Log in

Registration

Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο το Σάββατο: Κάτω τα χέρια από το Ιράν

Posted: January 9, 2020 / in: web only, Πολιτικη, Πρωτοσελιδο / Comments Off on Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο το Σάββατο: Κάτω τα χέρια από το Ιράν

 
 
 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της καταδικάζει την αμερικανική επίθεση και τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί στη Βαγδάτη.  Σημειώνει ότι η πρόσφατη επίσκεψη Μητσοτάκη στον Τραμπ την περασμένη Τρίτη σηματοδοτεί στήριξη της κρατικής τρομοκρατίας των ΗΠΑ. H ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί μαζί με άλλες πολιτικές οργανώσεις, αντιπολεμικές κινήσεις και κοινωνικούς φορείς, σε πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία το Σάββατο 11/1 στο Σύνταγμα
(2μμ)

 
 
 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 

 
 
 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ

Κρατική τρομοκρατία των ΗΠΑ η δολοφονία Σουλεϊμανί 

Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας – Όχι στον πόλεμο του Τραμπ και τον ιμπεριαλισμό

Διαδήλωση το Σάββατο 11/1 2 μ.μ. Σύνταγμα – Αμερικανική Πρεσβεία

 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει την αμερικανική επίθεση και τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί στη Βαγδάτη που ισοδυναμεί με πολεμική ενέργεια των ΗΠΑ κατά του Ιράν. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος να ξεσπάσει ένας πόλεμος των ΗΠΑ κατά του Ιράν, ενδεχόμενο που θα προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές για τους λαούς σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για τη διασφάλιση των συμφερόντων των πολυεθνικών έχουν μετατρέψει τη Μέση Ανατολή σε μια μόνιμη πολεμική ζώνη με εκατομμύρια αθώους νεκρούς, πλήθος προσφύγων και τεράστιες υλικές καταστροφές, σοβαρά πλήγματα για το περιβάλλον. 

 

Η πολεμική κλιμάκωση του Τραμπ ενάντια στο Ιράν δείχνει πως οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να παραδώσουν αμαχητί τη διεκδίκηση της κυριαρχίας τους στη Μέση Ανατολή. 

 

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στον Τραμπ την Τρίτη 7/1 σηματοδοτεί στήριξη της κρατικής τρομοκρατίας των ΗΠΑ. Με τις πλάτες μάλιστα ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και των εκπροσώπων του κεφαλαίου. Εξάλλου χαρακτήρα στήριξης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ για τη Μ. Ανατολή έχουν τα «δώρα» που μεταφέρει ο Μητσοτάκης, δηλαδή τη συμφωνία του “άξονα” Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ για τον αγωγό EastMed, τη νέα συμφωνία για τις βάσεις που εξυπηρετεί τις αμερικανικές επεμβάσεις στην περιοχή και τη δήλωση για τη συμμετοχή στο εξοπλιστικό πρόγραμμα των F35, την ίδια στιγμή που ρημάζει το κράτος πρόνοιας και ζούμε με μισθούς και συντάξεις πείνας.  

 

Ο αγωγός EastMed δεν φέρνει πλούτο και ευημερία. Φέρνει βρόμικους ανταγωνισμούς για τις ΑΟΖ, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο με σκοπό την αναβάθμιση της Ελλάδας στον αντιδραστικό ανταγωνισμό της με την Τουρκία και μερίδιο για το ελληνικό κεφάλαιο από τις συνεργασίες του με τις  πολυεθνικές της ενέργειας των ΗΠΑ-ΕΕ. Για τους λαούς της περιοχής σημαίνει τους κινδύνους από την άμεση εμπλοκή στις πολεμικές εκστρατείες των ΗΠΑ.

 

Η εργατική τάξη και η νεολαία είναι ώρα να πούνε όχι στον πόλεμο των ΗΠΑ και του Τραμπ. Εμείς δεν πολεμάμε για τις ΑΟΖ, για τα πετρέλαια και τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Καμιά διευκόλυνση στην αμερικάνικη επίθεση στο Ιράν, να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις στη Σούδα και σε όλα τα άλλα σημεία που έδωσε η κυβέρνηση στις ΗΠΑ με συμφωνία συνεργασίας. Καμία συνεργασία της Ελλάδας με την πολεμική εκστρατεία Τραμπ-Νετανιάχου.

 

Το νέο κύμα των μαζικών κινητοποιήσεων, τους τελευταίους μήνες, οκτώ και πλέον χρόνια μετά την «αραβική άνοιξη»,  δείχνουν ότι οι αγώνες ενάντια στη φτώχεια, τη διαφθορά και τις θρησκευτικές διακρίσεις στο Σουδάν, στο Ιράκ, στον Λίβανο κλπ, μπορούν να ξαναγεννηθούν. Η μόνη λύση ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση των λαών της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής βρίσκεται στα δικά τους χέρια τσακίζοντας τον έλεγχο του ιμπεριαλισμού, των ντόπιων αρχουσών τάξεων και των πολέμαρχων της περιοχής. Μόνο αυτοί μπορούν να επιβάλλουν την ειρήνη, ενάντια στην πολεμική κλιμάκωση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, για να φύγει ο αμερικάνικος στρατός και όλοι οι ξένοι στρατοί (ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία, Τουρκία) από την περιοχή. 

Με ένα δυναμικό κίνημα ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό να σταθούμε στο πλευρό των λαών Μέσης Ανατολής και της ευρύτερης περιοχής, στο λαό της Παλαιστίνης που αγωνίζονται ενάντια στο σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, για να φύγουν οι ιμπεριαλιστές και για ένα μέλλον στα δικά τους χέρια.

 

Καλούμε τις οργανώσεις και τον κόσμο της αριστεράς να αγωνιστούμε μαζί για να σταματήσουμε τον πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή. Να δυναμώσουμε το αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Ενωμένοι θα νικήσουμε.

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί μαζί με άλλες πολιτικές οργανώσεις, αντιπολεμικές κινήσεις και κοινωνικούς φορείς, σε Πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία το Σάββατο 11/1 στο Σύνταγμα (2μμ)

 
 
 

ΝΑΡ: Συνένοχοι κυβέρνηση ΝΔ και αστική «αντιπολίτευση» στην κρατική τρομοκρατία των ΗΠΑ

Aνακοίνωση του γραφείου τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ

 
 
 

Αναλυτικά: 
 
 
 

Τη στιγμή που κλιμακώνονται επικίνδυνα οι πολεμικές ενέργειες στη γειτονιά μας, ο Κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξαν ρόλο συνένοχου στην τρομοκρατική πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή, ειδικά όπως εκφράστηκε με την εν ψυχρώ δολοφονία του στρατηγού του Ιράν Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη. Ο πρωθυπουργός τόσο στη χθεσινή συνέντευξη τύπου του… Ντόναλντ Τραμπ (την οποία παρακολούθησε αμήχανος) όσο και στην ομιλία του στο Atlantic Council (που προηγήθηκε) τόνισε πως η κυβέρνηση είναι στο πλευρό των ΗΠΑ («αξιόπιστος σύμμαχος σε μια ταραχώδη περίοδο»), πως θέλει εμβάθυνση της «στρατηγικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ», ενώ δικαιολόγησε τη δολοφονία Σουλεϊμανί λέγοντας ατο Atlantic Council πως «καταλαβαίνω πως η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ»! Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις τόνισε πως: «Πρώτον, είμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ. Στεκόμαστε στο πλευρό των συμμάχων μας σε δύσκολες περιόδους». Και «είχαμε και ακόμα έχουμε πολύ στενούς δεσμούς με τον Αραβικό κόσμο, αλλά δεν ξεχνάμε ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας και πού ανήκουμε γεωπολιτικά».

Είναι φανερό πως η κυβέρνηση ΝΔ, όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει διαλέξει στρατόπεδο και αυτό είναι στο πλευρό των φονιάδων των λαών… Και μάλιστα, όχι μόνο με λόγια, αλλά με πολύ συγκεκριμένες προσφορές: Τη στρατηγικής σημασίας βάση της Σούδας και τις νέες τουλάχιστον τρεις επιπλέον στρατιωτικές εγκαταστάσεις-βάσεις για τις ΗΠΑ (Λάρισα, Στεφανοβίκειο, Αλεξανδρούπολη), με την εν λόγω συμφωνία να έχει κατατεθεί στη βουλή και να αναμένεται η φαστ-τρακ ψήφισή της, αφού εξάλλου έχει προετοιμαστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τη δήλωση πρόθεσης εμπλοκής στο πανάκριβο πρόγραμμα των αεροσκαφών F-35, μετά την αναβάθμιση των F-16 και άλλες εξοπλιστικές αγορές από τις ΗΠΑ.

Η κατάταξη της κυβέρνησης στην υπό τις ΗΠΑ συμμορία των προθύμων να ανατινάξουν την ευρύτερη περιοχή για να προωθήσουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους κόντρα στην παρέμβαση άλλων δυνάμεων (Ρωσία, Κίνα, Ιράν κλπ.) είναι τρομερά επικίνδυνη για το λαό, απειλεί με πολεμική εμπλοκή και μετατρέπει τη χώρα σε στόχο αντιποίνων και υποστηρικτή μιας προκλητικά άδικης πολιτικής. Η πολιτική αυτή έχει τη συναίνεση όλου του αστικού πολιτικού τόξου, του ΣΥΡΙΖΑ (που κατά τη διάρκεια της κυβέρνησής του οικοδόμησε τη στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ), του ΚΙΝΑΛ, της Ελληνικής Λύσης, των εθνικιστών.

Η αστική τάξη της Ελλάδας και το πολιτικό της προσωπικό χτίζουν αυτή τη δολοφονική στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους (Ισραήλ, Αίγυπτος, αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα κλπ.) αλλά και τις χώρες της ΕΕ που έχουν συμφέροντα στην περιοχή (π.χ. Γαλλία) στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, για να προωθήσουν τα επιθετικά και επικίνδυνα σχέδια της ελληνικής ολιγαρχίας για τις ΑΟΖ και την εξόρυξη των υδρογονανθράκων στον ανταγωνισμό τους με τα αντίστοιχα τουρκικά συμφέροντα, για να αρπάξουν ένα κομμάτι από την λεία των πολυεθνικών. Δεν είναι επιλογή υποτέλειας, είναι κάτι πολύ χειρότερο κι επικίνδυνο: ενεργητική στράτευση για να γίνουν μέρος της «εταιρείας δολοφόνων» του ιμπεριαλισμού, έστω κι από υποδεέστερη θέση.

Για όλους αυτούς τους λόγους είναι αναγκαίος άμεσα ο αντιπολεμικός ξεσηκωμός των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας, με ένα ενιαίο τρίπτυχο:

Ενάντια στα αμερικανικά επιθετικά σχέδια στην περιοχή, καμιά εμπλοκή, καμιά εξυπηρέτηση-συμμετοχή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, καμιά συνενοχή στην κρατική τρομοκρατία των ΗΠΑ, του Ισραήλ και των συμμάχων τους.

Ενάντια στις τυχοδιωκτικές κι επιθετικές επιδιώξεις του ελληνικού κεφαλαίου, της κυβέρνησης και όλου του αστικού πολιτικού συστήματος για τις ΑΟΖ και τις εξορύξεις και για άξονες πολέμου με ΗΠΑ, Ισραήλ, Αίγυπτο και Κύπρο, να ηττηθεί η κυβερνητική και αστική εκστρατεία και στη χώρα μας.

Για την ειρήνη, τη φιλία και τη συνεργασία των λαών, τη μόνη απάντηση στον άδικο κι από τις δύο αστικές τάξεις ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, στη λεηλασία των πολυεθνικών και στην επιβολή των ιμπεριαλιστικών συνασπισμών, στην εθνικιστική τύφλωση, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

Απαιτείται αγώνας τώρα:

Να κλείσουν όλες οι αμερικανικές βάσεις – όχι στη νέα συμφωνία ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ με τις ΗΠΑ – καμιά εξυπηρέτηση, καμιά συνενοχή στα εγκλήματα πολέμου.
Ενάντια στα πανάκριβα εξοπλιστικά προγράμματα, δαπάνες για υγεία, παιδεία, πρόνοια, περιβάλλον, για τις εργατικές-λαϊκές ανάγκες.
Να σπάσει ο άξονας πολέμου ΗΠΑ-Ισραήλ-Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου
Όχι στις ΑΟΖ και τις εξορύξεις, όχι στην «οικοπεδοποίηση» της θάλασσας και του περιβάλλοντος από τις πολυεθνικές
Έξω από ΝΑΤΟ, αποδέσμευση από την ΕΕ
Να πέσουν τα ματωμένα τείχη της Ευρώπης-φρούριο, κάτω η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, υποδοχή, φιλοξενία και ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων, των θυμάτων των πολέμων και της οικονομικής καταστροφής.

 

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Γραφείο Τύπου, 8/1/2020

 

 

Tags: , ,

Similar posts

© Some rights reserved 2020 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα