Το Μέγκα θέλει να αλλάξει το δελτίο ειδήσεών του. Η πρόθεση αυτή συμπίπτει με τον πρωθυπουργικό σχεδιασμό για έξοδο από το Μνημόνιο. Οι ειδήσεις του Μέγκα, υπό τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο, έκαναν ολόκληρη διαδρομή: Από την εμπορική επιτυχία των σχολιαστών στα παράθυρα για να προστατευτεί η Μαρά Ζαχαρέα, την περίοδο Καραμανλή, όταν ο σύζυγός της Θόδωρος Ρουσόπουλος ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος, μέχρι και τη φανατική υποστήριξη του Μνημονίου και των πολιτικών του.
Τόσο το Μέγκα όσο και ο Σκάι με πρωτοφανέρωτο πάθος άσκησαν τέτοια πίεση για την εφαρμογή του Μνημονίου, που σε πολλές περιπτώσεις κάλυπταν το κυβερνητικό κενό. Μπορεί να μιλούσαν οι υπουργοί, ο Παπακωνσταντίνου, ο Βενιζέλος, ο Βορίδης, ο Στουρνάρας, αλλά στην πραγματικότητα η τρόικα μιλούσε μέσα από το Μέγκα, που είχε το κύρος και την τηλεθέαση, και δευτερογενώς από τον Σκάι.
Αυτός όμως ο κύκλος ολοκληρώνεται. Το Μέγκα με τεράστια χρέη δυσκολεύεται να συγκεντρώσει έσοδα διότι το κοινό μειώνεται σταθερά και με συνέπεια. Το μήνυμα του Μνημονίου με εκείνους που στήριξαν τον Σημίτη, τον Καραμανλή και την τρόικα δεν περνάει. Οπότε αυτό που χρειάζεται είναι η αλλαγή της βιτρίνας, μήπως και ο κόσμος επιστρέψει στο δελτίο και τις λοιπές ενημερωτικές εκπομπές που έφτασαν να είναι η προέκταση των τηλεπωλήσεων του Άδ. Γεωργιάδη.
Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι εκδότες μεγαλώνουν και κουράζονται εύκολα, οπότε από ένα σημείο και πέρα αναζητούν πρόσωπα εμπιστοσύνης να μοιράζουν μερίδιο των ευθυνών. Ένα δελτίο ειδήσεων που παραπαίει, με ένα λειψό πρόγραμμα στην ψυχαγωγία, μπορεί να σημαίνει για το κανάλι την απώλεια και της δεύτερης θέσης στον ανταγωνισμό της τηλεθέασης. Η τρίτη θέση για το Μέγκα είναι απαρχή για το κλείσιμο του καναλιού, ενώ με την αλλαγή των προσώπων και το ξαναμοίρασμα της τράπουλας έχουν ακόμη μια δυνατότητα.
Την περασμένη βδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις θέσεις του για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Προβλέπει την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στο πρώτο στάδιο και την αξιολόγηση τους σε ένα δεύτερο στάδιο με την προσθήκη από την εμπειρία της Ertopen. Ο εναγκαλισμός με την κυβερνητική εξουσία παραμένει, καθώς θα υπάρχει αρμόδιος υπουργός που ασκεί εποπτεία και θα ορίζει το Εποπτικό Συμβούλιο, το οποίο είναι έμπνευση Αλεβιζάτου και Καψή. Κοινώς η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλά κενά στον τρόπο διοίκησης. Αποκαθιστά μεν τους απολυμένους στις θέσεις εργασίας τους, επουλώνοντας πληγές του παρελθόντος, δεν δίνει όμως διέξοδο για το μέλλον.