Log in

Registration

«Παρών» στη δίκη 15/5 και στις «Τετάρτες» του μέλλοντος μας!

Posted: May 13, 2019 / in: ζητώ τον λόγο, κοινωνία, Πρωτοσελιδο / Comments Off on «Παρών» στη δίκη 15/5 και στις «Τετάρτες» του μέλλοντος μας!

Ηλίας Σμήλιος*

Την Τετάρτη 15 Μάη θα κάτσω στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Κατηγορούμαι ότι συμμετείχα «ως υποκινητής σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που με ενωμένες δυνάμεις διέπραττε βιαιοπραγίες», δηλαδή «φωνασκούσαν, εκφωνούσαν συνθήματα και κατευθύνονταν προς την έδρα του Ειρηνοδικείου όπου ίστατο η επί του πλειστηριασμού υπάλληλος, Πρόεδρος τότε του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Χρουσαλά Ιωάννα, εμποδίζοντας την πρόοδο του πλειστηριασμού».

Κατηγορούμαι ότι «ενεργώντας από κοινού με άλλους εμποδίσαμε με βία τον ελεύθερο συναγωνισμό και με τον τρόπο αυτό οδηγήσαμε στη ματαίωση του πλειστηριασμού».

Κατηγορούμαι και δικάζομαι εγώ (όπως και άλλοι αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών) γιατί εμποδίσαμε την αρπαγή από την Τράπεζα Πειραιώς και την υπάλληλό της Ι. Μπιλίση-Χρουσαλά ενός μικρού χωραφιού-οικοπέδου στο Χορτιάτη και όχι αυτοί που άρπαξαν περιουσίες ή καταχράστηκαν τεράστια χρηματικά ποσά του Δημοσίου, όπως οι κατήγοροί μου.

Κατηγορούμαι και δικάζομαι γιατί η καπιταλιστική βαρβαρότητα που κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο επιβάλλουν, αφήνοντας χιλιάδες ανθρώπους χωρίς στέγη, ρεύμα, νερό και βασικά κοινωνικά αγαθά, έχει ως απαραίτητο συμπλήρωμα τις διώξεις, την καταστολή, την καλλιέργεια του φόβου και της υποταγής.

Εγώ από την πλευρά μου είμαι χαρούμενος για ένα και μόνο πράγμα: Αυτό το πρώτο δικαστήριο για τους πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη (καθώς έχουν προγραμματισθεί κι ακολουθούν κι άλλα τρία τουλάχιστον) γίνεται Τετάρτη. Κι έχω πάντα την ελπίδα ότι θα ξανάρθουν εκείνες οι Τετάρτες του 2016-18 στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης (κι όλης της χώρας), με τη δράση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, αυτού του ανεξάρτητου κέντρου αγώνα, που μικρές νίκες μες στη μαυρίλα των μνημονίων έφερε, μικρές ανάσες σε λαϊκές οικογένειες, πολλά χαμόγελα, πίστη ότι δεν είναι ανίκητοι κι ελπίδα για την ανατροπή σ’ όλους μας έφερε!

Αυτή την Τετάρτη στο δικαστήριο, μα κυρίως στις πολλές ωραίες «Τετάρτες» του μέλλοντος μας, δηλώνω παρών! Και ξέρω ότι δεν θα είμαι μόνος!

Ηλίας Ν. Σμήλιος,

εργαζόμενος-πατέρας-δάσκαλος

 

* δάσκαλος, γενικός γραμματέας του Ζ΄ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης,

μέλος της Λαϊκής Συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών,

του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,

δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

με την Ανυπακοή στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης

 

*Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 15/5, στα δικαστήρια στις 11 π.μ.

 

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Να σταματήσει άμεσα η δίωξη του αγωνιστή Ηλία Σμήλιου και του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς

Συγκέντρωση στη δίκη την Τετάρτη 15/5, 11π.μ., Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το γεγονός ότι οδηγείται σε δίκη την Τετάρτη 15/5 ο αγωνιστής δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος για τη δράση στα πλαίσια του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Είναι μια ακραία έκφραση ενός αντικοινωνικού κρατικού αυταρχισμού που επιχειρεί με τη δίωξη και τη δικαστική ομηρία των αγωνιστών του λαϊκού κινήματος να τρομοκρατήσει όσους δέχονται την επίθεση της αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και της Ε.Ε. Τα μνημόνια παραμένουν εδώ με τους 700 εφαρμοστικούς νόμους τους, ενώ η διαδικασία κατασχέσεων και πλειστηριασμού της λαϊκής κατοικίας επιταχύνεται. Γι’ αυτό μπαίνει στο στόχαστρο το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και οι αγωνιστές του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης. Για να μην είναι παράδειγμα η πρωτοπόρα και αποτελεσματική δράση του, που έβαλε φραγμό στους πλειστηριασμούς για 1,5 χρόνο.

Δεν είναι τυχαίο ότι αξιοποιείται μια μήνυση ενός προσώπου που ελέγχονταν για μεγάλη κατάχρηση δημόσιου χρήματος. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι όσοι ρήμαξαν και λεηλάτησαν τη ζωή των φτωχών λαϊκών ανθρώπων και της εργατικής τάξης είναι σε ασυλία. Ούτε ότι οι φασιστές δρουν ασύδοτοι και κάτω από την ανοχή των δυνάμεων κρατικής καταστολής.

Πρόκειται για την πρώτη μιας σειράς από δίκες που έχουν στοχοποιήσει μαζί με άλλους αγωνιστές για τη δράση του, τον συνδικαλιστή δάσκαλο Η. Σμήλιο, μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο δήμαρχο με την “Ανυπακοή στις Γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης”. Ενοχλεί η κοινωνική δράση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και η παρουσία στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, γιατί αμφισβητεί στην πράξη και δείχνει ότι δεν είναι ανίκητη η αντιλαϊκή πολιτική. Δείχνει ακόμα η ζωή μας θα αλλάξει με τους λαϊκούς εργατικούς αγώνες που έχουν στόχο τη νίκη, έχουν δημοκρατική οργάνωση και μαχητικές μορφές πάλης. Μακριά από την αδράνεια, τη συναίνεση και την υποταγή του γραφειοκρατικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Αυτοί οι αγώνες απέδειξαν ότι όταν κινδυνεύει το σπίτι του φτωχού οι φασίστες και οι εθνικιστές είναι απόντες και συκοφαντούν τις δυνάμεις του αγώνα.

Το σταμάτημα της δίωξης και η απαλλαγή από τις κατηγορίες του Η. Σμήλιου και των αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας είναι υπόθεση του λαϊκού μαζικού κινήματος και των μαχόμενων δυνάμεων της κοινωνίας. Είναι ώρα να ξεδιπλωθεί η δύναμη της μαχητικής αλληλεγγύης.

Κάτω τα χέρια από τον αγωνιστή δάσκαλο Ηλία Σμήλιο

·         Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη και να απαλλαγούν από τις κατηγορίες όλοι οι αγωνιστές του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας!

·         Κανένα  λαϊκό σπίτι στα χέρια κράτους-τραπεζίτη – Όχι στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις – Διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών 

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα