Log in

Registration

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το Πανελλαδικό Σώμα του ΝΑΡ

Posted: January 14, 2020 / in: Πολιτικη / Comments Off on Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το Πανελλαδικό Σώμα του ΝΑΡ

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το Πανελλαδικό Σώμα του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, με τη συμμετοχή εκατοντάδων αντιπροσώπων, εκλεγμένων από τις Οργανώσεις Βάσης πανελλαδικά. Βασικό αντικείμενο είναι η παρέμβαση της οργάνωσης στις νέες πολιτικές συνθήκες, με ιδιαίτερο στόχο τη συγκέντρωση και ανώτερο εξοπλισμό της πρωτοπορίας σε όλα τα επίπεδα. Δηλαδή και στην αντικαπιταλιστική πτέρυγα του κινήματος, και στο αντικαπιταλιστικό πολιτικό μέτωπο, και στο επίπεδο της στρατηγικής κομμουνιστικής απάντησης, που τονίζεται από την εισήγηση της Πολιτικής Επιτροπής ως στόχος-κρίκος. Από την άποψη αυτή, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι κατευθύνσεις για τη συμβολή του ΝΑΡ και της νΚΑ στην πρωτοβουλία για το σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα που αναδείχθηκε παραπέρα και με το κείμενο των 240 υπογραφών

Ταυτόχρονα, το ΝΑΡ ενισχύει τις πολιτικές του παρεμβάσεις, τονίζοντας το εργατικό, αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο, από μια σύγχρονη κομμουνιστική σκοπιά. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: «Η αστική τάξη της Ελλάδας και το πολιτικό της προσωπικό χτίζουν αυτή τη δολοφονική στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, για να προωθήσουν τα επιθετικά και επικίνδυνα σχέδια της ελληνικής ολιγαρχίας για τις ΑΟΖ και την εξόρυξη των υδρογονανθράκων, στον ανταγωνισμό τους με τα αντίστοιχα τουρκικά συμφέροντα, για να αρπάξουν ένα κομμάτι από τη λεία των πολυεθνικών. Δεν είναι επιλογή υποτέλειας, είναι κάτι πολύ χειρότερο κι επικίνδυνο: ενεργητική στράτευση για να γίνουν μέρος της “εταιρείας δολοφόνων” του ιμπεριαλισμού, έστω κι από υποδεέστερη θέση».

Την Κυριακή ξεκίνησε η διαδικασία της απόφασης. Μετά το κλείσιμο από πλευράς Π.Ε., η επιτροπή σχεδίου απόφασης παρουσίασε τη συζήτηση της επιτροπής καθώς και τις τροποποιήσεις/προτάσεις που κατέθεσαν οι αντιπρόσωποι επί του σχεδίου απόφασης. Μέσα από μια γόνιμη διαδικασία έγιναν ψηφοφορίες επί των τροποποιήσεων και ακολούθησε η τελική ψηφοφορία για την πολιτική απόφαση του Πανελλαδικού Σώματος του ΝΑΡ που υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους.

Όπως αναφέρει η απόφαση σαν κεντρική κατεύθυνση: «Η ανασυγκρότηση της πρωτοπορίας σε όλα τα επίπεδα (κόμματος, μετώπου, αντικαπιταλιστικής πτέρυγας του κινήματος) αποτελεί την αναγκαία βάση για να μπορέσει να ξεδιπλωθεί η συνολική προσπάθεια για τη ταξική και πολιτική ανασυγκρότηση και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος και την αντιστροφή των σημερινών αρνητικών συσχετισμών. Πυροδότης και πρωταρχικός παράγοντας αυτής της προσπάθειας αποτελεί η συγκρότηση των δυνάμεων της κομμουνιστικής αναζήτησης καταρχάς στο επίπεδο της κομμουνιστικής οργάνωσης και σε επόμενη φάση του κόμματος, δηλαδή του σύγχρονου εκφραστή και οργανωτή της προγραμματικής πρότασης του κομμουνισμού της εποχής μας.»

Αποφάσεις πάρθηκαν και για το ζήτημα της μετωπικής παρέμβασης και την αναγκαία προώθηση βημάτων για το αντικαπιταλιστικό μέτωπο-πόλο, αλλά και για την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων και τη συσπείρωση στο εργατικό κίνημα.

Όπως υπογραμμίζει η απόφαση «Το βασικό ζητούμενο της εποχής μας παραμένει ο αντικαπιταλιστικός χαρακτήρας της απάντησης στην επίθεση και τις βάρβαρες αντεργατικές αναδιαρθρώσεις που προωθεί ο σύγχρονος καπιταλισμός για την υπέρβαση της κρίσης του. Παραμένει και ενισχύεται η ανάγκη για τη συγκρότηση του αντικαπιταλιστικού μετώπου. Πολύ περισσότερο προκύπτει η ανάγκη για ένα αντικαπιταλιστικό μέτωπο με πιο συνεκτικό περιεχόμενο και σαφή φυσιογνωμία, πιο εργατικό, ταξικό, νεανικό και ανεξάρτητο από τα ρεφορμιστικά ρεύματα με βαθύτερη δημοκρατική λειτουργία.» και περιγράφοντας τα καθήκοντα του ΝΑΡ το επόμενο διάστημα σημειώνει «Οι δρόμοι που μπορούν να οδηγήσουν στη συγκρότηση του αναγκαίου αντικαπιταλιστικού μετώπου της εποχής, είναι η παρέμβαση διαμέσου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και εκτός αυτής, η προσπάθεια ένταξης στο αντικαπιταλιστικό σχέδιο οργανωμένων δυνάμεων, αλλά και αγωνιστών που αποστασιοποιούνται από τα ρεφορμιστικά σχέδια, η ανασυγκρότηση και αναβάθμιση της αντικαπιταλιστικής πτέρυγας και η παρέμβαση στη βάση των αγωνιστών των κινήσεων πόλης, των εργατικών σχημάτων και της ΕΑΑΚ. Ως ΝΑΡ και ν.Κ.Α επιδιώκουμε να παρέμβουμε καθοριστικά τόσο μέσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ όσο και έξω από αυτήν, για την συσπείρωση εκείνων των δυνάμεων, οργανωμένων και ανένταχτων που μπορούν να συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και του αναγκαίου μετώπου της.»

Όπως τόνιζε η αρχική εισήγηση, αλλά και το κλείσιμο της πολιτικής απόφασης του πανελλαδικού σώματος «Μέσα από τις διαδικασίες για το πανελλαδικό σώμα, την ίδια τη διαδικασία και με τη συλλογικά επεξεργασμένη απόφασή μας προχωράμε σε ένα ανώτερο βήμα ενοποίησης της οργάνωσης μας, την πορεία για τον κομμουνιστικό μετασχηματισμό του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και τη συσπείρωση των δυνάμεων της νέας κομμουνιστικής ελπίδας. Την ανασυγκρότηση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Την ισχυροποίηση της ταξικής πτέρυγας στους εργαζόμενους, στη νεολαία, στις περιοχές. Για ένα νέο νικηφόρο κίνημα ανατροπής. Για να ανοίξει ο δρόμος για την επανάσταση και τον κομμουνισμό.»

Tags: ,

Similar posts

© Some rights reserved 2020 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα