Log in

Registration

Σχόλια στο ημίφως – 6/12/2015

Posted: December 12, 2015 / in: Σχολια στο ημιφως / Comments Off on Σχόλια στο ημίφως – 6/12/2015

Τσίπρας υπέρ εφοπλιστικών …αερίων

Η πράσινη ανάπτυξη θα έρθει με το …θαλάσσιο εμπόριο! Αυτό υποστήριξε ο Α. Τσίπρας μιλώντας στην Παγκόσμια Διάσκεψη για το κλίμα βγάζοντας λόγο περί του «ναυτικού έθνους των Ελλήνων». Πέρα από το ότι δεν είπε κουβέντα για τους λιγνίτες ή τα εργοστάσια που μολύνουν, ισχυρίστηκε πως ο «Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός θα πρέπει να ασχολείται με το θέμα των εκπομπών αερίων από τα πλοία». Εν ολίγοις ο έλληνας πρωθυπουργός υιοθέτησε όλη τη γραμμή της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για την προστασία των συμφερόντων της από κάθε μέτρο περιορισμού του αποτυπώματός της.

Μνημονιακός ταλιμπανισμός Μάρδα

Ο μνημονιακός φανατισμός των υπουργικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάτο. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Μάρδας δήλωσε ότι ήταν «τραγικό λάθος» και «δειλία» των προηγούμενων κυβερνήσεων το ότι δεν εφάρμοσαν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα των προγενέστερων Μνημονίων! «Τρέναρε η εφαρμογή των μέτρων» και «χάθηκε η δυναμική», είπε ανερυθρίαστα. Προφανώς η πολιτική δύναμη που θα αναλάβει το έργο της υλοποίησης προγενέστερων και νέων μνημονίων είναι ο ΣΥΡΙΖΑ! Πρόκειται για δήλωση που ξεπερνά ακόμα και τους Σόιμπλε, Γιούνκερ και Σία, αποδεικνύοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανέναν ενδοιασμό στην αστική διαχείριση της κρίσης.

Οι …χάκερ της Γραμματείας Εσόδων

Πρωτοσέλιδα έγιναν οι επιχειρήσεις ρώσων χάκερ ενάντια στις ελληνικές τράπεζες και μάλιστα υποτίθεται την ημέρα των πληρωμών, στο τέλος του μήνα. Δεν έτυχαν της ίδιας προβολής οι… χάκερ της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι οποίοι πήραν το πράσινο φως από το υπουργείο Οικονομικών για να αρχίσουν κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών όσων δεν είναι συνεπείς με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις ή έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Οι νόμιμοι …χάκερ της κυβέρνησης δεν θα δείξουν κανέναν οίκτο ούτε σε ανέργους, απλήρωτους ή χαμηλοσυνταξιούχους που δε θα έχουν να πληρώσουν άμεσα τους φόρους τους…

Μπίζνες στο Ιράν

Καλός …ντίλερ συμφερόντων μεγάλων εγχώριων βιομηχανιών αποδεικνύεται ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς και η κυβέρνησή του. Κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Τεχεράνη, δεν ήταν μόνος του, αλλά συνοδευόταν από μεγάλη αντιπροσωπεία Ελλήνων επιχειρηματιών από εταιρείες όπως Ετζίαν, Βιοχάλκο, J&P, ΜΕΤΚΑ, Σάμπο, Λουφάκης, Ντέμο, Βιανέξ, Γιώτης, Σινγκιουλαρ Λότζικ, μαζί με μεγαλοξενοδόχους του ΣΕΤΕ. Ανάμεσα στις συνεργασίες που έκλεισαν ήταν ένα μεγάλο συμβόλαιο για τη Βιοχάλκο, εξαγωγές φαρμάκων, δομικών υλικών, συμβόλαια για ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, εξαγωγή ελληνικού λογισμικού κ.α. Η κρίση κρίση, και οι μπίζνες μπίζνες…

Οι ΕΛΑΣίτες τρόμαξαν τον Παναγιώταρο

Δεν άντεξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρος στη θέα της περίφημης φωτογραφίας νέων και νεανίδων του εφεδρικού ΕΛΑΣ να παρελαύνουν με το όπλο στο χέρι έξω από την Αγία Σοφία στις 30 Οκτωβρίου 1944, την ημέρα αποχώρησης των Γερμανών. Ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου έσπευσε να καταθέσει επερώτηση στη Βουλή εναντίον διευθυντή σχολείου της Θεσσαλονίκης, επειδή «επέτρεψε» να αναρτηθεί η σχετική αφίσα με τη φωτογραφία. Την πρωτοβουλία είχε λάβει η Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, που ανάρτησε την αφίσα σε όλα τα σχολεία της ευθύνης της, καλώντας τους συναδέλφους της να παραβρεθούν σε μία ιστορική περιήγηση στο κέντρο της πόλης. Πού όμως να αντέξουν τέτοιε πρωτοβουλίες οι ιδεολογικοί κληρονόμοι του χιτλερισμού και του δωσιλογισμού.

20 εκατ. ευρώ στα τραπεζικά παράσιτα

Οι τράπεζες που «σώζονται» με το αίμα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, δε διστάζουν να λαδώσουν το μηχανισμό των «χρυσών» στελεχών τους αμείβοντάς το αδρά. Μόλις 30 μεγαλοστελέχη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών -Εθνική, Πειραιώς, Άλφα Μπανκ και Γιούρομπανκ- έλαβαν συνολικά μισθούς άνω των 20 εκατ. ευρώ! Οι καθαροί μηνιαίοι μισθοί τους ξεπερνούσαν τα 16.000 ευρώ μηνιαίως, φθάνοντας μάλιστα το ποσό των 20.512 ευρώ στην περίπτωση ανώτατου στελέχους της Γιούρομπανκ. Αυτοί που ευλογούν τους μισθούς των 500 ευρώ για νέους κάτω των 25 ετών ή πενταμηνίτες «κοινωφελών», τσεπώνουν τριακονταπλάσια κάθε μήνα!

© Some rights reserved 2020 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα