Log in

Registration

Βυσματικές μεταθέσεις!

Posted: February 26, 2019 / in: Κοινωνια / Comments Off on Βυσματικές μεταθέσεις!

Συνεχείς καταγγελίες στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Σπάρτακος για παραβίαση δικαιωμάτων

Τις τελευταίες ημέρες η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων έχει κατακλυστεί από καταγγελίες που αφορούν την επιθετική προς τους φαντάρους «στρατηγική» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε ό,τι αφορά τον τομέα των μεταθέσεων. Το ερώτημα που αυτόματα γεννάται, είναι πώς εφαρμόζεται ο νόμος για τη θητεία που ψήφισε η κυβέρνηση το 2016 και έρχεται η ίδια να αλλάξει το 2019. Την ώρα που για τα «βύσματα» το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) εφαρμόζει ουσιαστικά τρίμηνο στην παραμεθόριο και δεν τους κρατά ούτε πέντε μήνες, παραβιάζει με τον πιο βίαιο τρόπο τα δικαιώματα των πιο φτωχών φαντάρων, αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη. Εννοείται ότι όλα τα παραπάνω έχουν υπευθύνους με ονοματεπώνυμο και είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Α. Στεφανής και ο αρχηγός ΓΕΣ Γ. Καμπάς.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προωθεί το εννιάμηνο στα σύνορα. Αυτό που έγινε πρόσφατα με τις μεταθέσεις των συναδέλφων της σειράς Σεπτεμβρίου δεν έχει ξαναγίνει, καθώς το 1/3 των συναδέλφων φαντάρων που δικαιούνταν μετάθεση έμειναν παραμένοντες, ενώ τα βύσματα της κυβέρνησης και του στρατιωτικού κατεστημένου έφυγαν για τους τόπους καταγωγής τους αμέσως μετά τα Σχολεία Προχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΣΠΕΝ). Οι λαλίστατοι δημοσιογράφοι του στρατιωτικού ρεπορτάζ σιγούν, αφού υπάρχει σαφής υπόδειξη από το υπουργείο να αποκρύψουν τις ρυθμίσεις αυτές, που θίγουν τα δικαιώματα των φαντάρων με τον πιο βάναυσο τρόπο. Οι δικαιολογίες του ΓΕΣ και των διοικητών είναι αστείες. Αλλού μιλούν για κανονικότητα, ενώ πρόκειται ξεκάθαρα για μια μοναδικά άδικη τακτική που ακολουθεί ο αρχηγός ΓΕΣ, αλλού κάνουν ότι δεν ξέρουν το ζήτημα, ενώ οι μεταθέσεις βγαίνουν από το ΓΕΣ και την «αμαρτωλή» Διεύθυνση Οπλιτών Θητείας (ΔΟΘ). Επικαλούνται τις «υπηρεσιακές ανάγκες» και –τέλος– οι διοικητές δεν δίνουν καμιά απάντηση, κωφεύοντας συστηματικά.

Οι καταγγελίες που φτάνουν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων αποκαλύπτουν ότι οι συνάδελφοι που έχουν συγκεντρώσει αριθμό μορίων όσο κανείς άλλος υπηρετώντας σε βραχονησίδες, έμειναν να ολοκληρώσουν εννιάμηνο στα σύνορα. Ο λόγος που γίνονται όλα αυτά για εμάς είναι σαφής: Γιατί πολύ απλά πάμε σε εκλογές και η κυβέρνηση εφαρμόζει τις πιο άθλιες μεθόδους. Μεταθέτει τα βύσματα κυνηγώντας ψήφους και ταυτόχρονα αδιαφορεί για τους φτωχούς φαντάρους που επιβαρύνει με τρομερό οικονομικό κόστος.

Ως Δίκτυο «Σπάρτακος» καλούμε τους συνάδελφους να βγουν μαζικά και αποφασιστικά παραπονούμενοι, διεκδικώντας όσα τους ανήκουν. Συνάδελφοι, έχουμε δικαιώματα ως πολίτες με στολή και αγωνιζόμαστε για αυτά. Μόνο με κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό, με το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος» και τη συμβολή της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων μπορούμε να σταθούμε με αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση και στρατό.

Tags:

Similar posts

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα