Log in

Registration

Αναιρέσεις: Τριήμερο-σταθμός στην καλοκαιρινή Αθήνα

Posted: June 6, 2019 / in: Πολιτισμος / Comments Off on Αναιρέσεις: Τριήμερο-σταθμός στην καλοκαιρινή Αθήνα

Χρίστος Κρανάκης

Πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα

Τις πύλες της ετοιμάζεται να ανοίξει η καταπράσινη Γεωπονική για ένα ακόμα Φεστιβάλ Αναιρέσεων. Για την καλοκαιρινή Αθήνα το τριήμερο 7-9 Ιούνη, αποτελεί έναν μεγάλο πολιτικό και πολιτιστικό σταθμό.

Τo πολιτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ διαχέεται από τις πλευρές της πολιτικής επικαιρότητας που αφορούν τους εργαζομένους και τη νεολαία. Έντονο είναι το στοιχείο της διεθνούς πολιτικής σκηνής, η οποία και πέρασε από καταστάσεις πρωτόγνωρες για τα σύγχρονα δεδομένα (Brexit, γεωστρατηγικό πεδίο στα Βαλκάνια κ.α.). Αναλυτικά οι κεντρικές πολιτικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ:

Την πρώτη μέρα, Παρασκευή 7/6, το φεστιβάλ φιλοξενεί εκδήλωση με τίτλο «Our balkans: Κοινά προβλήματα-κοινοί αγώνες». Σε αυτήν θα είναι έντονη η συνεισφορά αριστερών αγωνιστών και συντρόφων από αρκετές χώρες της γειτονιάς μας. Από την Αλβανία θα τοποθετηθούν δυο συντρόφισσες από την οργάνωση Οrganizata Politike, από την Βόρεια Μακεδονία θα υπάρχει παρουσία του αριστερού μετώπου της Λέβιτσα, ενώ τέλος η εκδήλωση θα εμπλουτιστεί και από τις εμπειρίες συντρόφων από την Κροατία της συλλογικότητας Κόκκινη Δράση. Εκ μέρους του ΝΑΡ και της νΚΑ θα τοποθετηθεί ο σύντροφος Γ. Μιχαηλίδης, ιστορικός και γνώστης των γεωστρατηγικών παραμέτρων της ευρύτερης περιοχής.

Το Σάββατο 8 Ιούνη, η κεντρική εκδήλωση του φεστιβάλ θα έχει τίτλο «Οι προοπτικές και οι δυνατότητες της αντικαπιταλιστικής αριστεράς». Μπροστά στο κάλεσμα των εθνικών εκλογών και μετά τη μάχη των ευρωεκλογών, η αντικαπιταλιστική αριστερά έχει σχέδιο ανατροπής, το οποίο θα παρουσιαστεί αναλυτικά στην εκδήλωση. Ομιλητές θα είναι η Ειρήνη Γεωργάκη-Κόλλια (ΚΣ της νΚΑ), ο Σπύρος Μαρκέτος (πανεπιστημιακός και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και η Φλώρα Νικολιδάκη (Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική). Τέλος, η εκδήλωση θα έχει και διεθνιστικό άρωμα, καθώς παρών θα είναι και ο Paul-Antoine Moutard-Martin, από το γαλλικό NPA.

Την τρίτη μέρα, Κυριακή 9/6, οι Αναιρέσεις θα παρουσιάσουν την εκδήλωση «Ο καπιταλισμός ανατινάζει το περιβάλλον. Υπάρχει έξοδος κινδύνου;». Η συζήτηση θα συνδέσει την διάχυτη περιβαλλοντική ευαισθησία των ημερών μας με το αναγκαίο πολιτικό πρόγραμμα για την αντίκρουση της  περιβαλλοντικής καταστροφής του πλανήτη. Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι Αλέξης Κούρτης (αγωνιστής κατά των εξορύξεων), Κώστας Σκορδούλης (πανεπιστημιακός), Σπύρος Χαϊκάλης (πολιτικός μηχανικός, μέλος του ΝΑΡ για την Κομουνιστική Απελευθέρωση), καθώς και ένα μέλος της Συνάντησης για μία αντικαπιταλιστική διεθνιστική Αριστερά.

 

Το πολιτιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ για την Αθήνα προβλέπει μουσικά είδη για όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις, ώστε να αποτελέσει μια όσο το δυνατόν πιο μαζική και εξώστρεφη γιορτή για τη λαϊκή και νεολαιίστικη έκφραση.

Αναλυτικά το μουσικό-πολιτιστικό πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Την Παρασκευή 7 Ιούνη, η μία σκηνή έχει καθαρά χιπ χοπ χαρακτήρα, με τους Novel 729, Taburo Bota, Zoro&Buzz X Dolos και τους Στίχοιμα. Στην πίσω πλευρά του Γεωπονικού, εμφανίζονται οι κωμικοί Στέλιος Ανατολίτης, Θωμάς Ζάμπρας, Δήμητρα Νικητέα, Αριστοτέλης Ρήγας, Άγγελος Σπηλιόπουλος. Ακολουθεί ο αγαπημένος Δημήτρης Ζερβουδάκης και το γλέντι θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με τους Ατάρ Του Ταρ.’

 

Το Σάββατο 8/6, στην πρώτη σκηνή κυριαρχεί η ηλεκτρονική μουσική, καθώς εμφανίζονται οι Moderator και ο Κωνσταντίνος Βήτα, ενώ θα υπάρχει και dj set με την Cleopatra Fyntanidou και τον Johnny Caroutsos. Στην άλλη σκηνή, πρωταγωνιστεί η παραδοσιακή μουσική με τους Chepkalo Project,  τους Χειμερινούς Κολυμβητές και τον Νίκο Φάκαρο και τους Musicaroi, που θα μάς προσφέρουν ικαριώτικους ρυθμούς.

Η τελευταία μέρα του φεστιβάλ, Κυριακή 9/6, θα έχει από τη μία ροκ ήχους με τους Electric Feat, The Last Drive και τους Radio Moscow. Η άλλη σκηνή, αφού θα φιλοξενήσει το drag show από τον Space Manifesto, θα έχει «ηλεκτρονικό» χαρακτήρα, με τη Λένα Πλάτωνος, συνοδευόμενη από τους Γιάννη Παλαμίδα και Αθηνά Ρούτση και τον The Vagina Lips.

Ακόμη, στο χώρο όπως πάντα θα λειτουργεί παιδική χαρά και παράλληλα θα υπάρχουν πολλά και διαφορετικά workshop για διάφορα πολιτικά και πολιτιστικά ζητήματα.

 

 

 

 

Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2019: «Μέσα στη σιωπή ερχόμαστε με δύναμη»!

 

Tags:

Similar posts

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα