Αυτή τη Δεύτερα υπάρχουν συνεντεύξεις στην τηλεόραση: Του Αλέξη Τσίπρα στην τηλεόραση του Σκάι, στους Σ. Κοσιώνη και Π. Τσίμα, και του Σ. Θεοδωράκη, επικεφαλής του Ποταμιού, στο Μέγκα και τον Γ. Πρετεντέρη. Δεν προκαλούν καμία έκπληξη. Ας δούμε το γιατί.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ως δημοσιογράφος-τηλεοπτικός αστέρας μέχρι και την προηγούμενη σεζόν, ήταν εργαζόμενος στο Μέγκα, όπως άλλωστε επί χρόνια ήταν στα έντυπα του ΔΟΛ, το Βήμα, το Βημαγκαζίνο, τα Νέα. Ο επικεφαλής του Ποταμιού με αφετηρία την ΕΡΤ με τους Πρωταγωνιστές κατέληξε, με μια ανάπαυλα στο Σταρ, στο Mέγκα και το protagon. Όλο αυτό το διάστημα το κόμμα που… σιχαίνεται τα άλλα κόμματα και απαρτίζεται από τα στελέχη τους λατρεύει την τηλεόραση.
Προσοχή όμως: δεν εμφανίζονται όλοι μόνον ο σταρ, ο Σταύρος Θεοδωράκης, του οποίου το επιχείρημα σύγκρισης με τα άλλα κόμματα στην εκπομπή Στον ενικό ήταν πως «έμενα με γνωρίζετε από την τηλεόραση». Το κομμάτι λοιπόν που υπερψηφίστηκε στις ευρωεκλογές είναι κυρίως η προέκταση μιας εκπομπής και μιας δημοφιλούς ιστοσελίδας ενός προσώπου που εμφανίζεται να δουλεύει ομαδικά, αλλά δηλώνει πως «εγώ θα σώσω τη χώρα». Η παρουσία του αύριο στον Γ. Πρετεντέρη έχει σημειολογικό χαρακτήρα, αφού ο Σταύρος Θεοδωράκης θα δείξει στον πρώην συνάδελφο του τηλεσχολιαστή, με κοινή αφετηρία τον Κώστα Σημίτη, τι κατάφερε να κάνει εκείνος, σε αντίθεση με τον ίδιο που παρέμεινε το μοναδικό πρόσωπο σε ένα κανάλι το οποίο χάνει κοινό και επιρροή.
Η περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα είναι διαφορετική. Πηγαίνει να δώσει κεντρική συνέντευξη σε ένα κανάλι που πρώτο εφάρμοσε το Μνημόνιο και την αντεργατική πολιτική, σφυροκοπώντας καθημερινά τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το κανάλι που επέβαλε το δίλημμα «Μνημόνιο ή χρεοκοπία» και για τουλάχιστον δύο χρόνια δεν δεχόταν καμία διαφορετική άποψη στις συχνότητές. Στον Σκάι υπάρχουν «αριστεροί» της κατηγορίας του Παύλου Τσίμα που κάποτε ήταν στον 902 και τώρα διαμορφώνουν την αγορά. Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί, που τώρα δεν είναι της παρούσης. Το ερώτημα για τον Αλέξη Τσίπρα είναι τι μήνυμα θέλει να δώσει με τη συνέντευξή του στο Σκάι. Είναι η πιστοποίηση της περίφημης «στροφής στο ρεαλισμό».
Ίσως στον ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλέσουν τώρα που διαβάζουν αυτές τις γραμμές και να θεωρήσουν ότι δεν γνωρίζουμε πώς παίζεται αυτό το παιχνίδι της επικοινωνίας. Αλλά ίσως να ξεχνούν πως ο ίδιος ο αρχηγός τους έχει κερδίσει ως σήμερα από τις αρνήσεις που έχει δώσει και όχι από την υποτιθέμενη αποδοχή των θέσεών του. Ας θυμάται, όταν θα ξαναμπεί στον Σκάι, πως αυτοί που έπρεπε να τον υποδεχθούν, οι εργαζόμενοι ψηφοφόροι του, είναι εδώ και καιρό απολυμένοι.