Log in

Registration

Αστυνομική εισβολή και προσαγωγές στη Βίλα Αμαλίας

Posted: December 22, 2012 / in: Κοινωνια / Comments Off on Αστυνομική εισβολή και προσαγωγές στη Βίλα Αμαλίας

Εφοδο στην Βίλα Αμαλίας επί της οδού Αχαρνών πραγματοποίησε η αστυνομία το πρωί της Πέμπτης. Με πρόσχημα δήθεν καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών, πάνοπλες, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία εισαγγελέα, εισέβαλλαν στο κατειλημμένο κτίριο και προχώρησαν στη σύλληψη 8 ατόμων, έξι Ελλήνων και δύο αλλοδαπών. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε έρευνα εντός του κτιρίου, στη διάρκεια της οποίας σύμφωνα με το βίντεο και τις φωτογραφίες που έσπευσε να ανεβάσει στην ιστοσελίδα της η αστυνομία, δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο, παρά μόνο άδεια μπουκάλια μπύρας.

του Κυριάκου Νασόπουλου

 

Με διθυραμβικές δηλώσεις του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, σχολίασε πως «σήμερα η ελληνική αστυνομία αποκατέστησε τη νομιμότητα στη Βίλα Αμαλίας μετά από μακρά σειρά ετών, κατ’ εκτέλεση των προβλεπομένων από το Σύνταγμα, τους νόμους του κράτους και τη ρητή εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά». Κάλυψη στην αστυνομική επιχείρηση παρείχε και ο δήμαρχος Αθηνών, Γ. Καμίνης, ο οποίος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ίδια μέρα σχολίασε πως «πρέπει όλοι να επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Η δημοτική αρχή έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι δεν συμφωνεί με το φαινόμενο των καταλήψεων».

Από την πρώτη στιγμή έξω από το κτίριο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ το μεσημέρι σε αντίστοιχη κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο Αθήνας, μετά από επέμβαση των ΜΑΤ προσήχθησαν 7 άτομα. «Η Βίλα Αμαλίας είναι μια πρόταση οργάνωσης, που στον καιρό του μνημονιακού κανιβαλισμού έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Η απαξίωση των εργατικών κεκτημένων και των συνδικάτων, οι όποιες δομές αλληλεγγύης και ανυπακοής, τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα είναι στο στόχαστρο. Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η συνέλευση της κατάληψης της Βίλας.

 

«1600 μπουκάλια» μια υπερπαραγωγή της ΕΛΑΣ!

 

 

 

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά της αστυνομικής επιχείρησης

Κάτω τα χέρια από τη Βίλα Αμαλίας και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους!

Σήμερα το πρωί τα ΜΑΤ της φασίζουσας μνημονιακής κυβέρνησης εισέβαλαν στην κατάληψη της Βίλας Αμαλίας, που λειτουργεί σαν ελεύθερος, αυτοδιαχειριζόμενος χώρος, με προσαγωγές ακόμη κι αυτών που πήγαν στο δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν. Η Βίλα Αμαλίας εδώ και 22 χρόνια αναπτύσσει κοινωνική, πολιτική, αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση σε μία ευαίσθητη περιοχή και γι’αυτό ενοχλεί το κατασταλτικό κράτος. Οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις της αστυνομίας ενάντια σε κατειλημμένους χώρους και στέκια συμπληρώνουν τις επιδρομές των φασιστικών συμμοριών και ευνοούν τα σχέδιά τους, ιδιαίτερα στην περιοχή που εκκολάφθηκε το ναζιστικό φίδι. Η ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο “Προστασίας του Πολίτη” φαίνεται ότι ασπάζονται ευλαβικά τα σχέδια του Μιχαλολιάκου και της συμμορίας του, που στοχεύουν στο “ξεκαθάρισμα” της περιοχής από συλλογικότητες που μάχονται το ρατσισμό και την ξενοφοβία και υπερασπίζονται την ελευθερία και την αυτοοργάνωση.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μέρος ευρύτερου σχεδίου. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη προχωράει όλο και πιο πολύ στο δρόμο του ολοκληρωτικού αυταρχισμού. Στη Θεσσαλονίκη τα ΜΑΤ εισέβαλαν στη φοιτητική εστία της Θεσσαλονίκης για να χτυπήσουν τους πιο φτωχούς φοιτητές, που παλεύουν για να μη χάσουν τη διαμονή τους στην εστία (μετά από καταγγελία του Πρύτανη του ΠΑ.ΜΑΚ. – άξιος ο μισθός του). Και φυσικά δεν ξεχνάμε τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, η οποία παραμένει σφραγισμένη από το καλοκαίρι, ενώ πριν αποτελούσε πραγματικό πνεύμονα πολιτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων για την περιοχή. Έτσι θέλουν τα δημόσια κτίρια: ρημαγμένα και έρημα, όπως οι ζωές μας. Μας θέλουν μόνους, απελπισμένους και αβοήθητους, μακριά από συλλογικές διαδικασίες. Μας θέλουν άθροισμα πολιτών και όχι κοινωνία.

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει τις αστυνομικές επιχειρήσεις και στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό της κατάληψης που χτυπήθηκε. Κάτω τα χέρια από τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους. Να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες και να αποχωρήσει η αστυνομία. Το δυνάμωμα του αγώνα, η οργάνωση των εργαζομένων και της νεολαίας είναι αυτή που μπορεί να αποτρέψει την περαιτέρω αυταρχικοποίηση και καταστολή αλλά και να στείλει από εκεί που ήρθαν αυτούς που τις χρησιμοποιούν ως τελευταία σανίδα σωτηρίας τους: τη σύγχρονη χούντα κυβέρνησης – τρόικας – κεφαλαίου.

 

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα