Log in

Registration

Λερναία Ύδρα η «παράγκα»

Posted: June 28, 2015 / in: Αποψεις / Comments Off on Λερναία Ύδρα η «παράγκα»

του Μάκη Γεωργιάδη

Από την εποχή της περιβόητης «παράγκας» στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέχρι σήμερα, η κατάσταση …αναβαθμίστηκε κι έφτασε στην εγκληματική οργάνωση. Μια μαφία δηλαδή που λυμαίνεται όλα τα πόστα και κάθε σχετική δραστηριότητα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση αυτής της «Λερναίας Ύδρας», παρουσιάζει η περίπτωση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Β. Μαρινάκη. Τα όσα εδώ και καιρό ακούγονταν ή και αποκρύπτονταν από τον Τύπο περί της ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο αποδίδονταν από αρμόδιους κύκλους της ομάδας, είτε σε αποκυήματα φαντασίας, είτε σε ραδιουργίες των αντιπάλων της.

Στην πράξη όμως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ βρίσκεται κατηγορούμενος να απολογείται στον ειδικό εφέτη ανακριτή διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη, επί επτά ολόκληρες ώρες, αφού φέρεται να εμπλέκεται σε πέντε κακουργήματα Ο ανακριτής, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, έθεσε περιοριστικούς όρους στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για να μείνει ελεύθερος. Περιοριστικούς όρους που συνίστανται στην καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 200.000 ευρώ, στην απαγόρευση κάθε ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και στην παρουσίασή του δύο φορές το μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα. Αυτά τα πέντε κακουργήματα είναι τα εξής: ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης, ηθική αυτουργία για έκρηξη που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή, ηθική αυτουργία για δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αγώνα που περιλαμβάνεται στο Στοίχημα με τον σκοπό να στέφεται με επιτυχία, καθώς και απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.

Το αν όλα αυτά είναι αποκύημα φαντασίας, μένει να αποδειχτεί στο δικαστήριο εάν φτάσει ποτέ εκεί η υπόθεση. Για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει καταρχάς ο εισαγγελέας να εξετάσει το υλικό της προανάκρισης και να συμφωνήσει ή όχι με την παραπομπή σε δίκη των υπόπτων. Έπειτα, να αποφανθεί και το δικαστικό συμβούλιο και μετά να αρχίσει η δίκη με όποιους τελικά έχουν απομείνει ως κατηγορούμενοι, αλλά πάντοτε αθώοι μέχρι της αποδείξεως της ενοχής τους. Προφανώς, η υπόθεση θα πάρει πολύ χρόνο για να τελεσιδικήσει και ο Β. Μαρινάκης απολαμβάνει και αυτός το τεκμήριο της αθωότητας.

Βεβαίως, το γεγονός ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας είναι ξεπερασμένη ιδεοληψία στις μεγάλες «μπίζνες». Το απέδειξε το σκάνδαλο στη ΦΙΦΑ όπου για να απομακρυνθεί ο Μπλάτερ, έπρεπε στην κυριολεξία να πιαστεί με τη γίδα στην πλάτη και να αποκαλυφθεί ότι οι περισσότεροι σύμβουλοι – εκλέκτορες της συνομοσπονδίας «τα έπιαναν». Επίσης η ιστορία του περιβόητου αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ και η κόντρα της κυβέρνησης με την ΟΥΕΦΑ δείχνει ότι καμιά απάτη και καμία μαφία δεν είναι ανεξέλεγκτη, αλλά υπάγεται απευθείας στον κεντρικό εγκέφαλο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Οπότε πολλά θα κριθούν από παιχνίδια ισορροπιών και συμμαχίες εντός κι εκτός Ελλάδας.

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα