Log in

Registration

Περισκόπιο 03.11.19

Posted: November 5, 2019 / in: Διεθνη / Comments Off on Περισκόπιο 03.11.19

Πλανώνται όσοι πίστεψαν ότι εκτός κυβέρνησης, ο Σαλβίνι έχει τελειώσει. Το απέδειξαν οι εκλογές στην πάλαι ποτέ αριστερή Ούμπρια, με πρωτεύουσα την «κόκκινη Περούτζια», με τον θρίαμβο της Λίγκας και των συμμάχων της. Οι Δημοκρατικοί υποχώρησαν και το Κίνημα 5 Αστέρων κατέρρευσε. To KK έλαβε 1% και η συμμαχία του Ιταλικού ΚΚ και της «Εξουσίας στον Λαό» 0,9%.

Πωλούνται F-35 σε τιμή ευκαιρίας!

Η αμερικανική Lockheed Martin ανακοίνωσε μειώσεις στις τιμές των «αόρατων» αεροσκαφών F-35 για τα επόμενα χρόνια. Στόχος είναι να προσελκύσει νέους πελάτες από όλο τον κόσμο, με την εταιρία και το Πεντάγωνο να ανακοινώνουν ότι υποψήφια είναι κάθε χώρα που διαθέτει σήμερα στον στόλο της τα F-16. Επισήμως, λοιπόν, κάθε μαχητικό αυτού του τύπου θα κοστίζει 82,4 εκατ. δολάρια το 2020, 79,17 εκατ. το 2021 και 77,9 εκατ. το 2022. Κάτι που σημαίνει πως –με δεδομένο ότι δεν νοείται αγορά αυτού του τύπου με λιγότερα από 30-40 κομμάτια– κάθε τέτοια συμφωνία θα κοστίσει στον αγοραστή τουλάχιστον 2,5 δισ. δολάρια. Και μάλιστα, χωρίς τον εξοπλισμό σε πυραύλους και ηλεκτρονικά, που ανεβάζουν και άλλο το κόστος. Είναι πολλά τα λεφτά και τα κέρδη, ειδικά καθώς εδώ δεν τίθεται συνήθως ζήτημα «κόφτη χρέους»…

Στην Ισπανία δεν φταίει ο βιαστής

Με βάση τους επίσημους αριθμούς, η Ισπανία θεωρείται δικαίως η πρωταθλήτρια της έμφυλης βίας στη δυτική Ευρώπη. Κάθε τόσο, μάλιστα, αποδεικνύεται ότι το δικαστικό της σύστημα είναι ουσιαστικά συνένοχο στο έγκλημα διαρκείας που συντελείται εκεί. Όπως έγινε και την Πέμπτη, με την απόφαση η οποία έκρινε ότι οι 6 κατηγορούμενοι για βιασμό μιας 14χρονης κοπέλας στην πόλη Μανρέσα, το 2016, δεν υπέπεσαν στο συγκεκριμένο αδίκημα, αλλά στο ελαφρύτερο της συστηματικής σεξουαλικής κακοποίησης (ο ένας μάλιστα αθωώθηκε πλήρως). Κι αυτό επειδή –όπως αναφέρει η ετυμηγορία– «κατάφεραν να προβούν στις σεξουαλικές πράξεις τους χωρίς να καταφύγουν στη βία ή τον εκφοβισμό», επειδή το θύμα «βρισκόταν σε κατάσταση αναισθησίας» από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ και «δεν γνώριζε τι κάνει ή τι δεν κάνει»!

Ο Τραμπ στο απόσπασμα; Σιγά…

Οι Δημοκρατικοί προχώρησαν στην έναρξη της επίσημης διαδικασίας για την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ με την κατηγορία της προδοσίας, που θεωρητικά μπορεί να οδηγήσει και στην καθαίρεσή του. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Διότι αν η αρχή γίνεται στη βουλή, όπου οι αντίπαλοι του Τραμπ έχουν πλειοψηφία, η τελική απόφαση λαμβάνεται στη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι όυπερτερούν καθαρά. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μοιάζουν να είναι «μπετόν» στο πλευρό του προέδρου – για του λόγου το αληθές, ο δήθεν σκληρός επικριτής του για την εγκατάλειψη των Κούρδων της Συρίας, Λίντσεϊ Γκρέιαμ, δήλωσε πως τελικά ίσως η πολιτική αυτή να αποδώσει καρπούς… Όλα, λοιπόν, γίνονται με το βλέμμα στις εκλογές που έρχονται σε ένα χρόνο, τον Νοέμβριο του 2020, καθώς οι Δημοκρατικοί ακόμη ψάχνονται.

Tags:

Similar posts

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα