Log in

Registration

Ταξικό και νεανικό το ρεύμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Posted: May 26, 2019 / in: Ευρωεκλογές 2019, Πολιτικη, Πρωτοσελιδο / Comments Off on Ταξικό και νεανικό το ρεύμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ντίνα Χαριτάτου

Υπογραφές στήριξης του μετώπου από 229 συνδικαλιστές, 730 νέους/ες και 338 εκπαιδευτικούς

 

Τις βαθιές κοινωνικές ρίζες που έχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναδεικνύουν τρία κείμενα υπογραφών στήριξης στο μέτωπο της αντικαπιταλιστικής κι επαναστατικής Αριστεράς, που δόθηκαν στη δημοσιότητα τις προηγούμενες μέρες. Το πρώτο κείμενο υπογράφουν 229 εκλεγμένοι συνδικαλιστές, το δεύτερο 730 αγωνιστές και αγωνίστριες του νεολαιίστικου κινήματος, ενώ το τρίτο -που αναρτήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα- υπογράφεται από 338 εκπαιδευτικούς. Υπογραμμίζονται έτσι οι σχέσεις που έχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το εργατικό κίνημα και τους εργαζόμενους, ο έντονα νεανικός χαρακτήρας της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και βέβαια οι ιδιαίτεροι δεσμοί με τον κόσμο της μαχόμενης εκπαίδευσης.

Στο κείμενο που υπογράψουν οι 229 συνδικαλιστές τονίζεται πως «οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δεν πρέπει να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην πολιτική και στους διαχειριστές της που λεηλατούν και θα συνεχίσουν να λεηλατούν τα δικαιώματά τους».

Η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ψήφος μαχητικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζεται. Γιατί «η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανατροπή της δημοσιονομικής φυλακής που θέτουν οι συμφωνίες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στα αιματηρά πλεονάσματα, για την κατάργηση των μνημονίων. Στήριξε κάθε εργατικό αγώνα, όπως τις πρόσφατες απεργίες των εκπαιδευτικών, τους αγώνες στα νοσοκομεία, την απεργιακή 8 Μάρτη, την μάχη για συλλογικές συμβάσεις, την αντιπαράθεση με την εργοδοσία στα εργασιακά κάτεργα του ιδιωτικού τομέα και συνέβαλε στην οργάνωση αγώνων από τα ”κάτω”. Σε μια περίοδο όπου ο εκφυλισμός του υποταγμένου συνδικαλισμού φάνηκε ανάγλυφα στα πρόσφατα συνέδρια της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και της ΓΣΕΕ, ενώ η ηγεσία της ΓΣΕΕ προωθεί την «κοινωνική συμμαχία» με την εργοδοσία, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέλει να συμβάλλει σε έναν ενωτικό συντονισμό συνδικάτων και εργαζομένων για την οργάνωση πραγματικών αγώνων και όχι απλά για διαμαρτυρία.

«Σε αυτές τις εκλογές οι νέοι και οι νέες πρέπει να δείξουμε ότι δεν μασάμε στα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ για τέλος των μνημονίων! Δεν συνηγορούμε σε μια ζωή με επιδόματα και ψίχουλα! Δεν θα θυσιάσουμε τις ζωές μας για τα κέρδη των εφοπλιστών και των επιχειρηματικών ομίλων!», σημειώνει αρχικά το κείμενο που υπογράφουν 730 νέοι και νέες. «Το κεντρικό πολιτικό δίλημμα των εκλογών δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Το κεντρικό πολιτικό ζητούμενο είναι το κατά πόσο αποδεχόμαστε σαν μονόδρομο τη μνημονιακή βαρβαρότητα και την επιβίωση μέσα από αντίδωρα, πληρωμένα από ένα παγκάρι που οι ίδιοι γεμίσαμε, μέσα από τα αιματηρά πλεονάσματα. Θα κριθεί αν η νέα γενιά θα δώσει άλλοθι και στήριξη στην ΕΕ των πολέμων και του αυταρχισμού, στην ΕΕ της διαπλοκής, ακόμα και με τη λειτουργία των τοπικών κρατών μέσα από τα ΕΣΠΑ. Ή αν θα βροντοφωνάξουμε ότι η ΕΕ δεν μεταρρυθμίζεται, ότι μόνος δρόμος για την έξοδο συνολικά από την κοινωνική εξαθλίωση που βιώνουμε είναι η διεθνιστική αποδέσμευση από την ΕΕ και το ευρώ!», αναφέρεται στο κείμενο της νεολαίας.

«Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ χρειαζόμαστε μια άλλη Αριστερά ισχυρή και μετωπική, αντι-ΕΕ, διεθνιστική, αντικαπιταλιστική, επαναστατική και σύγχρονα κομμουνιστική! Εκείνη την Αριστερά που δεν ζητάει απλώς να εκπροσωπήσει εκλογικά την οργή, αλλά επιδιώκει να τη μετασχηματίσει σε κίνημα ανατροπής και συλλογικής δημιουργίας μίας νέας κοινωνίας προς όφελος των εργαζομένων και του λαού. Σε αυτή τη Αριστερά θέλουμε να συμβάλουμε. Αυτήν την αριστερά θέλει να εκφράσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην μάχη των ευρωεκλογών!»

Απορρίπτουμε τη λογική του «μικρότερου κακού». Η λογική του «μικρότερου κακού» οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο, όπως έχει δείξει και η ιστορική εμπειρία. Παλεύουμε η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση, το πολιτικό σύστημα και την ΕΕ να προσανατολιστεί αριστερά ανατρεπτικά ενισχύοντας την πάλη για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, τονίζεται στο κείμενο των εκπαιδευτικών. «Οι μεγάλες αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις στις χώρες της Ευρώπης το τελευταίο διάστημα, ο ξεσηκωμός των Κίτρινων Γιλέκων, οι κινητοποιήσεις στην Ουγγαρία, οι αγώνες στην εκπαίδευση στη Μεγάλη Βρετανία και στη Γαλλία, στην Ιταλία, η δική μας εκπαιδευτική άνοιξη αν και μέσα στο Γενάρη με τους αγώνες ενάντια στο προσοντολόγιο είναι ελπιδοφόρα μηνύματα για έναν τέτοιο δρόμο.

Δυναμώνουμε τους αγώνες για να πληρώσει το κεφάλαιο την κρίση, για το σπάσιμο των αλυσίδων των μνημονίων και των “δεσμεύσεων”, του χρέους και της ΕΕ. Για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης».

 

Tags: ,

Similar posts

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα