Log in

Registration

Ποτάμια αίματος αθώων Παλαιστινίων

Posted: July 13, 2014 / in: Διεθνη / Comments Off on Ποτάμια αίματος αθώων Παλαιστινίων

του Λεωνίδα Βατικιώτη

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και για χερσαία επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας άφηνε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου η ηγεσία των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, που είχε καταφέρει έπειτα από ένα τετραήμερο σφυροκόπημα της Γάζας από ξηρά, αέρα και θάλασσα να ανεβάσει τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων στους 106. Μεταξύ αυτών, τουλάχιστον οι 75 ήταν βεβαιωμένα άμαχοι, εκ των οποίων 23 παιδιά. Ενδεικτικό στοιχείο για την ανισορροπία δυνάμεων ήταν πως από την άλλη μεριά οι Ισραηλινοί δεν κατέγραψαν ούτε ένα θύμα! Παρότι όλες αυτές τις μέρες εκατοντάδες ρουκέτες της ηρωικής Χαμάς κατάφεραν και διαπέρασαν την αντιπυραυλική ασπίδα που δημιούργησαν οι Σιωνιστές και έφτασαν στο Ισραήλ, οι Εβραίοι δεν είχαν ούτε ένα θύμα. Έτσι τα εγκλήματά τους συνέχισαν να είναι ατιμώρητα.

Η αλήθεια είναι ότι το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ, που συγκεντρώνει για πολλοστή φορά το παγκόσμιο μίσος λόγω της φρίκης που προκαλεί εναντίον εκατομμυρίων ανυπεράσπιστων Παλαιστινίων, αν ήθελε θα μπορούσε να είχε επέμβει στη Γάζα. Τουλάχιστον 20.000 έφεδροι έχουν κινητοποιηθεί, ενώ πέριξ της Λωρίδας της Γάζας, όπου ζουν 2 εκατ. Παλαιστίνιοι υπό φριχτές συνθήκες, έχει συγκεντρωθεί μια τεράστια πολεμική μηχανή, εδώ και μέρες αναμμένη. Ο λόγος που οι Σιωνιστές αποφεύγουν τη χερσαία επέμβαση είναι επειδή φοβούνται τις απώλειες τις οποίες θα σημάνει ο μακροχρόνιος εγκλωβισμός τους σε μια μάχη σώμα με σώμα με την παλαιστινιακή αντίσταση. Γι’ αυτόν το λόγο το εβραϊκό κράτος προτιμά να σφυροκοπά τη Γάζα από αέρα, ξηρά και θάλασσα, αξιοποιώντας την υπεροπλία του κι εμφανίζοντας τα ειδεχθή εγκλήματα που καθημερινά διαπράττει σαν νόμιμη άμυνα απέναντι στους ηρωικούς Παλαιστινίους.

Η επιδίωξη του Ισραήλ άλλωστε δεν είναι να ανακαταλάβει τη Γάζα, από την οποία αποχώρησε το 2005 έπειτα από 38 χρόνια κατοχής, εν πολλοίς λόγω της σφοδρής αντίστασης της ισλαμικής αντιστασιακής οργάνωσης Χαμάς, που προκαλούσε συνεχώς θύματα στις τάξεις του ισραηλινού στρατού κατοχής. Οι επιδιώξεις του Ισραήλ είναι καθαρά πολιτικές, χωρίς φυσικά να αποκλείεται και το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης στην πολυπληθή Λωρίδα της Γάζας, πολύ περισσότερο μετά την ανακοίνωση της Χαμάς την Παρασκευή στις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες να διακόψουν τις πτήσεις στο Τελ Αβίβ δεδομένου ότι πλέον αποτελεί στόχο και το ισραηλινό αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν λόγω της στρατιωτικής χρήσης του. Το Ισραήλ δηλαδή προκαλεί όλο αυτό το λουτρό αίματος για να υπηρετήσει σαφείς πολιτικούς στόχους. Ο πρώτος και σημαντικότερος είναι ο αποκλεισμός κάθε δυνατότητας συνεννόησης με την Παλαιστινιακή Αρχή και κυρίως του ενδεχομένου έναρξης ειρηνευτικών συνομιλιών. Κι αυτός ήταν ένας κίνδυνος που πρόβαλλε πολύ έντονα μετά τη συμφωνία μεταξύ Χαμάς και Παλαιστινιακής Αρχής τον Απρίλιο, η οποία κατέληξε στη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Η τεράστια πολιτική σημασία που είχε αυτή η κίνηση, όσο κι αν προϋπέθετε μετριασμό των θέσεων της Χαμάς, φάνηκε μόλις τώρα! Το Ισραήλ όλα τα προηγούμενα χρόνια αρνούνταν να συνομιλήσει με την Παλαιστινιακή Αρχή παρά τον ενδοτισμό της (που είχε αποτέλεσμα στη Δυτική Όχθη ακόμη και να συνεργάζεται η παλαιστινιακή με την ισραηλινή αστυνομία εναντίον των αγωνιζόμενων Παλαιστινίων) λόγω του ότι η εξουσία της Αρχής δεν έφτανε μέχρι τη Γάζα, της οποίας ο πολιτικός έλεγχος ανήκε στη Χαμάς.

Προφανώς οι Σιωνιστές επικαλούνταν τη διάσπαση των Παλαιστινίων, για να παραπέμπουν στο απώτερο μέλλον τις ειρηνευτικές συνομιλίες (τις οποίες αποδέχονται στα λόγια), ενώ ξέρουν πως ο χρόνος κυλάει με το μέρος τους: νέους εποικισμούς θα κατασκευάσουν στη Δυτική Όχθη και θα προωθούν περαιτέρω την εβραιοποίηση της ανατολικής Ιερουσαλήμ, κατά παράβαση των αποφάσεων του ΟΗΕ, ακυρώνοντας έτσι τη δυνατότητα δημιουργίας ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, όπως κατ’ επανάληψη έχουν αποφασίσει τα Ηνωμένα Έθνη. Το πολύ βολικό άλλοθι του κατακερματισμού κατέρριψε ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας, δεκτής ακόμη και από τις ΗΠΑ, οπότε φάνηκε η διπροσωπία του εβραϊκού κράτους-τρομοκράτη, που χαρακτήρισε την παλαιστινιακή κυβέρνηση τρομοκρατική, αρνούμενο έτσι να συνομιλήσει μαζί της. Η υποκρισία των Σιωνιστών προκαλεί οργή: Όσο οι Παλαιστίνιοι ήταν διασπασμένοι, δεν μιλούσαν μαζί τους επειδή ήταν διασπασμένοι. Όταν ενώθηκαν δήλωσαν ότι δεν μιλούν μαζί τους επειδή είναι ενωμένοι (με τους τρομοκράτες όπως αποκαλούν τη Χαμάς, την οποία οι Παλαιστίνιοι ανέδειξαν σε πρώτο κόμμα την τελευταία φορά που τους επιτράπηκε να ψηφίσουν, το 2006, οπότε η Χαμάς κέρδισε 74 από τις 132 βουλευτικές έδρες).

Οι Σιωνιστές, από τις 13 Ιουνίου που διαρκεί η κρίση, όταν εξαφανίστηκαν οι τρεις Ισραηλινοί από τον εβραϊκό εποικισμό, εκμεταλλεύονται την ένταση για να προχωρήσουν σε αδικαιολόγητες συλλήψεις Παλαιστινίων. Ανάμεσα στους 900 Παλαιστίνιους που έχουν συλληφθεί από τη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ περιλαμβάνονται 12 βουλευτές, που ανεβάζουν τον αριθμό των φυλακισμένων βουλευτών στους 23, και 60 φυλακισμένοι που είχαν απελευθερωθεί με την ανταλλαγή του 2011. Συνολικά οι Παλαιστίνιοι που βρίσκονται στα ισραηλινά κάτεργα ξεπερνούν πλέον τους 6.000.

Το εβραϊκό κράτος-τρομοκράτης, που με τις πράξεις του απομονώνεται από τη διεθνή κοινότητα κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότερο, ταυτόχρονα με την ακύρωση των ειρηνευτικών συνομιλιών προωθεί με την κλιμάκωση της έντασης κι άλλους συμπληρωματικούς στόχους: Την καταστροφή των υποδομών της Παλαιστινιακής Αρχής και των δυνάμεων της αντίστασης, την ακύρωση της λύσης των δύο κρατών και την ικανοποίηση της εξτρεμιστικής Δεξιάς, που κρατάει τα ηνία του Ισραήλ σταθερά, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 1995, όταν δολοφόνησαν τον Γιτζάκ Ράμπιν λόγω του πρωταγωνιστικού του ρόλου στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους, που οδήγησαν στην υπογραφή της συμφωνίας στο Όσλο δύο χρόνια νωρίτερα. Είναι πολλοί και σοβαροί λόγοι, για να δεχτεί τις προτάσεις κατάπαυσης του πυρός…

© Some rights reserved 2018 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα