Log in

Registration

Η χακί πραγματικότητα συνεχίζει να δολοφονεί

Posted: July 23, 2018 / in: Κοινωνια, Πρωτοσελιδο / Comments Off on Η χακί πραγματικότητα συνεχίζει να δολοφονεί

Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος»

 

Συνεχή ατυχήματα και ασκήσεις χωρίς γιατρό στην 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού στον Έβρο

 

Ο ελληνικός στρατός διεξάγει έναν πραγματικό πόλεμο κατά της νεολαίας. Ο εχθρός είμαστε εμείς, ο πόλεμος γίνεται εναντίον μας. Οι αυτοκτονίες προκάλεσαν τις συσκέψεις των διοικητών, με το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) να στέλνει διαταγές και χαρτιά για να «σώσει οτιδήποτε και αν σώζεται».

Πέρα όμως από τα βαρύγδουπα λόγια, πέρα από την χαρτούρα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των επιτελείων, υπάρχει η χακί πραγματικότητα. Αυτή που τσακίζει, αυτή που τραυματίζει, αυτή που δολοφονεί. Οι αυτοκτονίες στον ελληνικό στρατό διαδέχονται η μια την άλλη και όσο και αν προσπαθούν να αποτινάξουν και να αποκρύψουν τις ευθύνες που τους βαραίνουν αποκλειστικά, μιλώντας για ψυχολογικά-προσωπικά προβλήματα και άλλες τέτοιες φθηνές δικαιολογίες, τόσο κολλάνε πάνω τους. Το λέμε ξανά πως πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι.

Πάνος Καμμένος, Φώτης Κουβέλης, Αρχηγός ΓΕΣ Αλ. Στεφανής είναι αυτοί που έχουν προκαλέσει αυτή την άθλια κατάσταση που βιώνουμε όλοι στον στρατό. Τα καψόνια, η βυσματοκρατία, οι εμπλοκές, η εξοντωτική εκπαίδευση και οι ατελείωτες υπηρεσίες είναι η σύγχρονη πραγματικότητα. Την ίδια στιγμή όλοι παρακολουθούμε άφωνοι το άδειασμα των στρατοπέδων για να επανδρώνονται από στρατιώτες-υπηρέτες οι στρατιωτικές κατασκηνώσεις και οι λέσχες αξιωματικών. Όλα αυτά επιβαρύνουν τόσο την ψυχολογική όσο και την σωματική κατάσταση των νεολαίων στρατευμένων και των στελεχών.

Το τελευταίο δεκαήμερο στην 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού στον Έβρο η κατάσταση δείχνει να επιδεινώνεται μέρα με την μέρα. Δεν είναι μόνο η αυτοκτονία του 33χρόνου, το καψόνι στην 311 ΕΜΑ, η ανεπάρκεια του νέου συστήματος κατάταξης νεοσυλλέκτων, η ίδια η εκπαίδευση από μόνη της και το περιεχόμενο αυτής.

Στις ασκήσεις που έγιναν την προηγούμενη βδομάδα στα πλωτά, είχαμε δυο τραυματισμούς. Ένα σπασμένο χέρι και ένας τραυματισμός στο κεφάλι.

Στην πλειοψηφία των ασκήσεων δεν υπάρχει γιατρός παρά μόνο νοσηλευτής. Γεγονός που πλην ελαχίστων εξαιρέσεων συμβαίνει και στα Σχολεία Προχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΣΠΕΝ), για την μεραρχία και για τις ασκήσεις της. Την ίδια στιγμή δεκάδες οπλίτες τοποθετούνται σε ιατρεία στα νησιά για να στηρίξουν την τουριστική βιομηχανία. Στο 219ο στο Διδυμότειχο και στο 216ο  Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ) με εντολή του Αρχηγού ΓΕΣ τρέχουν να στελεχώσουν με ιατρικό προσωπικό και μέσα, ώστε τα στελέχη να μπορούν να έχουν την σωστή υγειονομική περίθαλψη. Οι μονάδες όμως μένουν χωρίς γιατρούς. Αυτό το ξέρει ο Αρχηγός ΓΕΣ που επιπλέον υπερκαλύπτει με στρατιώτες γιατρούς τις στρατιωτικές κατασκηνώσεις.

Η στρατευμένη νεολαία όμως για το ΓΕΣ και την κυβέρνηση αποτελεί αναλώσιμο υλικό, δούλοι για να τους κάνουν τις δουλειές τσάμπα. Κρέας στα κανόνια για τα κοιτάσματα του Λάτση και του Βαρδινογιάννη, των EXXON-MOBIL, TOTAL, ENI.

Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το αντικείμενο της εκπαίδευσης ενός φαντάρου στα σύνορα, είναι να αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες ως εχθρούς. Αυτός είναι ο εχθρός του ελληνικού στρατού από τη μία. Από την άλλη εκπαιδεύεται για να καταστέλλει τις πορείες, διαδηλώσεις και να ανακαταλαμβάνει εργοστάσια από απεργούς εργαζόμενους. Ενάντια στον απεργό, τον άνεργο, το μετανάστη καλείται να εκπαιδευτεί η νεολαία σήμερα.

Tags:

Similar posts

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα