X

Απελευθέρωση στρατιωτικών: ένα καλό νέο που σκορπά ερωτήματα…

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Επέστρεψαν στην Ελλάδα τα ξημερώματα της Τετάρτης οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης στην Τουρκία 167 μέρες.
Οι Έλληνες στρατιωτικοί είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου του 2018 όταν κατά την διάρκεια περιπολίας τους στον Έβρο μπήκαν 200 μέτρα σε τουρκικό έδαφος. Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα για αποφυλάκιση, απεφάνθη ότι δεν συντρέχουν πλέον λόγοι να είναι προφυλακιστέοι. Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν προβλέπει περιοριστικά μέτρα οπότε θα μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Τα τουρκικά μέσα κάνουν λόγο επίσης για μια «αιφνιδιαστική απόφαση».
Εμείς θεωρούμε ότι είναι μια σημαντική κίνηση.

Μια ευχάριστη εξέλιξη που δίνει μήνυμα ελπίδας πρώτα απ’ όλα στους δύο στρατιωτικούς και στα αγαπημένα τους πρόσωπα που ζουν τόσο καιρό μέσα στην αγωνία.
Ένα καλό νέο μέσα στον ορυμαγδό απειλών για την ειρήνη σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο, αποτέλεσμα της τεράστιας σύγκρουσης των ανταγωνισμών ΗΠΑ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑΣ αλλά και της όξυνσης του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού δύο αδίστακτων αστικών τάξεων και κρατών για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τους δρόμους ενέργειας-εμπορίου.

Όμως όσο ΧΑΡΟΠΟΙΕΙ η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τόσο Δημιουργεί Ερωτήματα.

Φυσικά κάποιοι μπορεί να νοιώθουν ικανοποιημένοι από την απάντηση του Πάνου Καμμένου “για την θεία παρέμβαση της Παναγίας της Ελευθερώτριας…”, αλλά μάλλον πρέπει να σκεφτούμε άλλες παραμέτρους των διεθνών σχέσεων!

Δεν ξεχνούμε ότι η σύλληψη των 2 Στρατιωτικών σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της εμπλοκής τους σε ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ προσφύγων!

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και Ερντογάν, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ εμμένουν στον Πόλεμο κατά των Προσφύγων, δεν αναθεωρούν τίποτε όσον αφορά την απάνθρωπη πολιτική τους, συνεχίζουν να συνεργάζονται…

Οι συνέπειες της πολιτικής τους είναι τα πτώματα σε Έβρο και Αιγαίο…

Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις.
Κυρίως όμως θα καλέσουμε και την ώρα αυτή των “καλών νέων” το Εργατικό και Αντιπολεμικό κίνημα σε Εγρήγορση.

Γιατί τα συμφέροντα που συγκρούονται είναι τεράστια.

Κυρίως γιατί και οι δύο αστικές κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν τους λαούς μας ως πιόνια, ως Αναλώσιμα πιόνια στην κούρσα των ανταγωνισμών τους.

Πιόνια για την επιβολή της αστικής πολιτικής τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας, καθώς ο κοινωνικός πόλεμος και οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις αποτελούν μια συνέχεια.
Αυτό μας θυμίζει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος με την ανάρτηση του και η κυβέρνηση με την επιχείριση “ταύτισης Λαού-Στρατού”, εντεινόμενης στρατιωτικοποίησης και επιβολής του σύγχρονου Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού, ευρωπαϊκής και νατοϊκής κοπής που απαιτεί ο ολοκληρωτικός καπιταλισμός τους.

Ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία από την εικόνα της Παναγίας της Ελευθερώτριας.

Την ειρήνη στο Αιγαίο θα φέρει μόνο η κοινή πάλη του κόσμου της εργασίας σε Ελλάδα και Τουρκία, η Συναδέλφωση των Φαντάρων και η Άρνηση τους να ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ και να ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ για τα αστικά-εθνικά τους συμφέροντα, για ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ.

prin :