Log in

Registration

Σχόλια στο Ημίφως – 28/6/2015

Posted: July 3, 2015 / in: Σχολια στο ημιφως / Comments Off on Σχόλια στο Ημίφως – 28/6/2015

700 ευρώ η μέση σύνταξη

Έχουν λυσσάξει τα κοράκια της ΕΕ και του ΔΝΤ για το πόσο υψηλές συντάξεις παίρνουν οι Έλληνες και την ανάγκη περικοπών. Και όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος Ήλιος του υπουργείου Εργασίας, η μέση κύρια σύνταξη τον Μάιο ήταν 714,23 ευρώ! Μάλιστα, από το ποσό αυτό δεν έχουν αφαιρεθεί οι κρατήσεις φόρου, δεν υπολογίζονται όμως όσα πηγαίνουν για κρατήσεις περίθαλψης και άλλες μνημονιακές περικοπές. Εάν αφαιρεθεί το ΕΚΑΣ, η μέση κύρια σύνταξη γήρατος διαμορφώνεται στα 665,36 ευρώ. Η μέση επικουρική ανέρχεται σε 168,47 ευρώ. Εντύπωση προκαλεί, επίσης, ότι το 30% των συνταξιούχων λαμβάνει κύρια σύνταξη γήρατος κατά μέσο όρο 367 ευρώ τον μήνα….

1, 2, 3 βάσεις ΝΑΤΟ

Αμόκ με τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις έχει πάθει ο υπουργός Άμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Στη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ την Πέμπτη, πρότεινε την ίδρυση Πολυεθνικής Μονάδας Διοίκησης και Ελέγχου στην Κρήτη, στο πλαίσιο παρέμβασής του υπέρ της ανάγκης αυξημένης ετοιμότητας στη Νοτιοανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ και με την εφαρμογή του Σχεδίου Ετοιμότητας Δράσης του ΝΑΤΟ. Ας σημειωθεί, πως ο αρχηγός των ΑΝΕΛ είχε πρόσφατα προτείνει να μεταφερθεί στην Κάρπαθο η αεροπορική δραστηριότητα της βάσης στη Σούδα. Το ερώτημα είναι τι σχέση έχουν όλα αυτά με μια κυβέρνηση που μιλά στο όνομα της Αριστεράς. Γιατί ας μην ξεχνάμε, ο Π. Καμμένος είναι υπουργός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Τοκογλύφοι στην ΔΕΗ

Τοκογλυφικό είναι το επιτόκιο που έχει επιβάλλει η ΔΕΗ στους διακανονισμούς των παλιότερων χρεώσεων. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ΔΕΗ ζητά από όσους θελήσουν να εξοφλήσουν τους απλήρωτους λογαριασμούς σε δόσεις (μέχρι 36) να καταβάλλουν ετήσιο επιτόκιο 5,7%! Οι άνθρωποι που χρωστούν στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι σε μεγάλο μέρος φτωχοί. Η τοκογλυφική απαίτηση απευθύνεται ακριβώς σε εκείνους που θα έπρεπε να στηριχθούν και όχι να λεηλατηθούν. Ο διακανονισμός οφειλών σε 36 δόσεις προβλήθηκε από την κυβέρνηση ως κοινωνική προσφορά. Να, όμως, που ο διάολος κρύβεται στα …επιτόκια. Κι ας μην πουν πως η ΔΕΗ είναι ανώνυμη εταιρεία, γιατί η κυβέρνηση έχει τον έλεγχο….
Έτοιμος να ξανασαλπάρει ο στόλος της ελευθερίας
Νέο ταξίδι εντός του πρώτου μισού του 2015, με τελικό στόχο το άνοιγμα του λιμανιού της Γάζας, του μοναδικού λιμανιού της Παλαιστίνης προς τον υπόλοιπο κόσμο, ετοιμάζει ο Στόλος της Ελυθερίας. Περισσότερα από τρία πλοία, με πάνω από 50 άτομα πλήρωμα και επιβάτες από περίπου είκοσι χώρες, προετοιμάζονται πυρετωδώς για να επιχειρήσουν το σπάσιμο του ναυτικού αποκλεισμού και της πολιορκίας της Γάζας και να τονίσουν την παραβίαση των δικαιωμάτων των 1800000 Παλαιστινίων, που ζουν στη μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή του κόσμου, στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο δημοσιογράφος που αυτοπυρπολήθηκε

Ούτε «αλήτης» ούτε «ρουφιάνος» ούτε «βαποράκι» δεν ήταν ο παλαίμαχος δημοσιογράφος του Πύργου, Ηλίας Φροντιστής, που διάλεξε να φύγει από τη ζωή εξαιτίας της άσχημης οικονομικής του κατάστασης. Ο 78χρονος Ηλ. Φροντιστής πήγε στις Κολιρέικες παράγκες, στην εθνική οδό Πύργου-Τριπόλεως, περιέλουσε τα ρούχα του με οινόπνευμα και έβαλε φωτιά. Μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία με βαριά εγκαύματα στο «Γ. Γεννηματάς» ξεψύχησε την περασμένη Τρίτη. «Τίμιος βιοπαλαιστής, φτωχός και αξιοπρεπής», όπως γράφει η εφημερίδα Αυγή τoυ Πύργου, ξεκίνησε διακινώντας ξυπόλητος κάθε Δευτέρα πρωί την εβδομαδιαία αυτή εφημερίδα, ενώ για πολλά χρόνια μέχρι το 2011, αρθρογραφούσε στην εφημερίδα Πατρίς. Δεν μένει παρά να μετατραπεί το πένθος σε οργή για εκείνους, εντός κι εκτός Ελλαδας, λεηλατούν τα νιάτα και ρημάζουν τα γερατειά.

ΔΗΜΑΡ υπέρ μνημονίου και εθνικής συνεννόησης

Τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά συνάντησε διαδοχικά την Παρασκευή το μεσημέρι, στα γραφεία τους στη Βουλή, ο νέος Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος με αφορμή την πορεία της διαπραγμάτευσης και με ζητούμενο την … εθνική συνεννόηση.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε να βρεθεί ο ελάχιστος κοινός πολιτικός τόπος «ανεξάρτητα από τις υπαρκτές διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας» (χωρίς να εξαιρεί τη ΝΔ) και μίλησε όπως και τα υπόλοιπα κόμματα του μνημονιακού στρατοπέδου για «αδικαιολόγητες καθυστερήσεις» στις διαπραγματεύσεις. «Είναι η ώρα της ευθύνης. Είναι απαραίτητο να υπάρξει συμβιβασμός με μία βιώσιμη συμφωνία. Η αβεβαιότητα προκαλεί ολέθριες επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία» ανέφερε!

© Some rights reserved 2018 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα