Log in

Registration

Σχόλια στο ημίφως 25.05

Posted: May 25, 2019 / in: Σχολια στο ημιφως / Comments Off on Σχόλια στο ημίφως 25.05

Μια «συγγνώμη» που έρχεται πολύ αργά

Όπως το 2000 ο πάπας, κατά την ιστορική επίσκεψή του στην Αθήνα, ζήτησε συγγνώμη για την ολέθρια Δ΄ σταυροφορία, όπως το 1999 ο Κλίντον ζήτησε συγγνώμη για τη στήριξη των ΗΠΑ στη χούντα, έτσι και σήμερα το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, με μια ετεροχρονισμένη αυτοκριτική, παραδέχεται ότι το πρόγραμμά του για την Ελλάδα προκάλεσε την κατά 25% μείωση του εθνικού πλούτου προκειμένου να διασωθούν οι ευρωπαϊκές (και ελληνικές) τράπεζες. Όμως, συγγνώμη θα έπρεπε να ζητήσουν οι συγκυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας, τα αστικά ΜΜΕ, οι οικονομολόγοι του συστήματος, όπως και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που, μυξοκλαίγοντας έστω, ψήφιζαν την προηγούμενη τετραετία τις μνημονιακές ρυθμίσεις. Μόνο που αυτό το «λάθος» δεν ήταν στιγμιαίο, αλλά οι πληγές που άνοιξε αιμορραγούν ακόμα…

 

Που είναι τα 21 πυροσβεστικά οχήματα;

Η Ρένα Δούρου έχει το θράσος να διαφημίζει ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη για την φετινή αντιπυρική περίοδο, γιατί έχει «δώσει» 5 εκατομμύρια ευρώ στο πυροσβεστικό σώμα για να αγοράσει 21 πυροσβεστικά οχήματα. Όπως όμως αποκαλύπτει η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική ενώ το κονδύλι των 5 εκατομμυρίων ευρώ για τα πυροσβεστικά αποφασίστηκε το 2016, τα πυροσβεστικά ακόμα δεν έχουν αγοραστεί! Την ίδια ώρα σημειώνει η περιφερειακή κίνηση ΑΑΑ το κονδύλι των 150 εκ. ευρώ για τη μελέτη στον περιβάλλοντα χώρο του Ιδρύματος Νιάρχος αποφασίστηκε, εγκρίθηκε και ανατέθηκε στον Άκτωρ μέσα σε μόλις 5 μήνες! Κινητικότητα και βούληση υπάρχει λοιπόν για έργα βιτρίνας και συμπράξεις με τους ολιγάρχες, αλλά όχι για ζητήματα κοινωνικής προστασίας!

Ελληνικά F16 πάνω από τη Β. Μακεδονία

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκαν, οι πρώτες πτήσεις αεροσκαφών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας κάτι που έσπευσε η κυβέρνηση να αναγγείλει ως επιτυχία! Οι πτήσεις δεν έγιναν σε κάποιο πλαίσιο καλής γειτονίας και ειρήνης μεταξύ των δύο χωρών αλλά στο πλαίσιο της ένταξης της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και της εκπλήρωσης των όρων για συμμετοχή «στο σύστημα συλλογικής ασφαλείας» και επιχειρήσεων στην περιοχή. Σκοπός των πτήσεων ήταν να ελεγχθεί εάν υπάρχουν «νεκροί» τομείς στην επικράτεια της χώρας ώστε να αγοραστούν νέα «συμβατά» ανιχνευτικά μηχανήματα. Όπως φαίνεται η ελληνική κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη που βάζει κάτω από τα φτερά της τη γειτονική χώρα, παίζοντας ρόλο επιλοχία αλλά και πλασιέ των οπλικών συστημάτων των ΗΠΑ στα Βαλκάνια.

Fake news για μαχαίρωμα εθνικιστή

Δεν έχασαν την ευκαιρία τα αντιδραστικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ από το in.gr και τα Νέα, μέχρι το lifo και το protagon να αναπαράγουν τη ψεύτικη είδηση ότι… άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν «σταμπάρει» εθνικιστή από τη συμμετοχή του σε διαδηλώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και τον μαχαίρωσαν μετά από εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων. Το «χόαξ» ξεκίνησε από φασιστικές ιστοσελίδες που επικαλέστηκαν την κατάθεση του 29χρονου ακροδεξιού, ότι η ομάδα που του επιτέθηκε τον αποκάλεσε χρυσαυγίτη. Όπως σύντομα αποδείχτηκε αιτία του περιστατικού τελικά ήταν καφενειακή διένεξη μεταξύ μεθυσμένων και δεν είχε καμία σχέση με πολιτικά κίνητρα.

«Αντισεχταριστικό» μένος για μια αφίσα…

Ήταν μία από τις πολλές ψηφιακές αφίσες, τα 4-5 βίντεο και το άλλο πολύ αξιόλογο υλικό, που διαμόρφωσε ομάδα της νΚΑ για συμβολή στην προεκλογική μάχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Έθεσε το αίτημα για μια άλλη Αριστερά, ασκώντας οξεία κριτική σε ΚΚΕ και ΛΑΕ και έδωσε το έναυσμα για σφοδρή επίθεση σε ΝΑΡ-νΚΑ, αλλά και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με την κατηγορία κυρίως του σεχταρισμού, γιατί δήθεν προκαλούν αριστερό εμφύλιο. Η συζήτηση και η κριτική για το εάν η αφίσα είναι υπερβολική ή εύστοχη είναι ευπρόσδεκτη. Όμως, οι προσπάθειες να βγουν προκατασκευασμένα συμπεράσματα, να ξεπλυθούν ηττημένες πολιτικές της ρεφορμιστικής Αριστεράς και
να «στηθεί στον τοίχο» το ζωογόνο δικαίωμα της μαχόμενης κομμουνιστικής νεολαίας (και κάθε νεολαιίστικης πρωτοπορίας) να ασκεί κριτική (και την πιο οξεία)
στην παλιά Αριστερά είναι απαράδεκτες. Η αναζήτηση για μια άλλη Αριστερά δεν ανακόπτεται…

 

 

 

 

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα