Ακάθεκτοι συνεχίζουν οι εργοδότες (και) του κλάδου των ΜΜΕ το… θεάρεστο έργο του θησαυρίσματος στις πλάτες ανασφάλιστων, κακοπληρωμένων ή και απλήρωτων εργαζομένων. Αξιοποιώντας το ευνοϊκό περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών υπέρ τους, τα αφεντικά των ΜΜΕ «πατάνε» αφενός, πάνω στο ευνοϊκό νομικό πλαίσιο, αφετέρου, στον στυγνό εκβιασμό του «αν δε σου αρέσει υπάρχουν άλλοι που παρακαλάνε».
}Στο Έθνος και την Ημερησία, οι εργαζόμενοι πλέον κλείνουν τέσσερις μήνες απλήρωτοι. Ο Φώτης Μπόμπολας όχι μόνο δεν υλοποίησε την δέσμευσή του για αποπληρωμή των δεδουλευμένων, αλλά συνεχίζει να καθυστερεί την καταβολή της μισθοδοσίας, βάζοντας έναν ακόμη μήνα «μέσα» τους εργαζόμενους. Μετά από γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι στα δύο έντυπα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ζητώντας κάλυψη από την ΕΣΗΕΑ. Ωστόσο ο εργοδοτικός συνδικαλισμός της Ένωσης, σε μια ακόμα προσπάθεια να «ευνουχίσει» τα αγωνιστικά σκιρτήματα των εργαζομένων του κλάδου, αποφάσισε απλώς να καλέσει τους διευθυντές των εντύπων για ενημέρωση.
}Στο μεταξύ στο Πρώτο Θέμα θύελλα έχει ξεσπάσει από την απόφαση της εργοδοσίας να προχωρήσει σε οριζόντιες περικοπές 20%. Για τη νέα επίθεση στο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων, η ιδιοκτησία της πρώτης σε πωλήσεις κυριακάτικης εφημερίδας, επικαλέστηκε μείωση των εσόδων από τη διαφήμιση.
}Νέα κλιμάκωση γνώρισε η αντιπαράθεση στο εσωτερικό της επιχειρηματικής ελίτ της χώρας που ελέγχει παράλληλα μεγάλης ακροαματικότητας ΜΜΕ. Τα ξημερώματα της Τρίτης, 14 Ιουνίου, μήνυση του Βαγγέλη Μαρινάκη κινητοποίησε την εισαγγελία Πειραιά που εισήλθε στα γραφεία του ΣΚΑΪ αναζητώντας να συλλάβει τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαϊδη που παρουσιάζει την εκπομπή «Δίκη», ασχολούμενος κυρίως με τη δικογραφία για εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο. Ο σταθμός του Φαλήρου έκανε λόγο για κίνηση που προσβάλλει «το κράτος δικαίου» και την «ελευθεροτυπία» –αν και δεν είχε δείξει την ίδια ευαισθησία όταν τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
Γ. Μ.