X

Δίκτυο Σπάρτακος: Μια ευθεία… στρατός-αστυνομία

Åãêáßíéá ôïõ íÝïõ êôéñßïõ ôçò Õðïäéåýèõíóçò Áóöáëåßáò ÄõôéêÞò ÁôôéêÞò, ôçí ôåôÜñôç 7 Ìáñôßïõ 2018. (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος 

Η κυβέρνηση προορίζει για τα «σώματα ασφαλείας» τους πιο υποταγμένους στρατιώτες, μετά τη θητεία τους

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των 1.500 ειδικών φρουρών και τις μονάδες ένστολων τραμπούκων ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ. Τα στρατιωτικοποιημένα τμήματα των πραιτωριανών του επιχειρηματικού κράτους άμυνας και ασφάλειας συνδέονται ευθέως με τον στρατό, καθώς έξτρα μόρια θα πάρουν όσοι υπηρέτησαν σε ειδικές δυνάμεις, στρατονομία, ΔΕΑ και προεδρική φρουρά!

Η κυβέρνηση της ΝΔ στρατολογεί από τα πιο επιθετικά σώματα του στρατού, που κατά τη διάρκεια της θητείας τους είτε έχουν εκπαιδευτεί να δρουν ως κατασταλτική δύναμη (71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία) είτε έχουν διαποτιστεί με την αντίληψη της εξουσίας, της διαταγής (ΔΕΑ) αλλά και της αστυνόμευσης! Στρατιώτες που κατά τη διάρκεια της θητείας τους υποτάχθηκαν όσο κανείς, γνώρισαν κυριολεκτικά βασανιστήρια, τρομοκρατία, βρισιές και διαπόμπευση ως εκπαιδευόμενοι, για να «παλιώσουν» και να έρθει η σειρά τους ως εκπαιδευτές να υποβάλλουν τους νέους συναδέλφους στο ίδιο απάνθρωπο και αναξιοπρεπές πρόγραμμα. Αυτό που περιλαμβάνει διαβόητα καψόνια και «ασκήσεις», όπως αυτά που εφαρμόζονται στην 35η Μοίρα Καταδρομών, στη στρατονομία, στους ΔΕΑ, στην 1η ΜΑΛ στην Κρήτη.

Στρατολογούν από τη φτώχεια και την ανεργία, από τα πιο πληττόμενα λαϊκά στρώματα και μάλιστα με τα λιγότερα μορφωτικά εφόδια, άτομα δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Διαπιστώσουμε τη «μοριοδότηση», τα «προνόμια» που απολαμβάνουν όσοι υπηρετούν στα κατασταλτικά και πολεμικά αυτά σώματα του «βαθέως κράτους»,  που ταυτίζονται πλέον με τον αστικό κόσμο και τα συμφέροντα του με βάση τον εχθρικό τους ρόλο απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία αλλά και στη βάση υλικών συμφερόντων: Μονιμοποίηση, καλύτερος και σταθερός μισθός, δωρεάν διακοπές. Ακόμη και τα χρήματα που τους είχαν περικόψει το 2012 τους επεστράφησαν με απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ότι η συγκεκριμένη μερίδα δημοσίων υπαλλήλων (αστυνομικοί, στρατιωτικοί, πράκτορες ΕΥΠ κλπ) έπρεπε να μείνουν απερίσπαστοι στο έργο επιβολής του αστικού νόμου και της τάξης, της επιβολής με το γκλομπ των μνημονίων και της αστικής πολιτικής.
Καλούμε τη νεολαία να μείνει μακρυά από στρατό και αστυνομία. Να μην γίνει για μια ζωή μισθοφόρος των επιχειρηματιών και των πετρελαϊκών εταιρειών, του ΝΑΤΟ και του ευρωστρατού. Τους προορίζουν να καταταχθούν στον στρατό και στην αστυνομία, να είναι συνειδητή επιλογή τους να μην παλέψουν για την ανατροπή αυτής της αντεργατικής πολιτικής, αλλά να σταθούν ένοπλα και ένστολα απέναντι στους εργαζόμενους γονείς, αδελφούς και φίλους τους, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα του επιχειρηματικού κόσμου.

Δεν πολεμάμε για ελληνική ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε. Δεν πολεμάμε πρόσφυγες-μετανάστες. Δεν καταστέλλουμε τους κοινωνικούς αγώνες. Δεν συμμετέχουμε στους πολέμους τρομοκράτησης των λαών. Δεν θα γίνουμε χωροφύλακες σε Βαλκάνια και Ανατ. Μεσόγειο.

 

Categories: Uncategorized
prin :