Log in

Registration

Αναιρέσεις, γεμάτες κόσμο και ελπίδα!

Posted: June 17, 2018 / in: Πολιτισμος, Πρωτοσελιδο / Comments Off on Αναιρέσεις, γεμάτες κόσμο και ελπίδα!

 

 «Αυλαία» σήμερα Κυριακή με πλούσιο πρόγραμμα

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δυο πρώτες μέρες του Φεστιβάλ Αναιρέσεις στη Αθήνα. Χιλιάδες νέοι και εργαζόμενοι προσήλθαν από νωρίς στην Γεωπονική Σχολή και παρακολούθησαν τις ενδιαφέρουσες πολιτικές εκδηλώσεις του διημέρου. Παράλληλα, απόλαυσαν και τις πλούσιες συναυλιακές βραδιές στις δυο μουσικές σκηνές.

Σήμερα, Κυριακή, τελευταία μέρα των Αναιρέσεων, ο κύκλος των πολιτικών συζητήσεων ολοκληρώνεται στις 7.30 μ.μ. με την εκδήλωση «Διεθνής αγώνας για την Παιδεία των αναγκών μας». Κατά την διάρκεια της συζήτησης, θα επιχειρηθεί να αποτυπωθούν οι εμπειρίες του μεγάλου «μωσαϊκού» αγώνων στην εκπαίδευση διεθνώς. Ζωντανά σημερινά παραδείγματα, είναι το κίνημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών αλλά και των φοιτητών απέναντι στο νόμο Γαβρόγλου στην Ελλάδα, το μαζικό φοιτητικό κίνημα στη Γαλλία απέναντι στο νόμο ORE και την πολιτική της κυβέρνησης Μακρόν και η μεγάλη απεργία του Σωματείου Πανεπιστημίων και Κολεγίων (UCU) στην Αγγλία απέναντι στις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και συντάξεις. Τις αγωνιστικές τους εμπειρίες και συμπεράσματα θα μας μεταφέρουν οι: Ελένη Μιχαλοπούλου (μέλος της Εθνικής Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Πανεπιστημίων και Κολλεγίων Ηνωμένου Βασιλείου-Αγγλία), Έλσα Μαρσέλ εκ μέρους της Νεολαίας NPAκαι Ευθύμης Φλέγκας (μέλος του ΚΣ της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωσης).

Σε ότι αφορά το συναυλιακό κομμάτι, από τις 9.30 μ.μ. και μετά, το ψυχεδελικό, heavy, alternative και stoner rockθα αναλάβει το κλείσιμο του φεστιβάλ, με τις Αναιρέσεις να υποδέχονται τους Αμερικάνους Lionize.To κουαρτέτο από το Maryland συνεχίζει μια μεγάλη heavy rock παράδοση, εμπλουτίζοντας την όμως με reggae, dub, go-go, και funkήχους. Μαζί τους, ένας θρύλος του μουσικού στερεώματος Jean Paul Gauster, γνωστός για τη μακροχρόνια παρουσία του στους Clutch θα αναλάβει τα drumsΤους Lionize πλαισιώνουν οι δικοίμας post-stoner μπάνταTuber, οι alternative rockers Noise Figures και οι garage rockers Breath After Coma.

Παράλληλα, στη δεύτερη σκηνή ο βιρτουόζος Γιώργης Μανωλάκης και οι Couleur Locale θα μας ταξιδέψουν με τις δικές τους ερμηνείες στον παραδοσιακό ήχο της Κρήτης και όχι μόνο. Ο κιθαρίστας και συνεργάτης πολλών γνωστών καλλιτεχνών Δημήτρης Μυστακίδης θα μας βάλει ήδη στο κλίμα, ενώ τη βραδιά θα ανοίξουν οι πατρινοί The Halay Lamba.

Από το φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να λείπει ο κινηματογράφος, με την προβολή της συλλογικής δημιουργίας του σχήματος Smass Media-EAAK.

Τέλος, στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο με τη συμμετοχή διαφόρων εκδόσεων, fanzine και πολλών βιβλίων, ενώ θα διατίθενται το 7οτεύχος των Τετραδίων Μαρξισμούμε αφιέρωμα στον αστικό πολιτισμό και τρόπο ζωής, καθώς και το 32οτεύχος του περιοδικού Αναιρέσειςμε αφιέρωμα στα 50 χρόνια από τον Μάη του 1968.

 

Tags:

Similar posts

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα