Log in

Registration

Περισκόπιο 15.07

Posted: July 15, 2018 / in: Διεθνη / Comments Off on Περισκόπιο 15.07

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις της Αγγλίας ετοίμασαν υποδοχή στον «αθυρόστομο» Τραμπ, ο οποίος δεν ντράπηκε να εξαπολύσει μύδρους απέναντι στους μετανάστες και τον δήμαρχο τους Λονδίνου, πριν την επίσκεψη του. Το κίνημα αυτό, συγκροτεί ένα πολυεθνικό και εργατικό μωσαϊκό, απέναντι στην ατζέντα Μέι-Τραμπ.

Ο Ζάεφ στο ΝΑΤΟ, η Αριστερά στους δρόμους

Ως «ιστορική επιτυχία» χαρακτήρισε το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό κόμμα SDSM, την απόφαση της συνόδου του ΝΑΤΟ να απευθύνει πρόταση ένταξης στην «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Πάρα τις εθνικιστικές κραυγές, κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, το αντιπολιτευόμενο ακροδεξιό VMRO, εμφανίζεται ως απόλυτος υπασπιστής του ΝΑΤΟ τονίζοντας ότι …η χώρα πληροί τα κριτήρια ένταξης εδώ και χρόνια, θυμίζοντας παράλληλα την ελληνική «αντιπαράθεση» των αστικών κομμάτων. Η κυβέρνηση διοργανώνει «γιορτές» για την ένταξη στο ΝΑΤΟ σε 14 πόλεις της χώρας. Εκεί θα βρίσκεται η μόνη πραγματική αντιπολίτευση, η οργάνωση Λέβιτσα (Αριστερά), η οποία έχει εξαρχής ξεκαθαρίσει ότι «στο ΝΑΤΟ ούτε με το συνταγματικό μας όνομα»!

 

Ο Πούτιν ως γέφυρα Ισραήλ-Ιράν στη Συρία

Η συνθηκολόγηση των ανταρτών της Συρίας, έχει ανοίξει το πεδίο στην κυβέρνηση του Άσαντ ώστε να επιστρέψει στα νότια σύνορα με την Ιορδανία αλλά και σε αυτά με το Ισραήλ, στα -κατεχόμενα από το τελευταίο- υψίπεδα του Γκολάν. Οι ιρανικές πολιτοφυλακές που μπορεί να εμφανιστούν σε αυτές τις περιοχές μαζί με τον συριακό στρατό, αποτελούν τον εφιάλτη που το Ισραήλ προσπαθεί τόσο καιρό να αποφύγει με βομβαρδισμούς. Έτσι, με την επίσκεψη στον Πούτιν, ρωσικής «γέφυρας» μεταξύ των τριών μερών, ο Νετανιάχου υπόσχεται την εκεχειρία με τον Άσαντ με αντάλλαγμα την απομάκρυνση των ιρανικών δυνάμεων από τα νότια σύνορα της Συρίας.

 

Οργή για την αυτοκτονία του νεαρού Αφγανού

Τo χαμόγελο του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ, την Τρίτη, όταν και δήλωνε πως «ακριβώς 69 άνθρωποι μεταφέρθηκαν πίσω στο Αφγανιστάν την ημέρα των 69ων γενεθλίων μου -και δεν έγινε κατ’ εντολή μου», διήρκησε λίγο. Και αυτό διότι την επόμενη μέρα κυκλοφόρησε η είδηση της αυτοκτονίας ενός 23χρονου, ο οποίος ήταν μεταξύ των απελαθέντων Αφγανών, κάτι που οδήγησε την αντιπολίτευση να ζητήσει την παραίτηση του. Το κυνικό γελάκι, εκφράζει την πιο αποτρόπαια έκφραση της απάνθρωπης ΕΕ, που έχει μετατραπεί σε φρούριο και δήμιο χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Θα του το σβήσει όμως, ένα μαζικό αντιπολεμικό κίνημα έμπρακτης αλληλεγγύης, αντιρατσισμού, και απάντησης στον ιμπεριαλισμό που γεννάει προσφυγιά.

 

 

Tags:

Similar posts

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα