X

Σχόλια στο ημίφως 02.09

Το Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας στοχοποιεί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

Στη διενέργεια προανάκρισης προχωρεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας «σε βάρος αγνώστων δραστών» με πρόσχημα συνθήματα που αναγράφηκαν στο κτίριο της ΑΔΕΔΥ, την ημέρα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας-μαϊμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 30 Μάη κατά την περιβόητη «εθνική ημέρα δράσης» με εργοδοτικούς φορείς. Στο έγγραφό της η Ασφάλεια έχει ιδιαίτερη αναφορά στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ προκαλώντας σοβαρά ερωτηματικά. Και επί «αριστερής διακυβέρνησης» το «Συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας «ζει και βασιλεύει» παράγοντας μάλιστα έργο χαφιεδισμού που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει άλλες εποχές.  Η κρατική καταστολή και η αστυνομοκρατία δεν έχει στόχο βέβαια την αστικοποιημένη συνδικαλιστική ηγεσία αλλά τις μαχόμενες ταξικές αγωνιστικές τάσεις του κινήματος αλλά δεν πρόκειται να τους περάσει!

 

Υποχείριο των ΗΠΑ ο Βαρθολομαίος

 

Απογοητευμένος και με άδεια χέρια έφυγε ο Πατριάρχης Μόσχας από την  Κωνσταντινούπολη όπου είχε συνομιλίες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το θέμα της μη παραχώρησης αυτοκέφαλου στην ουκρανική εκκλησία. Η συνάντηση των δύο προκαθήμενων κατέληξε σε πλήρη διαφωνία καθώς ο Βαρθολομαίος ανακοίνωσε στον Κύριλλο, που αποχώρησε έξαλλος, ότι αποτελεί ειλημμένη απόφαση και το Φανάρι θα προχωρήσει στο αυτοκέφαλο της ουκρανικής εκκλησίας παρά τις απειλές της Μόσχας για οριστικό σχίσμα με το Φανάρι. Ο Βαρθολομαίος φέρεται ότι δεσμεύτηκε να παραχωρήσει ανεξαρτησία στους Ουκρανούς μετά από τις έντονες πιέσεις των ΗΠΑ και τις συναντήσεις που είχε για το θέμα με τον Τζέφρι Πάιατ.  Όταν ο «οικουμενικός θρόνος» προσκυνάει την αστερόεσσα…

 

Αυξημένος ΕΝΦΙΑ σε φτωχές περιοχές

 

Περίπου ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να καταβάλουν φέτος αυξημένο ΕΝΦΙΑ έως και 100% ανάλογα με την περιοχή και τα επιμέρους χαρακτηριστικά του ακινήτου τους, καθώς από την περασμένη Τρίτη αναρτήθηκαν τα σχετικά εκκαθαριστικά σημειώματα. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ κινούνται από το 3% μέχρι το 30%, ωστόσο υπάρχουν και ακόμα πιο δυσάρεστες εκπλήξεις.  Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί το άδικο μέτρο, όπως είχε δεσμευτεί, αλλά μάλιστα αύξησε τον ΕΝΦΙΑ σε πολλές φτωχές λαϊκές περιοχές όταν στα βόρεια και νότια προάστια παρατηρήθηκε μικρή μείωση!

 

Το ΠΑΣΟΚ θυμάται την 3η Σεπτέμβρη

 

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βρίσκεται σε πορεία κατάργησης καθώς τα μέλη του εκφράζονται μέσα από το σχήμα Κίνημα Αλλαγής, ωστόσο η 3η Σεπτέμβρη εξακολουθεί να γιορτάζεται με αφορμή τα 45 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και τα 100 από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου το 2019.  Το τρίπτυχο «εθνική ανεξαρτησία – λαϊκή κυριαρχία – κοινωνική απελευθέρωση» μοιάζει με κακόγουστο αστείο για ένα κόμμα που έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από κάθε διακήρυξη και αρχή κοινωνικής ισότητας. Για το κόμμα που υπέγραψε το δεκαετή εγκλεισμό της χώρας στα μνημόνια και την παράδοση του οικονομικού ελέγχου στην ΕΕ και το ΔΝΤ, μια κίνηση που οδήγησε σε εκτίναξη της ανεργίας και υποβάθμιση κατά 50% του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

 

Εθνική συμφιλίωση και το ΚΚΕ;

Ερωτηματικά προκάλεσε η συμμετοχή του γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στις εκδηλώσεις «Πρέσπεια 2018», οι οποίες ήταν αφιερωμένες στα 70 χρόνια από τη λήξη του εμφυλίου πολέμου (συμπληρώνονται το 2019). Πολύ περισσότερο όταν αυτές σφραγίζονταν από το μήνυμα της «εθνικής συμφιλίωσης» και της «εθνικής ενότητας», όπως τόνισε ο εκ των διοργανωτών Γιώργος Λιάνης. Χαρακτηριστικό είναι πως στη συζήτηση για τον εμφύλιο μεταξύ των τεσσάρων εισηγητών φιγουράριζαν οι Σ. Καλεντερίδης και Ν. Μέρτζος! Σε τι αποσκοπούσε η συμμετοχή του Δ. Κουτσούμπα, δίπλα στον υπουργό Ν. Παππά και τη Φ. Γεννηματά; Εκτός εάν ο Περισσός δεν χάνει ευκαιρία να προβάρει το ρόλο της υπεύθυνης εθνικής δύναμης…

 

prin :