Log in

Registration

Περισκόπιο 7.4

Posted: April 9, 2018 / in: Διεθνη / Comments Off on Περισκόπιο 7.4

Θα μείνουν ή θα φύγουν τελικά οι Αμερικανοί από τη Μανμπίτζ; Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Τραμπ αποφάσισε να μην κάνει τη χάρη του Ερντογάν και να παρατείνει την παρουσία του στην κουρδική περιοχή, μαζί με Γάλλους και Βρετανούς. Φαίνεται ότι το παζάρι για τη μοιρασιά συνεχίζεται και είναι σκληρό.

 

Τρομοκράτες και κομμουνιστές!

 

Στην προφυλάκιση 9 φοιτητών, που βαρύνονται με την κατηγορία της τρομοκρατικής δράσης επειδή τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν δημοσίως για τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην Αφρίν, προχώρησε το καθεστώς Ερντογάν. «Η εισβολή και οι σφαγές δεν μπορούν να χαρακτηρίζονται ως τουρκική απόλαυση» έγραφαν στο πανό τους, το οποίο προκάλεσε τη μήνη του προέδρου, ο οποίος δήλωσε: «Θα ανακαλύψουμε αυτούς τους τρομοκράτες φοιτητές από τα βίντεο και θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Δεν θα δώσουμε το δικαίωμα στους τρομοκράτες, κομμουνιστές νεολαίους να σπουδάζουν στα πανεπιστήμιά μας. Θα αρπάξουμε αυτούς τους περιθωριακούς από το αυτί και θα τους πατήσουμε στο χώμα». Υπάρχουν άλλες απορίες;

 

Στη φυλακή οδηγούν τον Λούλα

 

Ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα είναι μάλλον ένας αριστερός σοσιαλδημοκράτης και όχι επαναστάτης ή κομμουνιστής. Όμως, με την ίδρυση του Κόμματος των Εργατών και ως πρόεδρος της Βραζιλίας το 2003-’11, προχώρησε σε μερική αναδιανομή εισοδήματος υπέρ των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων, βάζοντας παράλληλα ορισμένα όρια στην πλήρη ασυδοσία του κεφαλαίου. Κι αυτό αποφάσισε να πάρει το αίμα του πίσω. Αφού πρώτα ανέτρεψε πραξικοπηματικά τη διάδοχό του, Ντίλμα Ρούσεφ (το 2016), επιχειρεί να εξουδετερώσει πολιτικά και βιολογικά και τον ίδιο. Έτσι, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι πρέπει να μπει φυλακή πριν εκδικαστούν οι εφέσεις κατά της 12ετούς καταδίκης του για διαφθορά. Βλέπετε, η απειλή ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου ήταν μεγάλη, καθώς οι δημοσκοπήσεις του δίνουν τεράστια διαφορά…

 

Η Γαλλία παραμένει στους δρόμους

 

Οι συγκοινωνίες δεν αποτελούν δημόσιο αγαθό αλλά επιχειρηματική δραστηριότητα με στόχο το κέρδος. Αυτό είναι το δόγμα της ΕΕ, που απαιτεί ιδιωτικοποίηση και απελευθέρωση όλων των δικτύων στα κράτη-μέλη, αυτό επιχειρεί να εφαρμόσει και ο Μακρόν στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην περίπτωση των κρατικών σιδηροδρόμων SNCF. Με επιχείρημα το χρέος των 46 δισ. ευρώ που φέρεται να έχει η εταιρία, η κυβέρνησή του προωθεί ένα πρόγραμμα-σοκ, με απολύσεις, κατάργηση επιδομάτων και περικοπές στις υποδομές. Ως απάντηση, τα τέσσερα βασικά συνδικάτα του κλάδου έχουν αποφασίσει να απεργούν δύο ημέρες κάθε εβδομάδα για τους επόμενους μήνες, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου. Η επιτυχία των κινητοποιήσεων αυτής της εβδομάδας αλλά και η αδιαλλαξία του Μακρόν, δείχνουν ότι η μάχη θα είναι σκληρή.

 

Θα μείνουν ή θα φύγουν τελικά οι Αμερικανοί από τη Μανμπίτζ; Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Τραμπ αποφάσισε να μην κάνει τη χάρη του Ερντογάν και να παρατείνει την παρουσία του στην κουρδική περιοχή, μαζί με Γάλλους και Βρετανούς. Φαίνεται ότι το παζάρι για τη μοιρασιά συνεχίζεται και είναι σκληρό.

Tags:

Similar posts

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα