Log in

Registration

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική: «Να εκφραστούν τα τοπικά κινήματα»

Posted: March 17, 2019 / in: Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2019, Πρωτοσελιδο / Comments Off on Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική: «Να εκφραστούν τα τοπικά κινήματα»

Μιχάλης Ρόθος

(φωτό: Σάκης Παπαδόπουλος)

Στόχος να ενισχυθεί το αντικαπιταλιστικό στίγμα στην Περιφέρεια

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική την Πέμπτη 14 Μάρτη, στο Σύνταγμα στην αίθουσα του ΤΕΕ, όπου παρουσιάστηκαν κάποια από τα βασικά σημεία της πολιτικής που θα ακολουθήσει, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να δίνει το αντικαπιταλιστικό στίγμα στην Περιφέρεια της Αττικής. Αρχικά, ανακοινώθηκε ο επικεφαλής της, Κώστας Τουλγαρίδης, δάσκαλος στην Ανατολική Αττική και πρόεδρος του εκπαιδευτικού συλλόγου «Κ. Σωτηρίου». Στο πλάι του, η ομάδα εκπροσώπησης της κίνησης: η Δέσποινα Κουτσούμπα, πρώην περιφερειακός σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής, η Φλώρα Νικολιδάκη, πρώην περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη της Ρ. Δούρου, ο Μανώλης Καμπούρης, η Ελένη Βαφειάδου, ο Σπύρος Χαϊκάλης και ο Ηλίας Λοΐζος.

Στην τοποθέτηση του, ο επικεφαλής της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής εξήγησε πως η περιφέρεια ακολουθεί πλήρως την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μαζί με τις δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επιζητούν την «ανάπτυξη». Ωστόσο, η ανάπτυξή τους σημαίνει πυρκαγιές, πλημμύρες, προβλήματα με τα σκουπίδια, ιδιωτικοποιήσεις και εργατικά ατυχήματα. Σημαίνει, επίσης, χρήματα για τον Μελισσανίδη, τον Λάτση, την Cosco και όχι για τις λαϊκές ανάγκες σε δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες. Γι’ αυτόν τον λόγο, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή ρίχνει το βάρος στους αγώνες των τοπικών κινημάτων, που πρέπει να έρχονται στο περιφερειακό συμβούλιο και θεωρεί ότι θα δικαιωθούν μόνο με τη σύγκρουση με κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο.

Σε ερώτηση που έγινε από το Πριν για το «ποια είναι η ειδοποιός διαφορά της κίνησης από τις υπόλοιπες παρατάξεις της περιφέρειας;» ο Κώστας Τουλγαρίδης αφού ξεκαθάρισε το βαθύ πολιτικό χάσμα που χωρίζει την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή από τις παρατάξεις του συστήματος, συμπλήρωσε πως σε αντίθεση με την παράταξη του ΚΚΕ, στην Αντικαπιταλιστική Ανατροπή οι διαδικασίες είναι συλλογικές και βασίζονται στην εναλλαγή. Οπότε, τα κινήματα έχουν αλληλεπίδραση με την κίνηση, δεν χρειάζονται να προσυπογράφουν την πολιτική του κόμματος.

Αιχμηρά ζητήματα έθεσαν και οι άλλοι ομιλητές. Η Αττική, υπό τη διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η πρώτη περιφέρεια που έφερε ιδιωτικοποιήσεις. Επίσης, παρουσιάστηκε η πλήρης απραξία της περιφέρειας για αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα. Έγινε, ακόμη, αντιληπτό ότι η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή δεν θα προχωρήσει σε καμία διαχείριση της περιφέρειας, όποια δύναμη και να της το προτείνει. «Στο “νεκροταφείο ελεφάντων” που ήταν η περιφέρεια Αττικής, εμείς φέραμε τα τοπικά κινήματα να εκφραστούν», είπε χαρακτηριστικά η Δ. Κουτσούμπα. Τέλος, η κίνηση παρουσίασε τα πρώτα ονόματα από όσους συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό της, με τους αγωνιστές του εργατικού, νεολαιίστικου και λαϊκού κινήματος να ξεχωρίζου

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στηρίζει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδί από τοπικούς φορείς και πρωτοβουλίες, την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 6 μ.μ., στο πάρκο Χωροφυλακής (λεωφόρος Μεσογείων).

Δείτε βίντεο από την εκδήλωση στο ιστολόγιο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής

Ψηφοδέλτιο της κοινωνίας και των κινημάτων 

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου, που παρουσιάστηκαν, έχουν έντονη κινηματική χροιά: συνδικαλιστές της εκπαίδευσης, της υγείας, των ΟΤΑ, της ΕΘΕΛ και σωματείων του ιδιωτικού τομέα, όπως ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Μετρό, ο Αντώνης Κουρούκλης πρόεδρος της ΠΟΠΟΠΚ, η Μάρθα Κιτσαντά, εκλεγμένη στο Σύλλογο Δασκάλων της Ύδρας, ο Βασίλης Συλαϊδής από το ΕΚΑ, Μονοτράκης Βασίλης, συνδικαλιστής στο χώρο του φαρμάκου, Γκότσης Στάθης, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Πίττας, γραμματεάς Ομοσπονδίας Υπουργείου Ανάπτυξης, Άννα Μπαχτή, εκλεγμένη στην ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής. Από τους συνδικαλιστές στους ΟΤΑ: Νίκος Μπινιώρης (Παιανία), Μαρίζα Χριστοφορίδου (Ν. Ηράκλειο), Παναγιώτης Τσελεπής (Νίκαια-Ρέντη), Σούλα Γεωργακοπούλου (Ν. Ιωνία), Θεόφιλος Ζίγρας (Ν. Σμύρνη).

Στελέχη από τα κινήματα κατά της χωματερής στη Φυλή και κατά του ΧΥΤΑ Γραμματικού, όπως ο Χρήστος Κουρνιώτης, ο Σακης Παπαδόπουλος, ο Διονύσης Βάσσης και ο Στέφανος Γανωτής, και από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών όπως η Χριστίνα Μπακάλη.

Ιστορικά στελέχη της αριστεράς που για πρώτη φορά συνεργάζονται με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, όπως ο γιατρός Γιώργος Κασμιρίδης και η δικηγόρος Τίνα Μαύρου. Η Αμαλία Σταυροπούλου στον Πειραιά και η Ουρανία Πανουσσοπούλου, συνδικαλίστρια και μέλος της Ένωσης Δικαίων, στον Νότιο Τομέα και το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς Τάκης Θανασούλας.

Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν οι ηθοποιοί Φίλια Δελαγραμμάτικα και Γιώργος Ζιόβας, ο δημοσιογράφος Γιώργος Παυλόπουλος, ο συγγραφέας Λέανδρος Μπόλαρης.

 

Εκδήλωση την Τετάρτη στον Πειραιά

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική διοργανώνει την Τετάρτη 20/3, στις 7 μ.μ., στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 47), εκδήλωση με θέμα: «Λαϊκή αντεπίθεση στις πολιτικές ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της κοινωνικής και περιβαλλοντικής καταστροφής». Στη συζήτηση θα συμβάλουν οι Κ. Τουλγαρίδης και Φλ. Νικολιδάκη ενώ θα παρέμβουν και οι Αντ. Νταλακογεώργος, Δ. Κουτσούμπα και Ν. Αδαμόπουλος.

Tags:

Similar posts

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα