Log in

Registration

Όλοι στην πορεία στην αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία την Τρίτη 15 Μάη

Posted: May 14, 2018 / in: web only, Πολιτικη, Πρωτοσελιδο / Comments Off on Όλοι στην πορεία στην αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία την Τρίτη 15 Μάη

Όλοι στην πορεία στην αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία την Τρίτη 15 Μάη

Συγκέντρωση στο Μέγαρο Μουσικής, στις 6.00 μ.μ.

 

«Η ρίζα από ένα στάχυ που ξεριζώνεται θα ξαναγεμίσει τον κάμπο με στάχυα»,

Μαχμούντ Νταρoυίς

 

 

Σε μαζικές εν ψυχρώ δολοφονίες προχωρά ο ισραηλινός στρατός για να καταστείλει τον ξεσηκωμό των Παλαιστινίων στην Γάζα και όχι μόνο. Ήδη δεκάδες Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί από τις 30 Μαρτίου και κυρίως σήμερα, Δευτέρα 14 Μαΐου, από ευθεία πυρά ισραηλινών στρατιωτών προς τους διαδηλωτές που επιχειρούν να πλησιάσουν το σύγχρονο τείχος του αίσχους, που έχει μετατρέψει την Γάζα (και την Παλαιστίνη) στη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου.

Δεκάδες τα θύματα και τα εγκλήματα του κράτους-τρομοκράτη και ούτε ένα ψέλλισμα καταδίκης από την ελληνική κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους άλλους ευαίσθητους όλων των ηπείρων. Θα υπάρξουν βεβαίως «ψύχραιμες» εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση «όλων των πλευρών», «καταδίκη της βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται», λες και είναι ίδια η σφεντόνα του διαδηλωτή, με το πυροβόλο όπλο, τον πύραυλο και το αεροσκάφο του κατακτητή!

Ο ξεσηκωμός των Παλαιστινίων, που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες, αποτελεί απάντηση: Πρώτο, στη συμπλήρωση φέτος 70 ετών από τη «Νάκμπα», την ημέρα της καταστροφής για το λαό της Παλαιστίνης, όταν εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη γη τους για να δημιουργηθεί το κράτος του Ισραήλ. Δεύτερο, στο γεγονός πως οι ΗΠΑ, με τον Τραμπ στο ρόλο του τέλειου προβοκάτορα, εγκαινίασαν σήμερα(!) την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, παραβιάζοντας βάναυσα τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, παλιότερες συμφωνίες (π.χ. Όσλο) και σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Τρίτο, στη συνέχιση του εποικισμού των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών, που στόχο έχουν να σβήσουν ντε φάκτο το αίτημα δημιουργίας ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Η βαρβαρότητα του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους, με την πλήρη ενθάρρυνση και κάλυψη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, συνδέεται με τα γενικότερα φιλοπόλεμα, επιθετικά και αντιδραστικά σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, του Ισραήλ και των ευρωπαίων συμμάχων τους στην ευρύτερη περιοχή, όπως έδειξε και η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Δεν είναι τυχαίο πως το Ισραήλ, το πιστό μαντρόσκυλο των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή, βομβαρδίζει συριακό έδαφος, λέγοντας πως χτυπά Ιρανικούς στόχους. Βομβαρδισμοί που έρχονται μετά από τις επιθέσεις των ΗΠΑ, Γαλλίας, Μ. Βρετανίας στη Συρία. Το τσάκισμα της Παλαιστινιακής αντίστασης είναι προϋπόθεση για να κινηθεί απρόσκοπτα η ισραηλινή πολεμική μηχανή.

 

Το ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (με τη συναίνεση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ κλπ) ενισχύουν συστηματικά τις πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές και πολιτιστικές σχέσεις με το Ισραήλ, ενώ προσδένονται όλο και περισσότερο στο άρμα του ΝΑΤΟ. Η συνεργασία με το Ισραήλ για τις ΑΟΖ και την αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων, η πρόσφατη τριήμερη επίσκεψη του Έλληνα Α/ΓΕΣ στο Ισραήλ με ζητημένο τη διεύρυνση της συνεργασίας των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών, ο αιματοβαμμένος ρόλος της βάσης της Σούδας και ο πολλαπλασιασμός των ΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα, οι συχνές και αναβαθμισμένες στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ αποτελούν στοιχεία του επικίνδυνου άξονα ΗΠΑ-Ελλάδας-Ισραήλ, με τη συμμετοχή της Κύπρου και της Αιγύπτου του πραξικοπηματία στρατηγού Σίσι.

Ο άξονας αυτός καθιστά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το ελληνικό κράτος συνένοχους των Ισραηλινών και ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων κατά των Παλαιστινίων και των άλλων λαών της Μέσης Ανατολής.

Ο λαός και η νεολαία της χώρας μας θα πρέπει να σταθούν με αμέριστη αλληλεγγύη στο πλευρό της ηρωικής παλαιστινιακής αντίστασης.

 

Το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα απαιτεί τον τερματισμό όλων των σχέσεων της χώρας μας με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ!

  • Όχι στον αιματοβαμμένο άξονα με ΗΠΑ – Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου.
  • Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, έξω οι βάσεις από την Ελλάδα
  • Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση!
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Για την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού από κάθε καταπίεση και εκμετάλλευση.

 

Όλοι στην πορεία στην αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία την Τρίτη 15 Μάη. Συγκέντρωση στο Μέγαρο Μουσικής, στις 6 μ.μ.

Μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που θα είναι στους δρόμους της Παλαιστίνης και σε πολλές άλλες πόλεις όλου του κόσμου.

 

 

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Αθήνα 14/5/2018

 

www.narnet.gr

Tags: ,

Similar posts

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα