Log in

Registration

Γιορτή γεμάτη συντροφικότητα και αισιοδοξία (βίντεο)

Posted: March 3, 2019 / in: Πολιτισμος, Πρωτοσελιδο / Comments Off on Γιορτή γεμάτη συντροφικότητα και αισιοδοξία (βίντεο)

Λίτσα Φρυδά

Σε μια ζεστή, συντροφική και όμορφη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η μουσική βραδιά ενίσχυσης του Πριν, την Κυριακή 24 Φλεβάρη, στον οικείο και φιλόξενο χώρο του ΙΛΙΟΝ Plus που γέμισε ασφυκτικά με εκατοντάδες φίλους της εφημερίδας μας.

Περίσσεψε ο ενθουσιασμός και το κέφι, χάρη στο πλούσιο και άρτια σχεδιασμένο μουσικό πρόγραμμα και στις εξαίσιες ερμηνείες που μας χάρισαν η Φωτεινή Βελεσιώτου, με τη μοναδική φωνή της, και οι εξαιρετικοί μουσικοί που την συνοδεύουν: ο Νίκος Παπαναστασίου στην ενορχήστρωση, το πιάνο και το ακορντεόν, ο Γιώργος Καραμφίλλης στο μπουζούκι, τον τζουρά και τον μπαγλαμά, ο Διονύσης Μακρής στο μπάσο και ο Θωμάς Κωστούλας στα τύμπανα.

Η θαυμάσια ερμηνεία μιας μεγάλης γκάμας τραγουδιών σπουδαίων συνθετών, (ρεμπέτικα, λαϊκά, παραδοσιακά αλλά και κομμάτια από την προσωπική της δισκογραφία), από την Φωτεινή Βελεσιώτου και τον ταλαντούχο νέο ερμηνευτή Σωτήρη Μπαλλά, συγκίνησε και συνεπήρε τους παριστάμενους και τις παριστάμενες, σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της εκδήλωσης για περισσότερες από τρεις ώρες.

Ακούσαμε και τραγουδήσαμε όλοι μαζί τραγούδια αγαπημένα και χιλιοτραγουδισμένα από τα στόματα ανθρώπων της τάξης μας, τραγούδια για τον μόχθο, την φτώχεια και την ξενιτιά, τραγούδια για τον έρωτα, τραγούδια συνυφασμένα με την ιστορία τούτου δω του τόπου, τις αγωνίες και τους αγώνες του λαού μας, όπως Τα σπίτια είναι χαμηλά των Ηλία Ανδριόπουλου και Μιχάλη Μπουρμπούλη, Γυάλινος Κόσμος των Απόστολου Καλδάρα και Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, Σαν απόκληρος γυρίζω (Το παράπονο του ξενιτεμένου) του Βασίλη Τσιτσάνη, Καίγομαι των Σταύρου Ξαρχάκου και Νίκου Γκάτσου, Μέλισσες των Γιώργου Καζαντζή και Ελένης Φωτάκη, Θα κλείσω τα μάτια του Άκη Πάνου, με τη Φωτεινή Βελεσιώτου, το παραδοσιακό θρακιώτικο, Δω στα λιανοχορταρούδια με τη Φωτεινή Βελεσιώτου, και Βρέχει στη φτωχογειτονιά των Μίκη Θεοδωράκη και Τάσου Λειβαδίτη, Της Ξενιτιάς (Φεγγάρι μάγια μού ‘κανες), των Μίκη Θεοδωράκη και Ερρίκου Θαλασσινού από την Όμορφη Πόλη,  Βασιλική τον έρωτα, παραδοσιακό, με τον Σωτήρη Μπαλλά, κ.α.

Αίσθηση έκανε και ένα νέο τραγούδι με τον τίτλο Με Σημάδεψες, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στον νέο της δίσκο, αγαπημένο τραγούδι της αξέχαστης Αρλέτας, με την οποία η Φωτεινή συναντήθηκε και συνεργάστηκε τα τελευταία χρόνια.

Η αφήγηση ενός περιστατικού που μοιράστηκε μαζί μας ο δημοσιογράφος του Πριν Γιώργος Παυλόπουλος κατά το καλωσόρισμά της, προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους παριστάμενους. Η Φωτεινή ήταν καλεσμένη να συμμετάσχει σε συναυλία στο Ισραήλ την εποχή που είχε συλληφθεί και φυλακισθεί η νεαρή Παλαιστίνια Αχέντ Ταμίμι. Όταν ενημερώθηκε γι αυτό το γεγονός, δεν δίστασε να ακυρώσει τη συμμετοχή της, παρά το κόστος που είχε στην επαγγελματική της πορεία αυτή της η απόφαση.

Τέλος, η αγάπη και η στήριξη των αναγνωστών και φίλων στην εφημερίδα μας, εκφράστηκε και μέσα από την επιτυχία της λαχειοφόρου αγοράς. Οι λαχνοί που διατέθηκαν, και οι οποίοι αποδείχτηκαν πολύ λίγοι ανάλογα με τη ζήτηση και τα δώρα που πρόσφεραν για τη λαχειοφόρο διάφοροι χορηγοί (κυρίως βιβλία, προσκλήσεις σε παραστάσεις κ.α.) έγιναν ανάρπαστοι.

Από την πλευρά του Πριν θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Φωτεινή Βελεσιώτου και όλους τους μουσικούς για την υπέροχη βραδιά που μας χάρισαν.  Όπως επίσης και το Ίλιον plus και όλους τους εργαζόμενους σε αυτό, τόσο για την άριστη φιλοξενία τους όσο και για τα δώρα που προσέφεραν για την διεξαγωγή της λαχειοφόρου αγοράς (προσκλήσεις για το ΙΛΙΟΝ Plus και ετήσια πάσο για τους κινηματογράφους Ίλιον, Westcity και Aloma). Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία επικοινωνίας Cont Act για την θεατρικές προσκλήσεις που μας παραχώρησε καθώς και τους εκδοτικούς οίκους ΚΨΜ, Τόπος, Αντίποδες, Έρμα, Θεμέλιο, Καστανιώτης, Κοροντζή, Πιρόγα, Ωκεανίδα, τις Εκδόσεις των Συναδέλφων, το Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο και το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο για τα δεκάδες βιβλία που προσέφεραν. Και φυσικά τους συντρόφους  του ΝΑΡ, της νΚΑ και των Αναιρέσεων για τη στήριξη, τα ημερολόγια και τις δικές τους εκδοτικές προσπάθειες με τα οποία «τροφοδότησαν» και την λαχειοφόρο αγορά. Ακόμα ευχαριστούμε την ιστοσελίδα Παντιέρα για την κάλυψη της εκδήλωσης.

Πρώτα και κύρια όμως, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, τους φίλους και τις φίλες του Πριν, που αποδείξατε για πολλοστή φορά, την έμπρακτη στήριξή σας στην εφημερίδα και μας τροφοδοτήσατε με δύναμη για τις επόμενες  μεγάλες και «δύσκολες» μάχες που βρίσκονται μπροστά μας. Και τις οποίες θα δώσουμε παρέα…

 

Βίντεο από τον αντικαπιταλιστικό ιστότοπο Παντιέρα

 

 

“Μην κλαις και μη λυπάσαι” των Ηλία Ανδριόπουλου και Μιχάλη Μπουρμπούλη από τα Λαϊκά Προάστια (“Τα σπίτια είναι χαμηλά”) με τη Φωτεινή Βελεσιώτου:

 

Γιώργος Παυλόπουλος εκ μέρους του ΠΡΙΝ:

Παραδοσιακό θρακιώτικο, Δω στα λιανοχορταρούδια (Ζωναράδικο) με τη Φωτεινή Βελεσιώτου:

Γιώργος Καζαντζής – Ελένη Φωτάκη, “Μέλισσες” με τη Φωτεινή Βελεσιώτου:

Μίκης Θεοδωράκης – Ερρίκος Θαλασσινός από την Όμορφη Πόλη: “Της Ξενιτιάς” (Φεγγάρι μάγια μού ‘κανες), με τον Σωτήρη Μπαλλά:

Απόστολος Καλδάρας – Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, Γυάλινος Κόσμος με τη Φωτεινή Βελεσιώτου:

Μίκης Θεοδωράκης – Τάσος Λειβαδίτης, “Βρέχει στη φτωχογειτονιά” με τον Σωτήρη Μπαλλά:

Σταύρου Ξαρχάκου – Νίκου Γκάτσου, “Καίγομαι” με τη Φωτεινή Βελεσιώτου:

Tags: , ,

Similar posts

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα