Log in

Registration

Διαβάστε στο ΠΡΙΝ της Κυριακής 29 Νοέμβρη 2015

Posted: November 28, 2015 / in: Περιεχόμενα, Πρωτοσελιδο / Comments Off on Διαβάστε στο ΠΡΙΝ της Κυριακής 29 Νοέμβρη 2015

 

 

Εργατικός αγώνας ενάντια στην «Εθνική» μνημονίων

 

Η κυβέρνηση ποντάρει στη φτώχια, οι εργαζόμενοι στην ανατροπή. Το σχέδιο για το νέο ασφαλιστικό κάνει το «νόμο Γιαννίτση» να μοιάζει με ασφαλιστικό παράδεισο. Ενώ η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών παρουσιάζεται ως θέμα αντιπαράθεσης με τους δανειστές, ο νόμος προβλέπει αύξηση και των εισφορών των εργαζόμενων, αλλά και συντάξεις που θα μοιράσουν τη φτώχια σε όλους.

  • Απέναντι στην εθνική συναίνεση να βάλουμε τα εργατικά αιτήματα
  • Κινητικότητα στην ΟΤΟΕ, στους μηχανικούς, συσκέψεις πρωτοβάθμιων σωματείων

Γράφουν οι Μιχάλης Παπαμακάριος, Δημήτρης Σταμούλης

 

  • Συνδαιτυμόνες» στο ίδιο μνημόνιο

Η κυβέρνηση «ξαναγνωρίζεται» με όσους τα προηγούμενα χρόνια κατήγγειλε σφοδρά, υπό την ανάγκη να διαμορφώσει ένα «θωρακισμένο» πολιτικό περιβάλλον, με μηνύματα και στο εσωτερικό της, ενόψει της εφαρμογής μέχρι τελείας του μνημονίου.

Γράφει ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος

 

  • Βαθαίνει η κρίση στη Νέα Δημοκρατία

Από τους όρκους ενότητας, στο φιάσκο των εκλογών και στο δρόμο της μεγαλύτερης κρίσης. Τα δύο ρεύματα της ελληνικής Δεξιάς και η ιδιαιτερότητά τους.

 

Γράφουν οι Αρχοντούλα Βαρβάκη, Κώστας Μάρκου, Δημήτρης Τζιαντζής

 

Κατάρτιση στην υπηρεσία της αγοράς

 

 

Η ΕΕ υποτάσσει ακόμα πιο άμεσα την επαγγελματική εκπαίδευση στο κεφάλαιο, δίνοντας μονομερή έμφαση στις επαγγελματικές δεξιότητες που χρειάζεται η αγορά εργασίας. Πλήγμα στα εκπαιδευτικά και εργασιακά δικαιώματα των σπουδαστών. Μαθητεία και τεμάχια κατάρτισης. Αναπτύσσεται μια μεγάλη αγορά ιδιωτικών κέντρων κατάρτισης, αλλά και πιστοποίησης.

 

Γράφει ο Παρασκευάς Λιντζέρης

 

 

 

Η ΣΙΔΕΡΟΦΡΑΧΤΗ Ε.Ε. ΚΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΧΘΡΟΥ

 

Με την προσχηματική επίκληση στη δημοκρατία, η Ε.Ε. κηρύττει τον πόλεμο εναντίον (και) των λαών της. Στο όνομα του πολέμου κατά του ISIS, μετατρέπεται σε αυταρχικό μηχανισμό έκτακτης ανάγκης.

Γράφει ο Αλέκος Αναγνωστάκης

 

 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ:

 

Τα κυβερνητικά non papers δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα: το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις τράπεζες ρίχνει «καύσιμο» στη λειτουργία τους, το δημόσιο χρήμα, αλλά και τα σπίτια των πολιτών. Διαβάστε πώς χρηματοδοτούμε τις τραπεζικές ζημιές με το… αζημίωτο και πώς η πρώτη κατοικία απειλείται ευθέως πλέον.

Γράφει ο Νίκος Στραβελάκης

 

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Το μελαγχολικό φάντος της κυβερνητικής Αριστεράς

Φαίνεται πλέον ότι και τα ρεφορμιστικά αριστερά και κομμουνιστικά κόμματα, να ακολουθούν παρόμοια διαδρομή με αυτή που μαρτυρά η κρίση των αστικών κομμάτων: όσο μειώνονται οι προγραμματικές διαφορές σε ένα καπιταλιστικό πλαίσιο που θεωρείται αιώνιο ή ανίκητο, η μόνη αξία χρήσης περιορίζεται στην ικανότητα διαχείρισης. Η τελευταία όμως έχει ως μοναδικό πεδίο απόδειξής της, αυτό της διακυβέρνησης.

Γράφει ο Παναγιώτης Μαυροειδής

 

ΔΙΕΘΝΗ

  • Ο πόλεμος της διπλανής πόρτας

Το θερμόμετρο της έντασης στη Συρία ανεβαίνει επικίνδυνα, οι αντιθέσεις στην περιοχή οξύνονται, ενώ οι πετρελαϊκές μπίζνες με το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζονται κανονικά.

 

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  • Διεθνής διάσκεψη για το κλίμα: Στο τρομοκρατημένο Παρίσι, ο καπιταλισμός προσπαθεί να πείσει και πάλι ότι «όλα πάνε καλά» και ότι δεν καταστρέφει με ταχύτητα τον πλανήτη.

Γράφουν: Ευριδίκη Μπερσή, Γιάννης Ελαφρός

 

ΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ

 

  • Μια λαϊκή εξουσία που δεν λέει να’ ρθει: κριτική στο ΚΚΕ πάνω στην αναγκαιότητα και τα χαρακτηριστικά του κομμουνιστικού φορέα της εποχής μας

 

Γράφει ο Βασίλης Τζώτζης

 

  • Το μετέωρο βήμα της ΛΑΕ

 

  • Εκτός ορίων: η Αργεντινή στο σύντομο διάλλειμα του μετα-νεοφιλελευθερισμού

Γράφει ο Λεωνίδας Βατικιώτης

 

 

Ακόμα:

Κυκλοφορούν οι νέες «Αναιρέσεις»

 

Μόνιμες στήλες από τους Γιώργο Δελαστίκ, Μαριάννα Τζιαντζή, Θανάση Σκαμνάκη

 

Ρεπορτάζ και αναλύσεις για όλη την πολιτική επικαιρότητα

 

 

 

© Some rights reserved 2018 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα