Δεινή κατάληξη είχε η 29χρονη Σύρια Αζάζ Ράγκντα, καθώς έπαθε επιληπτική κρίση και τελικά κατέληξε έπειτα από ανακοπή καρδιάς μέσα στο ασθενοφόρο που τη μετέφερε στο νοσοκομείο. Η νεαρή πρόσφυγας βρισκόταν στην Ελλάδα με το σύζυγό της και διέμενε στο κέντρο φιλοξενείας, στο πρώην εργοστάσιο της Softex. Στο σημείο όπου βρίσκεται ο συγκεκριμένος χώρος φιλοξενείας δημιουργήθηκαν εντάσεις, καθώς οι μετανάστες κατήγγειλαν ότι δεν υπάρχει επαρκής ιατρική φροντίδα και το ασθενοφόρο καθυστέρησε πολύ να την παραλάβει, με αποτέλεσμα η νεαρή γυναίκα να βρει το θάνατο.
Η Αυγή έγραψε ότι σύμφωνα με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στο σημείο υπήρχε γιατρός από τον Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, από όπου και έφτασε ένας νοσηλευτής με μηχανή. Σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση, ο νοσηλευτής βλέποντας τη σοβαρή κατάσταση της 29χρονης ειδοποίησε εκ νέου το ΕΚΑΒ. Πάντως, σύμφωνα με το ThePressProject, στις εγκαταστάσεις δεν υπήρχε γιατρός για να προσπαθήσει να την επαναφέρει, ενώ μια ώρα αργότερα, όταν τελικά έφτασε στο σημείο το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τη Θεσσαλονίκη, η γυναίκα είχε χάσει τη ζωή της.
«Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο και παίζει με τις ζωές των ανθρώπων», είχε δηλώσει πριν από μερικούς μήνες στο UNFOLLOW η Ζαχαρούλα Βεζύρη, μέλος της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, με αφορμή την τότε εκκένωση της Ειδομένης και την μεταφορά των ανθρώπων σε μέρη με κακές υποδομές, μία εκτίμηση που φαίνεται να επιβεβαιώνεται με μακάβριο τρόπο. Ότι οι συνθήκες στα camp είναι επικίνδυνες για την υγεία των προσφύγων είχε καταγγείλει και το ΚΕΕΛΠΝΟ. Πάντως οι πρόσφυγες αντέδρασαν αμέσως και περισσότεροι από 100 έφτασαν με τα πόδια μέχρι το κέντρο της πόλης, όπου ενώθηκαν με την πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις στέγης μεταναστών. Και όλα αυτά σε μία χρονική στιγμή όπου, ενώ το κράτος δεν διαθέτει τα χρήματα για επαρκή ιατρική φροντίδα, οργανώνει πολυδάπανες επιχειρήσεις καταστολής του κινήματος αλληλεγγύης