Log in

Registration

Αναιρέσεις – Πανελλαδικό ταξίδι ανατροπής

Posted: May 31, 2015 / in: Κοινωνια / Comments Off on Αναιρέσεις – Πανελλαδικό ταξίδι ανατροπής

του Κώστα Τριχιά

Πρώτοι σταθμοί 5 και 6 Ιουνίου σε Πάτρα, Βόλο, Γιάννενα και Ξάνθη

Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις ανανεώνει και φέτος το ραντεβού του, όχι μόνο στην Αθήνα (12-14/6), με το πλούσιο πρόγραμμα της Γεωπονικής που φιλοξενήθηκε στο προηγούμενο φύλλο. Ανοίγει τα πανιά του σε μια σειρά από πόλεις με τη φιλοδοξία να συνομιλήσει με χιλιάδες νέους και νέες, να ξεκινήσει διάλογο με τους προβληματισμούς τους και να θέσει επί τάπητος την πολιτική πρόταση της ρήξης, της αντεπίθεσης και της ανατροπής! Όπως πάντα δίχως χορηγούς ή μάνατζερ, αλλά με μια πλούσια πολιτιστική και πολιτική πρόταση για τη ζωή και τις ανησυχίες της νέας γενιάς που επιδιώκει να αναποδογυρίσει αυτόν τον κόσμο ο οποίος φαίνεται να μην τη χωρά!

Το διήμερο 5-6 Ιούνη (επόμενη Παρασκευή και Σάββατο) θα βρει τις Αναιρέσεις να ξεδιπλώνουν το πολιτικό και πολιτιστικό τους πρόγραμμα σε Πάτρα, Βόλο, Ιωάννινα αλλά και Ξάνθη. Η Κρήτη, με τα Χανιά και το Ηράκλειο θα ακολουθήσουν μετά το καλοκαίρι.

Στην Πάτρα, στο Παλιό Αρσάκειο στο κέντρο της πόλης, η πρώτη μέρα του φεστιβάλ θα μας βρει να συζητάμε γύρω από τις νέες δυνατότητες, τους κινδύνους αλλά και τις προκλήσεις της περιόδου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία με τους έλληνες θρύλους του χέβι ρόκ Nightstalker αλλά και με τους Void Droid, Egoera. Την επόμενη μέρα θα διεξαχθεί εκδήλωση με τίτλο Ντονμπάς – Κομπάνι: Την ιστορία τη γράφουν οι λαοί με το όπλο στο χέρι. Τη σκυτάλη θα πάρει η χιπ χοπ βραδιά με τους Άγνωστος Χειμώνας, Βέβηλος, Φράξια, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ρεμπέτικο γλέντι με τους Γ. Γκριζιώτη, Σ. Δελέγκο, Ανδρ. Σταματόπουλο.

Στον Βόλο, το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο Πολυτεχνείο στο Πεδίο του Άρεως στις 5 και 6 Ιούνη, όπου την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα 70 χρόνια από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη, και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με συναυλία με τους wild orang, Mr.pulse, Noma, Burn the Sun και τους ανερχόμενους V.I.C. (είσοδος 5 ευρώ). Το Σάββατο, με ελεύθερη είσοδο, βρίσκει τις Aναιρέσεις με πλούσιες δραστηριότητες! Η μέρα αρχίζει με εργαστήρι και θέμα την ανατρεπτική οργάνωση και δράση του κόσμου της επισφάλειας. Στη συνέχεια ακολουθεί εκδήλωση για μια νέα Διεθνή ενάντια σε ιμπεριαλισμό, φασισμό, εθνικισμό και το βράδυ τελειώνει με προβολή ταινιών μικρού μήκους, και DJ set Summer funky groove στα πλατάνια της Αρχιτεκτονικής.

Οι Αναιρέσεις στα Γιάννενα θα διεξαχθούν στην τοποθεσία Θεατράκι – Σκάλα, 5-6 Ιούνη με ελεύθερη είσοδο. Την 1η μέρα θα πραγματοποιηθεί εργαηστήρι με αφορμή τα 70 χρόνια από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη, ενώ στη συνέχεια θα γίνει εκδήλωση με θέμα τις διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, τον κίνδυνο του πολέμου και τις αντιστάσεις των λαών. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με αφιέρωμα από τους Σαν Ξέμπαρκοι στο έργο του Νίκου Καββαδία και ρεμπέτικο γλέντι. Η επόμενη μέρα θα ξεκινήσει με εργαστήρι σχετικά με τις Σκουριές και θα συνεχιστεί με εκδήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, την ΕΕ και το χρέος. Η συναυλία με τους Κοντομάνικο Μπλουζ, Mr Greenskin, The Rebus Hole, ANFO, και Bad Movies θα ρίξει την αυλαία.

Ο κύκλος αυτός του διημέρου κλείνει για τις Αναιρέσεις στην Ξάνθη, την Παρασκευή 5 Ιουνίου στο Πανεπιστήμιο (ΠΡΟΚΑΤ). Στο χώρο του φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο θα φιλοξενούνται θεματικά περίπτερα, βιβλιοπωλείο και καφενείο, ενώ θα διεξαχθεί συζήτηση στις 7 μ.μ. με τίτλο Όχι διαπραγμάτευση για την υποταγή. Ρήξη για έναν άλλο δρόμο χωρίς χρέος-ΕΕ-Μνημόνια και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ρεμπέτικο γλέντι.
Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε πως το τριήμερο 12, 13 και14 Ιουνίου το Φεστιβάλ Αναιρέσεις επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη στο Πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά με ενδιαφέρον πρόγραμμα. Την Παρασκευή 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση Ο λαός μπροστά στη νέα συμφωνία και τη θηλιά του χρέους. Για μια Αριστερά της ρήξης και της ανατροπής. Στην πρώτη σκηνή θα φιλοξενηθούν οι Ψύλλοι στ’ Άχυρα, V.I.C. και M.A.t.E, και στη δεύτερη σκηνή αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία με τους Σαν Ξέμπαρκους και τον Γιάννη Κούτρα. Το Σάββατο 13 Ιουνίου θα μας βρει να συζητάμε για μια νέα Διεθνή των αγώνων και της αλληλεγγύης με συμμετοχές από αγωνιστές του Κομπάνι και της Ανατολικής Ουκρανίας. Την πρώτη σκηνή θα μοιραστούν οι Εισβολέας, Άγνωστος Χειμώνας και Dead Wonderland. Στη δεύτερη σκηνή θα ξετυλιχθεί ένα μεγάλο λαϊκό παραδοσιακό γλέντι με τους Qarabag και τους Dulayva ’n’ friends. Την Κυριακή 14 Ιουνίου συζητάμε για το σύγχρονο φασιστικό φαινόμενο και τη δίκη της Χρυσής Αυγής, και η πρώτη σκηνή φιλοξενεί τους Global – Νταούλια του Κρουστόφωνου και τους Χαΐνηδες, ενώ στη δεύτερη σκηνή θα απολαύσουμε τους Meanwhile in Mexico και τους Από Πριν και από Μετά.

© Some rights reserved 2018 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα