Log in

Registration

Η μαζική κινητοποίηση χάλασε τη φιέστα μίσους του Κασιδιάρη

Posted: May 19, 2019 / in: Πολιτικη / Comments Off on Η μαζική κινητοποίηση χάλασε τη φιέστα μίσους του Κασιδιάρη

Αντιφασιστικός ξεσηκωμός

Δημήτρης Τζιαντζής

Ούτε στην Ακαδημία Πλάτωνος, ούτε πουθενά δεν παραχωρούμε σπιθαμή γης στον  Κασιδιάρη και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε η μαζική και εξαιρετικά μαχητική κινητοποίηση αριστερών και αντιφασιστικών κινήσεων της Παρασκευής με πρωταγωνιστικό ρόλο των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στην αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Σπύρου Πάτση και Λεωφόρο Καβάλας καλούσαν μεταξύ άλλων η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, ο  Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά, η  Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Διονύσου , η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Περάματος, η  Antinazi Zone,  η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό , ο Συντονισμός για το προσφυγικό Μεταναστευτικό και η ΟΡΜΑ ενώ την πρωτοβουλία στήριζαν μια σειρά από αριστερές και αντιεξουσιαστικές πολιτικές οργανώσεις. Σε αντιφασιστική κινητοποίηση καλούσε και η ΚΕΕΡΦΑ  Οι δυνάμεις που συμμετείχαν κατήγγειλαν το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ για την ανοχή και προστασία που παρείχε στην εγκληματική οργάνωση  καθώς και για την απόφαση να παραχωρήσει την πλατεία Γεωργίου στην καρδιά της Αθήνας.  Ακόμα  καυτηρίασαν την απόφαση της αστυνομίας να κλείσει σταθμούς του μετρό δυσχεραίνοντας την πρόσβαση στη αντιφασιστική συγκέντρωση.

Η αστυνομία είχε φράξει από νωρίς το δρόμο προς την αναιμική συγκέντρωση του Ηλία Κασιδιάρη στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στον Κολωνό, που συγκέντρωσε ελάχιστους –σε σχέση με προηγούμενες συγκεντρώσεις- ακροδεξιούς με σημαίες και δαυλούς γύρω από τους οποίους είχαν παραταχθεί σαν ασπίδα προστασίας ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Η πορεία έφτασε δίπλα στη φασιστική σύναξη αλλά η αστυνομία απέρριψε το αίτημα των διαδηλωτών να ανοίξει ο δρόμος. Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τη μεγάλη πορεία να κάνει αισθητή την παρουσία της στις γειτονιές της Αθήνας με κατάληξη την Πλατεία Καραϊσκάκη.     Ο Κασιδιάρης στην ομιλία του σε ένα παραλήρημα μισαλλοδοξίας υποστήριξε ότι στην Ακαδημία Πλάτωνος «δεν ακούς πια Ελληνικά» και ζήτησε από τους χρυσαυγίτες να του «δώσουν τη δύναμη» να το αλλάξει αυτό.  Ο αντιφασιστικός ξεσηκωμός ωστόσο δεν επέτρεψε στην προεκλογική συγκέντρωση-φιέστα μίσους να εξελιχτεί σε πογκρόμ με μαχαιρώματα και ρατσιστικές επιθέσεις.   Η μαζική κινητοποίηση τους χάλασε τα σχέδια και έκανε σαφές πως η θέση των νεοναζί δολοφόνων είναι στην φυλακή και όχι στις πλατείες και στις γειτονιές μας.

Τα καπνογόνα και οι δαυλοί των νεοναζί και ο κύκλος προστασίας των ΜΑΤ μέχρι το τέλος δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη γύμνια και τον εκνευρισμό στην πλατεία Γεωργίου, κάτι που σαφώς συνδέεται και με τις εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής όσο και με τη σφαγή για τα προνόμια της ευρωβουλής με τη «θυσία» των υπόλοιπων ευρωβουλευτών  για τα μάτια του Λαγού. Τραγελαφικό το ευρωψηφοδέλτιο της Χ.Α το οποίο έχει μόλις 23 υποψηφίους, ενώ προβλέπονται μέχρι 42 στο οποίο κυριαρχεί ο «υπέρ πάντων» αγώνας να εκλεγεί ο υπόδικος Γιάννης Λαγός. Για να μη βρεθεί κανείς στο δρόμο του Λαγού το ψηφοδέλτιο ξεκινάει από το γράμμα «Κ» καρατομώντας έτσι όποιους το επίθετο άρχιζε από τα πρώτα 9 γράμματα της αλφαβήτου!   Σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, η χρυσαυγίτικη «τζιχάντ» υπέρ Λαγού συνδέεται ευθέως με τη φάση των απολογιών στην οποία εισήλθε η δίκη της οργάνωσης.

 

Tags:

Similar posts

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα