Log in

Registration

Ελεύθερος συνδικαλισμός στο στρατό!

Posted: October 16, 2018 / in: Κοινωνια / Comments Off on Ελεύθερος συνδικαλισμός στο στρατό!

 Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος»

 

 

Τα στρατόπεδα δεν θα είναι ούτε καλοκουρδισμένα γρανάζια επιθετικής πολεμικής μηχανής, ούτε βασίλειο του παράλογου

 

Οι στρατιώτες είναι πολίτες με στολή. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ούτε στιγμή. Με τη αγωνιστική τους στάση μέσα στο στρατό παλεύουν για τις ιδέες, τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους. Η ζωή δεν «παγώνει» μέσα στο στρατό και οι φαντάροι ως κομμάτι της νεολαίας δεν μπορεί να μένουν θεατές σε όσα διαδραματίζονται στην κοινωνία. Αντιθέτως, αντιστέκονται σε όσους μέσα στο στρατό πάνε να τσακίσουν το ηθικό και την αξιοπρέπεια τους.

Αν προσπαθήσουμε να διεισδύσουμε λίγο περισσότερο στην περίοδο που διανύουμε, διαπιστώνει εύκολα κανείς ότι η ελληνική πολεμική μηχανή ανασυγκροτείται επιθετικά με ένταση των πολεμικών ασκήσεων και εμπλέκεται με διάφορους τρόπους, ολοένα και πιο στενά, με τις επιθετικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ (πρόσφατα 3 φρεγάτες, 2 πλοία και 1 υποβρύχιο του πολεμικού ναυτικού συμμετείχαν σε πολεμικούς σχεδιασμούς, η πολεμική αεροπορία ελέγχει επί της ουσίας το FIR 4 χωρών και εκπαιδεύεται διαρκώς σε Αίγυπτο και Νορβηγία).

Επίσης, ο στρατός προετοιμάζεται για την καταστολή του εσωτερικού «εχθρού» που για το κεφάλαιο είναι ο οργανωμένος λαός. Καλείται να καλύψει τις «τρύπες» του κράτους στην υγεία, τις φυσικές καταστροφές, το προσφυγικό και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Η στρατιωτική θητεία, επομένως, είναι μια περίοδος στη ζωή των νέων που χαρακτηρίζεται από καθημερινές αναμετρήσεις με προβλήματα και συνεπώς πρέπει να σφραγίζεται από καθημερινή πάλη μέσα και έξω από το στρατό. Δεν δεχόμαστε τις ελλείψεις στις μονάδες και τις περικοπές που αφορούν τις ανάγκες των φαντάρων για να δίνονται λεφτά στους νέους εξοπλισμούς.

Τα στρατόπεδα δεν θα είναι ούτε καλοκουρδισμένα γρανάζια μιας επιθετικής πολεμικής μηχανής, ούτε το βασίλειο του παράλογου. Στα στρατόπεδα πρέπει να ανθίσει η συλλογική δράση των φαντάρων. Σπάμε τα όρια των στρατοπέδων με γράμματα και καταγγελίες που δημοσιεύονται, κάνοντας τους καριερίστες αξιωματικούς να απολογηθούν στα επιτελεία και στην κοινωνία. Δεν διστάζουμε στιγμή να επικοινωνήσουμε με το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» για οποιαδήποτε στήριξη χρειάζεται. Ο «Σπάρτακος» δεν είναι το φάντασμα πάνω από τα στρατόπεδα. Είναι η συλλογική εμπειρία από σειρά σε σειρά, είναι η διαρκής σύνδεση με τους εργατικούς και νεολαιίστικούς αγώνες, είναι οι χιλιάδες φαντάροι που δε φοβήθηκαν, δεν ψάρωσαν από απειλές, καψώνια και εκβιασμούς και πετυχαίνουν νίκες!

Με την συνδυασμένη δράση μέσα και έξω από το στρατό υπερασπιζόμαστε την καθημερινότητα και τα δικαιώματα των στρατιωτών. Χτυπάμε την ρατσιστική και εθνικιστική προπαγάνδα. Μπλοκάρουμε την πολεμική μηχανή και βάζουμε φρένο στα σχέδια του ΝΑΤΟ. Αρνούμαστε με κάθε τρόπο την μετάθεση εκτός συνόρων, (μπορούν οι στρατιώτες να αρνηθούν την μετάθεση στην Κύπρο), αρνούμαστε τα μόρια των Ειδικών Δυνάμεων, αρνούμαστε να γίνουμε μισθοφόροι-σύγχρονοι σκλάβοι των 600 ευρώ στα πλοία του πολεμικού ναυτικού. Αντιμαχόμαστε τον κατασταλτικό ρόλο του στρατού απέναντι στον λαό, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Αντιμαχόμαστε με σθένος να προσφέρουμε οποιαδήποτε υπηρεσία στο όνομα των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ (όπως η άσκηση «Ηνίοχος»). Παλεύουμε για ελεύθερο συνδικαλισμό στο στρατό!

 

Tags:

Similar posts

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα