Οκτώ χρόνια στην αβεβαιότητα και την προσμονή για το αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία συμπληρώνουν 23 υδρονομείς που πέτυχαν σε διαγωνισμό της ΕΥΔΑΠ. Οι 23 έλαβαν μέρος στην προκήρυξη 366Μ/2009 και όντας στον οριστικό πίνακα επιτυχόντων, ύστερα και από τον γραπτό διαγωνισμό, όπως όριζε η προκήρυξη, αντί να προσληφθούν, αναγκάστηκαν να δικαστούν από όλες τις βαθμίδες των δικαστηρίων: Πρωτοδικεία (2013), Διοικητικό Εφετείο (2013), Εφετείο (2016), Άρειος Πάγος (την περασμένη Πέμπτη). «Συρόμαστε μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σαν άλλοι Κοσκωτάδες και Σώρρες στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο στο οποίο δεν στοιχειοθετήθηκε καν η δίκη αλλά και στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου (2017), ματώνοντας τόσο εμείς όσο και οι οικογένειές μας, τόσο ψυχολογικά όσο και οικονομικά για ένα θέμα το οποίο έχει ήδη κριθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη», δήλωσε στο Πριν μία από τις επιτυχούσες.
Οι 23 υδρονομείς δουλεύουν στην ΕΥΔΑΠ εδώ και ένα χρόνο. Από τα τέλη του Σεπτέμβρη του 2016, έχοντας διανύσει επιτυχώς την επτάμηνη δοκιμαστική περίοδο, συνεχίζουν να εργάζονται καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εταιρείας.
Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αντί ως όφειλε να τους εντάξει βάσει του καταστατικού της εταιρείας στο τακτικό προσωπικό, αδιαφορεί περιμένοντας την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου ύστερα από την αίτηση για την Αναίρεση Υπέρ του Νόμου η οποία και εκδικάστηκε την Πέμπτη. Μάλιστα μετά τον θόρυβο που έγινε για απόλυση εργαζόμενων που έχουν προσληφθεί ως μόνιμοι, εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στην ΑΔΕΔΥ, που «τόλμησε» να υπερασπιστεί τους «23», τονίζοντας πως «η ΕΥΔΑΠ δεν απολύει κανένα υδρονομέα»!
Οι 23 εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ πάντως επισημαίνουν πως είναι άξιο απορίας πώς ένα τέτοιο εργασιακό θέμα που αφορά το δικαίωμα στην εργασία, αμφισβητείται από την «πρώτη φορά Αριστερά στην κυβέρνηση». Θέτουν δε τα ακόλουθα ερωτήματα: Τι είναι αυτό που ενοχλεί; Ποιος δεν θέλει το νερό να είναι δημόσιο αγαθό; Τι αποβλέπουν για το μέλλον της ΕΥΔΑΠ; Ποιος δεν θέλει την ομαλή λειτουργία των υδρονομείων στην Αττική; Μήπως αποβλέπουν στον κατακερματισμό της ΕΥΔΑΠ και την πώλησή της σε ιδιώτες; Μήπως αποβλέπουν στην αλλαγή των σχέσεων εργασίας;