Log in

Registration

«Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα» από 19 οργανώσεις της Αριστεράς

Posted: February 25, 2019 / in: Πολιτικη, Πρωτοσελιδο / Comments Off on «Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα» από 19 οργανώσεις της Αριστεράς

Φόρουμ για τη Βενεζουέλα

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην ΑΣΟΕΕ Φόρουμ Αλληλεγγύης στην εργατική τάξη και τον λαό της Βενεζουέλας στον απόηχο των καταιγιστικών εξελίξεων στα σύνορα της χώρας με την Κολομβία, μετά την εφαρμογή του νέου σταδίου της ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ με πρόσχημα τη δήθεν παροχή «ανθρωπιστικής βοήθειας».

Το Φόρουμ, που έχει κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα», σε αυτές τις συνθήκες αποκτά αναβαθμισμένο χαρακτήρα, για την οργάνωση και το συντονισμό κινητοποιήσεων και άλλων κινηματικών διεθνιστικών-αντιιμπεριαλιστικών παρεμβάσεων αλληλεγγύης. Την πρωτοβουλία στηρίζει μεγάλο εύρος αριστερών οργανώσεων. Μεταξύ άλλων στην πρωτοβουλία συμμετέχουν οι κινήσεις: ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αναμέτρηση, ΑΡΑΣ, ΑΡΙΣ, ΔΕΑ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, Ένωση των Δικαίων, Κόκκινο Νήμα, Κρίση και Κριτική, ΛΑΕ, Μετάβαση, ΝΑΡ και νΚΑ, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ, Σπάρτακος, Παρέμβαση, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά.

Μίλησαν εκπρόσωποι –σχεδόν– όλων των οργανώσεων καθώς και ανένταχτοι αγωνιστές και παρά τις πολιτικές διαφοροποιήσεις, υπήρχε συμφωνία στην ανάγκη στήριξης του λαού της Βενεζουέλας και της απερίφραστης καταδίκης του πραξικοπήματος και της ιμπεριαλιστικής επέμβασης από ΗΠΑ και ΕΕ. Έγινε πλούσια συζήτηση για την εσωτερική κατάσταση στη Βενεζουέλα, όχι μόνο για τον οικονομικό στραγγαλισμό από τις ΗΠΑ και άλλες συμμαχικές στην υπερδύναμη χώρες αλλά και για τα λάθη και τις αδυναμίες της «Μπολιβαριανής Δημοκρατίας». Στη συζήτηση ήταν έκδηλη η αγωνία για τις δραματικές και κρίσιμες εξελίξεις στη Βενεζουέλα και την ευρύτερη περιοχή κάτω από το πρίσμα των καθηκόντων της μαχόμενης Αριστεράς και του αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο έγινε καταγγελία των επιθετικών ενεργειών όπως της δήθεν ανθρωπιστικής βοήθεια των ΗΠΑ προς τη Βενεζουέλα που, όπως τονίστηκε, αποτελεί ύψιστη κοροϊδία και ουσιαστικά Δούρειο Ίππο και «πρόβα τζενεράλε» για στρατιωτική επέμβαση, την ίδια ώρα που ο λαός υποφέρει εξαιτίας του οικονομικού μποϊκοτάζ και της δέσμευσης εκατομμυρίων δολαρίων προς το κράτος της Βενεζουέλας. Οι ομιλητές υπογράμμισαν ότι η διακυβέρνηση κάθε χώρας, η προκήρυξη και ο χρόνος διενέργειας των εκλογών είναι υπόθεση του λαού της και δεν μπορεί να αποτελεί προϊόν εξωτερικών παρεμβάσεων και ιμπεριαλιστικών πιέσεων.

Στη συνέλευση αποφασίστηκε η οργάνωση μεγάλης κινητοποίησης συμπαράστασης στη Βενεζουέλας το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς και παράλληλων δράσεων αλληλεγγύης και ενημέρωσης. Παράλληλα όλες οι πλευρές συμφώνησαν σε νέα συνάντηση του φόρουμ για την εκτίμηση των εξελίξεων. Τέλος, με ανακοίνωση τους οι οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς, της αντιιμπεριαλιστικής αριστεράς και των συλλογικοτήτων που συμμετείχαν την Παρασκευή στο Φόρουμ καταγγέλλουν τις ιστοσελίδες Σκάι, iefimerida, thetoc.gr κ.α. που προβοκατόρικα ανέφεραν το φόρουμ ως δήθεν…εχθρική ενέργεια κατά της κυβέρνησης της Βενεζουέλας!  Αυτό βέβαια δεν προκύπτει από πουθενά καθώς το Φόρουμ συνοδεύεται και από κάλεσμα προς τους πολίτες της Ελλάδας και της Ευρώπης να υπερασπιστούν τις κατακτήσεις του λαού της Βενεζουέλας και παράλληλα καταδικάζει το πραξικόπημα της αντιπολίτευσης ως προϊόν ανοιχτής επέμβασης του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ με τη συνεργασία της Ε.Ε. και των αντιδραστικών καθεστώτων της Λατινικής Αμερικής.  ‘Όπως τονίζεται, τα «κίτρινα» αυτά ΜΜΕ για μια ακόμη φορά αποδεικνύουν τον αντιδραστικό τους ρόλο και τον προβοκατόρικο χαρακτήρα τους.

 

 

Tags: , ,

Similar posts

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα