Κι ενώ η προσοχή όλων είναι στραμμένη στις εξελίξεις γύρω από τις τηλεοπτικές άδειες και τα κανάλια, η κρίση και οι εκκαθαρίσεις στα έντυπα ΜΜΕ συνεχίζονται. Στον Πήγασο, τον όμιλο Μπόμπολα που εκδίδει το Έθνος, την Ημερησία και άλλα έντυπα, απολύθηκαν τις προηγούμενες μέρες πέντε δημοσιογράφοι, στο πλαίσιο της «αναδιάρθρωσης» που επιχειρείται. Μια αναδιάρθρωση που για μια ακόμα φορά έχει θύματα τους εργαζόμενους. Η ΕΣΗΕΑ έμεινε στην τυπική έκδοση μιας ανακοίνωσης, στην οποία μιλά για «κλίμα τρομοκρατίας και αβεβαιότητας», μεταξύ των δημοσιογράφων, «οι οποίοι μετά τις μειώσεις που έχουν τα τελευταία χρόνια υποστεί, τώρα βιώνουν την αίσθηση της απόλυτης ανασφάλειας μπροστά σε αυτό το κύμα των ”εκκαθαρίσεων”». Μάλιστα, η εταιρεία αξιοποιεί και τα αντεργατικά μέτρα του μνημονίου, προχωρώντας σε απολύσεις με …προειδοποίηση, έτσι ώστε να μην καταβάλλει καν τις πλήρεις αποζημιώσεις των απολυμένων!
Την ίδια ώρα, νέα παράταση ζητά από τους εργαζόμενους η ιδιοκτησία του ΔΟΛ, τους οποίους ενημέρωσε μέσω του διευθυντή Αντ. Καρακούση πως αναμένονται χρήματα από την Alpha Bank, με τα οποία θα αποπληρωθούν τα χρωστούμενα και θα υπάρξει δυνατότητα για πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου». Προς το παρόν πάντως, ο ΔΟΛ χρωστά στους υπαλλήλους του τους μισθούς Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, καθώς και τον τρέχοντα μήνα. Η αποπληρωμή τους, καθώς και άλλων χρωστούμενων από παλιότερα, μετατίθεται για τον Ιανουάριο του 2017.
Κανένα (θετικό) νέο δεν υπάρχει από το μέτωπο του ΕΔΟΕΑΠ, καθώς από την πλευρά των εργοδοτών (όπως έγινε καθαρό και με νέο μέιλ προς το υπουργείο Εργασίας του προέδρου της ΕΙΤΗΣΕΕ Πάνου Κυριακόπουλου), απορρίπτεται κάθε «πόρος» επί των διαφημίσεων ή επί του τζίρου και προκρίνεται η αύξηση των εισφορών, δηλαδή η άμεση μείωση των μισθών των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Ταυτόχρονα, υπάρχει η εκτίμηση πως με μια τέτοια «λύση» ο ΕΔΟΕΑΠ πάει για λουκέτο. Υπάρχει λοιπόν το ερώτημα ποιά θα είναι η αντίδραση των Ενώσεων και της ΠΟΕΣΥ, που τόσο καιρό νανούριζαν τον κλάδο πως κάποια λύση θα βρεθεί;