Log in

Registration

Έφεδροι ΟΥΚάδες σε μαθητική παρέλαση!

Posted: November 7, 2018 / in: Κοινωνια, Πρωτοσελιδο / Comments Off on Έφεδροι ΟΥΚάδες σε μαθητική παρέλαση!

Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος»

 

Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, συνεχίζει να βαδίζει σε επικίνδυνα εθνικιστικά μονοπάτια

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η παρουσία έφεδρων ΟΥΚάδων στις τοπικές παρελάσεις με στρατιωτική ενδυμασία και σχηματισμό. Οι λέσχες αυτές αποτελούν «παραστρατιωτικές» οργανώσεις που ενισχύονται από τον ίδιο τον ελληνικό στρατό. Προάγουν τον μιλιταρισμό, τη στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας, συμπληρώνουν τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας και όπως είναι φυσικό αποτελούν φυτώρια ακροδεξιών-φασιστικών αντιλήψεων. Είναι αυτή η κυβέρνηση που ανέπτυξε και έδωσε μεγαλύτερο ρόλο στις συγκεκριμένες λέσχες. Συνεχίζουν να εκπαιδεύονται, συμμετέχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις, εξοπλίζονται, αποτελούν επίσημα τις ένοπλες ομάδες που θα χτυπήσουν πρώτες τον εσωτερικό εχθρό.

Η πρόσκληση τους από το δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν μας δημιουργεί την παραμικρή έκπληξη. Αυτοί θα κληθούν να προστατεύσουν τον Κωνσταντάτο και κάθε Κωνσταντάτο στις επερχόμενες αντιλαϊκές καταιγίδες που ετοιμάζουν. Όλο το προηγούμενο διάστημα, η δημοτική αρχή καλλιέργησε τον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό. Από την στάση που κράτησε στο ζήτημα της φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, όταν έστηναν επιτροπές «αγανακτισμένων» κατοίκων ενάντια στους πρόσφυγες, από το εθνικιστικό κλίμα που δημιουργούσε με επιδείξεις πατριωτισμού με κιτς εκδηλώσεις όπως το κρέμασμα της τεράστιας σημαίας στην πρόσοψη του δημαρχείου αλλά και με τις εθνικιστικές ανακοινώσεις για το ζήτημα του μακεδονικού τους προηγούμενους μήνες προετοίμασαν κατάλληλα το έδαφος.

Δεν θα αφήσουμε φασίστες, εθνικιστές, μανιακούς στρατιωτικούς (sic) να βρωμίζουν τις γειτονιές μας. Δεν θα επιτρέψουμε να χύνουν το δηλητήριο τους με την οποιαδήποτε αφορμή. Δεν θα επιτρέψουμε να στήνει η διοίκηση του δήμου σε συνεργασία με φασιστικές άλλες παρατάξεις εθνικιστικές/φασιστικές φιέστες με κομπάρσους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Όλα αυτά έρχονται να επιβεβαιώσουν την άποψη όσων υποστηρίζουν -μεταξύ αυτών και εμείς- πως ο θεσμός των παρελάσεων, που ο δικτάτορας Μεταξάς εισήγαγε, δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία μας. Η εκπαιδευτική κοινότητα πρέπει να πάρει αποστάσεις από όλα αυτά αλλά πρέπει και να δει την επικίνδυνη σύνδεση στρατού-κοινωνίας που επιβάλει αυτή η κυβέρνηση όσο και αν θέλει να αποπροσανατολίσει με ψευτοπροοδευτικά μέτρα όπως η κλήρωση των σημαιοφόρων.

Αμετανόητος ο Κωνσταντάτος συνεχίζει να βαδίζει σε επικίνδυνα εθνικιστικά μονοπάτια. Βγάζει ανακοινώσεις που προκαλούν κάθε δημοκρατικό αίσθημα. Υπερασπίζεται τις χακί μαθητικές παρελάσεις ενώ ανακαλύπτει το σύγχρονο νόημα της 28ης Οκτωβρίου στους μακεδονομάχους και στην αντιμεταναστευτική-ρατσιστική προπαγάνδα. Δεν πρόκειται για έναν μετριοπαθή κεντρώο πολιτικό. Αντιθέτως, ως γνήσιος λαϊκιστής προτίμησε να βουτήξει στα ακροδεξιά νερά του Σαλβίνι, του Μπολσονάρο, του Τραμπ …

Προτίμησε να κάνει φιλίες με τα πιο μαύρα και σκοτεινά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας. Αυτός ο κατήφορος δεν έχει επιστροφή. Τώρα ακόμα και η ΝΔ μοιάζει πολύ λάιτ για τα πολιτικά γούστα του δημάρχου. Ας μην ξεχνιόμαστε όμως ο εθνικισμός είναι ο φερετζές των αντιλαϊκών πολιτικών. Πίσω από την πατριδοκαπηλία και τη μισαλλοδοξία κρύβεται ένας νέος γύρος επιθετικών μέτρων με αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, με τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, με επέκταση των παρκόμετρων και ποιος ξέρει τι άλλο χαράτσι θα σκεφτούν. Μαχητική εργατική αντιπολίτευση λοιπόν και οργάνωση των αντιστάσεων στο τοπικό επίπεδο, αυτό είναι το ζητούμενο το επόμενο διάστημα.

 

Tags: ,

Similar posts

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα