιουριφόι, μπαινόβγαινε καθημερινά στα ελληνικά υπουργεία και προχωρούσε σε διαρκείς πολιτικές παρεμβάσεις. Στα χνάρια του κινείται και ο Πάιατ έχοντας πάρει εντολή από τον Τραμπ να συμπεριφέρεται σαν σερίφης των Βαλκανίων. Έτσι πιέζει ανοιχτά υπέρ των αμερικανικών συμφερόντων και επιχειρήσεων ενώ σε αυτό το πλαίσιο υπαγορεύει θέσεις και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ακόμα και στον Βασίλη Λεβέντη με τον οποίο συναντήθηκε πρόσφατα. Πριν 20 χρόνια ο Νικήτας Κακλαμάνης ως πρόεδρος της Βουλής αποκάλεσε τον τότε πρέσβη των ΗΠΑ «ανθύπατο» και είπε την περίφημη φράση «κάποιος τον μαζέψει». Οι διάδοχοι του ωστόσο στη Βουλή, παρά το αριστερό τους παρελθόν, δεν τολμούν να πουν κουβέντα κατά του επικίνδυνου Τζέφρι Πάιατ, του ανθρώπου μην ξεχνάμε που ενορχήστρωσε το πραξικόπημα του Μαϊντάν στην Ουκρανία.
«Απορίες» και βεβαιότητες
«Απορίες για την άλλη Αριστερά» ήταν ο τίτλος άρθρου του Τ. Παππά στην ΕφΣυν (24/2), αλλά εξέφρασε στερεότυπα για την «αίσθηση μεγαλείου» και την «μανία καταδίωξης» που διακατέχουν την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Ειρωνεύτηκε το σχολιασμό του γραφείου Τύπου του ΝΑΡ για «άγχος συνοδοιπόρων της ΣΥΡΙΖΑϊκής διακυβέρνησης να αποδείξουν πως δεν υπάρχει αριστερή εναλλακτική». Αναρωτιέται ο Τ. Παππάς πού ξέρει το ΝΑΡ για τις σχέσεις της πολιτικής κατεύθυνσης της ΕφΣυν με την κυβέρνηση. Ας κοιτάξει τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας… Το ΝΑΡ δεν κριτίκαρε προφανώς τη δημοσίευση διαφωνιών και αποχωρήσεων (εξάλλου τα δημοσιεύει το ίδιο), αλλά τον πολιτικό σχολιασμό τους.
«Λεβέντικα» δεκανίκια στη Χ.A.
Ε όχι και «εγκληματική» οργάνωση η Χρυσή Αυγή! Αυτό φαίνεται να πιστεύει ο Θ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Μάριος Γεωργιάδης, γιος του προέδρου του κόμματος Βασίλη Λεβέντη. Στη διάρκεια της συζήτησης νομοσχεδίου για την «παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης» ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, χρησιμοποίησε την έκφραση «εγκληματική Χρυσή Αυγή». Όμως ο Μ. Γεωργιάδης, με την εξουσία που του δίνει η θέση του αντιπροεδρεύοντος, ζήτησε η λέξη «εγκληματική» να διαγραφεί από τα πρακτικά και τελικά πέτυχε τη διαγραφή της παρόλο που ο βουλευτής του ΚΚΕ ορθώς επέμενε στην καταχώρισή της. Η Χρυσή Αυγή, που στελέχη της είναι υπόδικα, που ο αρχηγός της ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον μαχαιροβγάλτη Ρουπακιά, έχει κάθε λόγο να τρίβει τα χέρια της από χαρά.
Νέα μνημόνια βλέπει ο Σημίτης
Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα βρει υψηλά επιτόκια στις αγορές και θα αναγκαστεί να προσφύγει εκ νέου στο Μηχανισμό Στήριξης από τον οποίο θα επιβληθούν νέοι όροι για την οικονομική πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί, προχώρησε ο Κώστας Σημίτης μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ. Ο Σημίτης παρέπεμψε σε σχετική έκθεση που προβλέπει ότι η μείωση του ελληνικού χρέους θα γίνει στη χώρα μας σε 42 χρόνια και πως στο ορατό μέλλον η χώρα μας θα ζει σε καθεστώς εποπτείας. Ο πρώην πρωθυπουργός ποτέ δεν έκανε αυτοκριτική για τις δικές του μεγάλες ευθύνες για την πρωτοφανή δεκαετή οικονομική κρίση, ωστόσο ως μη ενεργός πια πολιτικός έχει μεγαλύτερη ελευθερία να προχωρήσει σε παραδοχές που άλλοι φοβούνται να θίξουν.
Έσπασε η απαγόρευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο
Να αφήσει έξω από τη συνεδρίαση τους πολίτες και να επιτρέψει την είσοδο μόνο σε εκπροσώπους επιχείρησε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Θεόδωρος Σχινάς, κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 1ης Μαρτίου 2018, όπου συζητήθηκε το θέμα του ΧΥΤΑ Γραμματικού. Ο Σχινάς προχώρησε στην αντιδημοκρατική ανακοίνωση ότι η συνεδρίαση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών και η είσοδος θα επιτρέπεται «μόνο με προκλήσεις για να προστατευτεί ο δημοκρατικός διάλογος»! Προφανώς οι μαθητές και μαθήτριες του Μαραθώνα που θέλουν να γνωρίζουν αν θα χωροθετηθεί ΧΥΤΑ στο Γραμματικό είναι επίφοβοι για «έκτροπα»! Μετά τη γενική κατακραυγή και τη μαζική κινητοποίηση πολιτών και αριστερών οργανώσεων, οι «πορτιέρηδες» της περιφέρειας αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και να αφήσουν τον κόσμο να εισέλθει στην αίθουσα.