Log in

Registration

Σχόλια στο ημιΦΩΣ

Posted: September 22, 2013 / in: Σχολιο / Comments Off on Σχόλια στο ημιΦΩΣ

Αντιφασιστική διαδήλωση στο Λονδίνο

Σε όλη την Ευρώπη απλώθηκαν τα κύματα οργής και διαμαρτυρίας κατά των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αγωνιστές που συσπειρώνει σε πολλές πόλεις πρωτοστατεί στη διoργάνωση μαχητικών διαδηλώσεων καταγγελίας της φασιστικής συμμορίας και του κυβερνητικού ολοκληρωτισμού. Ειδικότερα, στο Λονδίνο οργανώθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στην ελληνική πρεσβεία χθες Σάββατο, ενώ η οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη βρετανική πρωτεύουσα καλεί σε διαδηλώσεις ανάλογου χαρακτήρα σε όλη τη Βρετανία.

 

Ακριβή μου προεδρία

«Χρυσάφι», 100 εκατ. ευρώ, θα στοιχίσει στον ελληνικό λαό η ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Το θέμα έφεραν αυτή τη βδομάδα στο προσκήνιο δύο Γερμανοί κυβερνητικοί βουλευτές, που κάλεσαν σε «παράκαμψη» της Ελλάδας στη σειρά εναλλαγής των χωρών της ΕΕ για την ευρωπαϊκή προεδρία, λέγοντας πως η προεδρία είναι πολύ ακριβή για την Αθήνα και ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας θα έπρεπε να παραιτηθεί οικειοθελώς από την επικείμενη ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας, λόγω του κόστους της.

Για τις φιέστες των ευρωλιγούρηδων λεφτά υπάρχουν, για διορισμούς εκπαιδευτικών στα σχολεία και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία που κλείνουν «δεν υπάρχουν»!

 

«Μαύρος» κατάλογος ΙΚΕΑ

Το σκανδαλώδες και βαθύτατα αντεργατικό εργασιακό καθεστώς που έχουν επιβάλει σύγχρονοι δουλέμποροι μισθωτής εργασίας έφερε στο προσκήνιο μια αποκάλυψη για το πώς μοιράζονται οι κατάλογοι των πολυκαταστημάτων ΙΚΕΑ. Όχι βέβαια, από …χαμογελαστούς νέους με πολύχρωμες ενδυμασίες, όπως θέλει να λέει η εταιρεία, αλλά από εταιρεία διανομής εντύπων που κλείνει συμφωνία με την ΙΚΕΑ και αυτή με τη σειρά της απασχολεί προσωπικό που θα της παραχωρηθεί από μια τρίτη εταιρεία «διαχείρισης υπηρεσιών ανθρωπίνου δυναμικού». Όλα διαρκούν ένα μήνα.

Εάν ο υποψήφιος εργαζόμενος επιλεγεί, θα έχει την ευελιξία να διαλέξει ποιες μέρες θα δουλεύει (5 ώρες την ημέρα) και με αμοιβή που δεν θα υπερβαίνει τα 2,8 ευρώ την ώρα.

 

Σκραπ οι κεραίες των βραχέων της ΕΡΤ!

Για …παλιοσίδερα ετοιμάζονται να πουλήσουν Στουρνάρας και Καψής τα κεραιοσυστήματα βραχέων της ΕΡΤ, όπως κατήγγειλαν εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αυλίδα.

Εκπρόσωπος εταιρείας που εμπορεύεται μέταλλα, ενώ φωτογράφιζε τους ιστούς, ρωτήθηκε από εργαζόμενους γιατί το κάνει και απάντησε ότι είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για να δώσει προσφορά για την αποξήλωση των 39 ιστών, ύψους από 30 ως 100 μέτρα ο καθένας, την απομάκρυνσή τους από το χώρο και την αγορά των μετάλλων ως σκραπ! Ανακυκλώνουν τη Φωνή της Ελλάδας, την ΕΡΑ 5, που φτάνει μέσω αυτών των κεραιών σε κάθε γωνιά της υφηλίου, σε όλες τις ηπείρους και ωκεανούς…

 

Εφοπλιστές κατά …γαλανόλευκης

Βαθιά …διεθνιστές οι Έλληνες εφοπλιστές, αφού προτιμούν να σηκώνουν σημαίες Μάλτας, Λιβερίας, νησιών Μάρσαλ και εσχάτως …Λιβύης, παρά τη γαλανόλευκη! Παρότι η κυβέρνηση τους προσφέρει «γην και ύδωρ» και πρόσφατα με το νέο εθνικό νηολόγιο, μείωσε το χρόνο νηολόγησης σε 15 μέρες από 5-6 μήνες, καθώς πλέον απαιτεί πολύ λιγότερες υπογραφές αρμοδίων, μόλις 10 νέες αιτήσεις έχουν κατατεθεί.

Η ελληνική σημαία κυματίζει μόλις στο 25% των ελληνόκτητων πλοίων, που ανέρχονται σε 3.760 πλοία, με τους Έλληνες εφοπλιστές να κατέχουν την πρώτη θέση παγκοσμίως και το 15% της παγκόσμιας χωρητικότητας. Ό,τι και να τους τάξει ο υπουργός Ναυτιλίας, φαίνεται πως προτιμούν τους εξωτικούς φορολογικούς παραδείσους…

 

Η φτώχεια φέρνει ρευματοκλοπή

Η άγρια λιτότητα, η ανεργία και τα χαράτσια έχουν οδηγήσει στο σκοτάδι κυριολεκτικά χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά.

Αυτό όμως με τη σειρά του, τροφοδοτεί κι ένα παράπλευρο φαινόμενο που γιγαντώνεται, τη ρευματοκλοπή. Όπως ανακοίνωση ο Διευθυντής Δικτύων ΔΕΔΔΗΕ «έχουν πενταπλασιαστεί τα περιστατικά ρευματοκλοπής που έχει εντοπίσει η διεύθυνση και αυτό ασφαλώς συσχετίζεται με την οικονομική κρίση στη χώρα μας». Χιλιάδες πολίτες αναγκάζονται να κάνουν ρευματοκλοπή επανασυνδέοντας μόνοι τους τις κομμένες συνδέσεις ή με άλλους τρόπους, γεγονός που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ασφάλειά τους.

Όπως όλα δείχνουν, το φαινόμενο θα συνεχίσει να διογκώνεται και θα είναι αυξημένο σε σχέση με πέρυσι.

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα