X

Σχόλια στο ημίφως 15.07

Ο άνθρωπος που συνέδεσε όσο κανείς άλλος το όνομα του με την καταστολή του κινήματος της Χαλκιδικής κατεβαίνει στις εκλογές με τη Χρυσή Αυγή. Ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής Αριστοτέλης Μανωλάς είναι ανάμεσα στους υποψήφιους της υπόδικης εγκληματικής οργάνωσης για το νομό Χαλκιδικής. Εναντίον του πρώην αστυνομικού διευθυντή στις Σκουριές υπάρχει πλήθος καταγγελιών για τραυματισμούς διαδηλωτών, κατάχρηση εξουσίας, συνεργασία με παρακρατικούς μηχανισμούς «αγανακτισμένων» της Eldorado κλπ. Η μετακίνηση αυτή όχι μόνο δείχνει ότι ο φασισμός και τα επιχειρηματικά συμφέροντα πηγαίνουν χέρι-χέρι αλλά αναδεικνύει και τις ευθύνες των κυβερνήσεων που άφησαν σε κρίσιμα πόστα οπαδούς της ναζιστικής συμμορίας!

Απόσυρση Καμμένου υπέρ Κυριάκου…

Την απόσυρση των Ανεξάρτητων Ελλήνων από τις εκλογές και ουσιαστικά από την κεντρική πολιτική σκηνή ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος, προχωρώντας ταυτόχρονα σε έμμεση στήριξη στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Καμμένος δήλωσε ότι αναγνωρίζει τη νέα πολιτική πραγματικότητα που επέφεραν οι ευρωεκλογές και πως ο ελληνικός λαός ψήφισε για «πολιτική αλλαγή». Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Άμυνας ανέφερε με νόημα ότι «πάντα πίστευα ότι η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα, και το ανέδειξα πριν από τις εκλογές». Ταυτόχρονα έκανε σαφές ότι δεν σκοπεύει να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική, αλλά θα εργαστεί για την ενότητα «με άλλες πατριωτικές δυνάμεις». Οι δηλώσεις Καμμένου αποδεικνύουν πόσο πολιτικά σαθρή ήταν η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πόσο κάλπικες οι διακηρύξεις περί «πολέμου στη διαπλοκή».

Πλεύση στα ρηχά, μόνο για έδρανα

Από «υπέρ πάντων αγώνα» για την απελευθέρωση της πατρίδας από μνημόνια και ξένους κατακτητές η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας περιορίζει την εκλογική κάθοδο στις εθνικές εκλογές σε ατομικό αγώνα με κεντρικό σύνθημα «θέλεις τη Ζωή στη Βουλή;» ή «θέλεις Ζωή στη Βουλή;». Με μοναδικό στόχο δηλαδή την επιστροφή στα κοινοβουλευτικά έδρανα, κάτι που άλλωστε είναι σχεδόν απίθανο, καθώς απαιτεί σχεδόν διπλασιασμό του ποσοστού της. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ζ. Κωνσταντοπούλου επιμένει να επενδύει σε «εθνικά» στερεότυπα και σε αντιδραστικά, ουσιαστικά, σλόγκαν, όπως το «δεν κοιτάμε αριστερά, ούτε δεξιά αλλά μπροστά». Πάντως τα κανάλια που κατηγορούσε η Κωνσταντοπούλου για διαπλοκή, όπως ο Σκάι, αναδεικνύονται εξαιρετικά φιλόξενα για την ίδια!

Διαζύγιο Κοτζιά-ΣΥΡΙΖΑ

Οριστικό φαίνεται να είναι το διαζύγιο του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και την κίνηση «Πράττω». Ο Ν. Κοτζιάς φέρεται να ζήτησε τη συμμετοχή 10 έως 15 μελών της κίνησης στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η Κουμουνδούρου ήταν αρνητική. Η ανακοίνωση του Πράττω «εκφράζει λύπη για τον τρόπο αντιμετώπισης του» και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «ευλυγισία απέναντι σε νέους συνεργαζόμενους και εχθρότητα απέναντί του». Πάντως την ανακοίνωση χαρακτηρίζει η απουσία πολιτικής κριτικής, αναδεικνύοντας πως η ρήξη δεν προήλθε για πολιτικούς λόγους, αλλά για έδρες και αξιώματα.

Μπλέξαν οι γραμμές τους

Για πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για εκλογική συνεργασία με τη ΛΑΕ, την οποία τελικά απέρριψε το ΝΑΡ(!), μίλησε τις προηγούμενες μέρες σε συνεντεύξεις του
ο Π. Λαφαζάνης. Αναφέρει, επίσης, πως η ΛΑΕ απευθύνθηκε ταυτόχρονα(!) για εκλογική συνεργασία και προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, για να λάβει αρνητική απάντηση. Βεβαίως, πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για εκλογική συνεργασία με τη ΛΑΕ δεν υπήρχε και δεν μπορούσε να υπάρχει, όχι γιατί την μπλόκαρε το ΝΑΡ (είναι γνωστή η αντίθεσή του), αλλά γιατί αυτή είναι η συλλογική απόφαση της συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (με ποσοστό 90% μάλιστα), όπως επιβεβαιώνεται και στις συνελεύσεις που γίνονται. Εντύπωση προκαλεί όμως το γεγονός πως δυνάμεις στο εσωτερικό του μετώπου, που στήριξαν έωλες ενέργειες, δεν αντέδρασαν σε όσα λέει ο Π. Λαφαζάνης.

prin :