Log in

Registration

Σχόλια στο ημίφως 14.10

Posted: October 15, 2018 / in: Σχολια στο ημιφως / Comments Off on Σχόλια στο ημίφως 14.10

Το πρόσωπο του «Δράκου» είναι γνωστό

Τρεις γυναίκες βρέθηκαν νεκρές –για την ακρίβεια σφαγμένες σ’ ένα χωράφι στον Έβρο την περασμένη Τετάρτη. Μόλις είχαν διαβεί το ποτάμι.  Ακόμα δεν γνωρίζουμε τίποτα για τα κίνητρα της δολοφονίας ή για την ταυτότητα των θυμάτων. Μόνο την ηλικία τους, στο περίπου, έδειξε η νεκροψία: 35, 17-18 και 15-16 ετών. Οι τρεις γυναίκες είχαν πανομοιότυπο τρόπο θανάτου, μ’ ένα βαθύ τραύμα από μαχαίρι στο λαιμό.  Η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα έφερε και τραύματα στο θώρακα, καθώς και κάποια αμυντικά στο χέρι – ευρήματα που σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η σορός της βρέθηκε σε απόσταση περίπου δέκα μέτρων από τις άλλες δύο σορούς, οδηγούν τους ιατροδιαστές στο συμπέρασμα ότι με κάποιο τρόπο κατάφερε να λυθεί και να αντισταθεί. Η μόνη που δεν είχε δεμένα χέρια ήταν η μικρότερη σε ηλικία.

Αδελφές, συχωριανές; Δεν ξέρουμε από πού έρχονταν, ούτε ποιοι τις έφεραν, ξέρουμε όπως που πήγαιναν, που ήθελαν να πάνε. Προς το παρόν, μόνο σενάρια κυκλοφορούν. Αναρωτιέται κανείς τι διαστάσεις θα είχε πάρει αυτή η υπόθεση, αν οι νεκρές ήταν Ελληνίδες, όταν ο Τύπος θα μιλούσε για τον «Δράκο του Έβρου». Μόνο που η ταυτότητα του Δράκου είναι γνωστή, είναι ο ιμπεριαλισμός που μετέτρεψε την άγνωστη πατρίδα των άγνωστων γυναικών σε κόλαση. Είναι η κτηνώδης πολιτική των «πολιτισμένων» κρατών που καθημερινά μας υπενθυμίζει πόσο φτηνή έχει γίνει η ανθρώπινη ζωή.

 

 

Υπηρέτης των ΗΠΑ ο Βαρθολομαίος

 

Το θέλημα των ΗΠΑ και όχι του θεού έκανε πράξη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναγνωρίζοντας το αυτοκέφαλο της Ουκρανικής Εκκλησίας και εντάσσοντας το υπό την σκεπή του.  Ο Βαρθολομαίος υπακούοντας με αυτό τον ωμό τρόπο την εντολή της Ουάσιγκτον και του Πάιατ ίσως ξεκίνησε τον «τρίτο παγκόσμιο» στην ορθόδοξη εκκλησία και όχι μόνο.  Εκτός ελέγχου με τον αμερικανόδουλο Βαρθολομαίο η Ρωσία απειλεί ανοιχτά με στρατιωτική επέμβαση στην περίπτωση που απειληθούν οι θρησκευτικές ελευθερίες στην Ουκρανία!  «Αν λάβουν χώρα παράνομες ενέργειες, τότε προφανώς, όπως η Ρωσία προστατεύει παντού τα συμφέροντα των Ρώσων και των ρωσοφώνων, έτσι θα υπερασπιστεί και τα συμφέροντα των ορθοδόξων δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

 

Στενές επαφές φασιστικού τύπου

Εξαιρετικές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή διατηρεί ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, όπως αποδεικνύεται από την ευχαριστήρια επιστολή που απέστειλε ο Βίκτορ Όρμπαν στον χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Λάμπρο Φουντούλη. Στην επιστολή ο Ούγγρος πρωθυπουργός ευχαριστεί για τη στήριξη των νεοναζιστών και τονίζει ότι δεν σκοπεύει να κάνει βήμα πίσω παρά «τις επαίσχυντες επιθέσεις των φιλο-μεταναστευτικών δυνάμεων.  Αμήχανη η αντίδραση του Λαϊκού Κόμματος της οποίας ο Όρμπαν παραμένει μέλος με τους περισσότερους να σφυρίζουν αδιάφορα σε αντίθεση με τον απερχόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που εκφράζει τη δυσαρέσκειά του, λέγοντας ότι η ιδιότητα μέλους του στην οικογένεια του ΕΛΚ αποτελεί «πρόβλημα».

 

Έκκληση για επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής

 

Να ληφθούν άμεσα μέτρα για επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής ζητούν οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τα θύματα από το νέο προϊστάμενο του Εφετείου της Αθήνας Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο. Η δίκη -και η κωλυσιεργία- συνεχίζεται για τέταρτη δικαστική χρονιά και οι δικηγόροι ζητούν τη μόνιμη διεξαγωγή της σε αίθουσα του εφετείου Αθηνών και όχι τη συνεχή μεταφορά της από το εφετείο στην ειδική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού και τούμπαλιν όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια. Η υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής παίζει συνεχώς «καθυστέρηση» ενώ η δίκη βρίσκεται στο στάδιο της ανάγνωσης εγγράφων από την ογκωδέστατη δικογραφία.  Η «μίνι Νυρεμβέργη» έχει συμπληρώσει ήδη 253 συνεδριάσεις και έχουν εξεταστεί περί τους 247 μάρτυρες του κατηγορητηρίου ενώ έχουν προταθεί για εξέταση 230 μάρτυρες υπεράσπισης.

 

Διχοτόμηση της Κύπρου με «χαλαρή ομοσπονδία» ;

 

Την τουρκική πρόταση της «χαλαρής ή αποκεντρωμένης ομοσπονδίας» παρουσίασε στους πολιτικούς αρχηγούς της Κύπρου ο Νίκος Αναστασιάδης.  Ο Νίκος Αναστασιάδης περιέγραψε το πλαίσιο των συζητήσεων με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.  Από το ΑΚΕΛ ασκήθηκε κριτική για την παράκαμψη των τουρκοκύπριων και τη σκοπιμότητα των απευθείας συζητήσεων με την Άγκυρα.   Η εγκατάλειψη της διζωνικής/δικοινοτικής ομοσπονδίας που αποτελούσε βάση των συζητήσεων των τελευταίων ετών δημιουργεί προβληματισμό στην κυπριακή Αριστερα που θεωρεί ότι ο ενταφιασμός της προοπτικής ουσιαστικής συνύπαρξης  οδηγεί σε νομιμοποίηση της διχοτόμησης.

 

 

Tags:

Similar posts

© Some rights reserved 2018 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα