Log in

Registration

Σχόλια στο ημίφως 31.03

Posted: April 2, 2019 / in: Σχολια στο ημιφως / Comments Off on Σχόλια στο ημίφως 31.03

Ηγεμονία στα Βαλκάνια θέλει ο Τσίπρας

Την επιστροφή της Ελλάδας στην προνομιακή θέση που είχε στα Βαλκάνια στις δεκαετίες του ’90 και του 2000 οραματίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του στο Βουκουρέστι στο πλαίσιο της τετραμερoύς συνάντησης Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας υποστήριξε ότι η Ελλάδα μετά την οικονομική κρίση που πέρασε «ανακτά τον σημαντικό ρόλο που πάντοτε είχε στην περιοχή των Βαλκανίων». Ακόμα, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως η Ρουμανία και η Ελλάδα αποτελούν τις δύο πιο ισχυρές οικονομικά χώρες στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Μοχλούς για τον αναβαθμισμένο ρόλο που διεκδικεί το ελληνικό κεφάλαιο αποτελούν η συμμαχία με τις ΗΠΑ και η μακρόχρονη συμμετοχή στην ΕΕ.

Προσαγωγές και αλυτρωτισμοί στις παρελάσεις

Στην προσαγωγή δύο στελεχών της ομάδας «Επανεκκίνηση», που συμμετέχει στη ΛΑΕ, προχώρησε η αστυνομία στη μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την 25η Μαρτίου, ανάμεσα τους και ο επικεφαλής του ΔΗΚΚΙ Παναγιώτης Μαντάς. Ο απαράδεκτος αστυνομικός αυταρχισμός, η απώθηση διαδηλωτών, οι προληπτικές προσαγωγές και η προσπάθεια απαγόρευσης της ελεύθερης έκφρασης καταδικάστηκε από οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η ΛΑΕ. Προβληματισμό, ωστόσο, προκαλεί το εθνικιστικό περιεχόμενο των προκηρύξεων, το οποίο χαρακτηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών «προδοτική», ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση για «εγκατάλειψη της Βορείας Ηπείρου». Επιβεβλημένη η εναντίωση στον αυταρχισμό που δεν δικαιολογεί, όμως, συμπόρευση με ομάδες με εθνικιστική ρητορική, ξένη προς τις αξίες της Αριστεράς.

«Θαλασσοδάνειο» 800.000 ευρώ σε συνεργάτη Στουρνάρα

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε υψηλόβαθμο στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος, που φέρεται να έλαβε δάνεια ύψους περίπου 800.000 ευρώ το 2007 και τα οποία από τότε δεν εξυπηρετούνται. Ο βασικός κατηγορούμενος είναι επιτελικό στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος και στενός συνεργάτης του επικεφαλής της, Γιάννη Στουρνάρα. Τη δίωξη για την υπόθεση της σκανδαλώδους ενδοϋπηρεσιακής χρηματοδότησης άσκησε ο επίκουρος Εισαγγελέας Διαφθοράς, Κ. Κούτριας, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «αντίποινα» στη δημοσιοποίηση του δανείου του Π. Πολάκη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος κάλεσε τον Γ. Στουρνάρα να δώσει εξηγήσεις. Βεβαίως, οι αποκαλύψεις για τη διαφθορά και διαπλοκή τραπεζικού και πολιτικού συστήματος δεν φτάνουν στην ουσία αλλά αξιοποιούνται ως πυροτεχνήματα μιας χρήσης για μικροκομματικές επιδιώξεις.

Επίτιμη διδάκτωρ Ιατρικής ΕΚΠΑ η Βαρδινογιάννη

Πόσο κοστίζει ένας ακαδημαϊκός τίτλος; Αντιδράσεις και ειρωνικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε η αναγόρευση της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, συζύγου του Βαρδή, σε επίτιμη διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Σε μια χώρα που όλα πουλιούνται και αγοράζονται, σκάνδαλο δεν είναι μόνο η ανάδειξη της Βαρδινογιάννη σε επίτιμη διδάκτορα Ιατρικής αλλά και η «ηχηρή σιωπή» των ΜΜΕ που δεν αναρωτήθηκαν με ποια κριτήρια έγινε αυτή η επιλογή.

«Όχι» στην «προοδευτική συμμαχία»

Ως βαρβαρότητα μεταμφιεσμένη βλέπει την «προοδευτική συμμαχία» ο γνωστός αγωνιστής Κώστας Διαμαντίδης οδοντίατρος και συγγραφέας, απαντώντας με ένα ηχηρό «όχι» στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος σύμφωνα με την ιστοσελίδα e-ptolemeos.gr

. Ο Κ. Διαμαντίδης έκανε σαφές ότι παραμένει στην αριστερή όχθη και δεν μπορεί να έχει κοινά σημεία με την κυβερνητική παράταξη. Ερωτώμενος γιατί αποποιήθηκε της πρότασης, ο Κώστας Διαμαντίδης απάντησε με μία φράση του Οδυσσέα Ελύτη: «Ήδη σας το είπα. Είναι βαρβαρότητα, τη βλέπω να έρχεται μεταμφιεσμένη κάτω από άνομες συμμαχίες και προσυμφωνημένες υποδουλώσεις. Δεν θα πρόκειται για τους φούρνους του Χίτλερ ίσως, αλλά για μεθοδευμένη και οιονεί επιστημονική καθυπόταξη του Ανθρώπου για τον πλήρη εξευτελισμό του, για την ατίμωσή του».

Tags:

Similar posts

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα