Log in

Registration

Σχόλια στο ημίφως 11.03

Posted: March 11, 2018 / in: Σχολια στο ημιφως / Comments Off on Σχόλια στο ημίφως 11.03

 

Κάτι τρέχει με τον Σταύρο…

 

Δεξιόστροφη ρελάνς με πολλούς αποδέκτες αποτελεί η απόφαση Τσίπρα για σύσταση  Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας, υιοθετώντας στην ουσία την πρόταση νόμου την οποία είχε καταθέσει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Η κίνηση έγινε και ως απάντηση της κριτικής που ασκήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και τα δεξιά ΜΜΕ για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ζήτημα της σύλληψης και της κράτησης των δύο Ελλήνων αξιωματικών στην Τουρκία. Όπως έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του Ποταμιού και συμφώνησαν να συναντηθούν τη Δευτέρα προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά το περιεχόμενο της πρότασης. Με ανησυχία παρακολουθεί αυτές τις εξελίξεις η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά που βλέπει πίσω από τις κινήσεις απόπειρα διεμβολισμού της λεγόμενης κεντροαριστεράς από την κυβέρνηση και ενδείξεις αποστασιοποίησης από τον Θεοδωράκη. Μέσω twitter η Φώφη  αναφέρεται σε «επικοινωνιακά παιχνίδια του Α. Τσίπρα» και αυτό προσθέτει με νόημα «πρέπει να το καταλάβουν καλά όλοι».

 

«Κίνημα» διορισμένων συνέδρων

 

Σε απόλυτο φιάσκο εξελίχθηκε η διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων για το ιδρυτικό συνέδριο του λεγόμενου Κινήματος Αλλαγής που ήταν προγραμματισμένη γι’ αυτή την Κυριακή. Τελικά δεν θα γίνει καμία ψηφοφορία και όλοι οι σύνεδροι θα είναι διορισμένοι μετά από συμφωνία κορυφής!  Σε αυτό οδήγησαν η πολύ μικρή συμμετοχή και το ανύπαρκτο ενδιαφέρον για τις εκλογές αυτές, σημάδι εκφυλισμού του νέου μορφώματος πριν καν αυτό γεννηθεί! Η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε την οριστική ματαίωση της διαδικασίας προκειμένου να αποφύγει τις αναπόφευκτες συγκρίσεις με την υποτιθέμενη συμμετοχή 220.000 πολιτών στις διαδικασίες για την ανάδειξη αρχηγού τον περασμένο Νοέμβρη.  Πριν ανακοινωθεί η ματαίωση, ο «φόβος της κάλπης» πρόλαβε να θέσει σε δοκιμασία την ενότητα του εγχειρήματος καθώς μεταξύ των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου σημειώθηκαν σοβαρές διαφωνίες για τον τρόπο εκλογής. Ακόμα υπήρχαν καταγγελίες για σημαντικές παρατυπίες στις υποψηφιότητες (εντοπίστηκαν πάνω από 550 εκπρόθεσμες-παράτυπες περιπτώσεις).

 

Κυβερνητική ατζέντα ασφαλείας…

 

Επικίνδυνη εξέλιξη συνιστά η προσπάθεια της κυβέρνησης να συναγωνιστεί με δεξιά επιχειρήματα την αντιδραστική ρητορική της ΝΔ περί «τάξης και ασφάλειας», Σε αυτό το πλαίσιο ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στα εγκαίνια του νέου κτιρίου Ασφαλείας Δυτικής Αττικής στη Φυλή την Πέμπτη, έδωσε βάρος στην ενίσχυση της αστυνόμευσης και στη λεγόμενη «εδραίωση της ασφαλείας των πολιτών.  Από το νέο αρχηγείο της Ασφάλειας στα δυτικά ο πρωθυπουργός έπλεξε το εγκώμιο των μελών της ΕΛΑΣ που, όπως είπε: «διαθέτουν ​υψηλή αίσθηση καθήκοντος και ενεργούν καθημερινά με επαγγελματισμό, για τη διαφύλαξη της «ασφάλειας των πολιτών». Είχε προηγηθεί, μια μέρα πριν, η βίαιη επίθεση αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη κατά μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών…

 

Νοσταλγία για τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ

Δικαίωση της υπουργικής του θητείας το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί ο Π. Λαφαζάνης. Σε δήλωσή του για τη σύλληψη από την Τουρκία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών κι αφού σημειώνει πως χρειάζεται μια «ανεξάρτητη, αντιιμπεριαλιστική και πολυδιάστατη στρατηγική εξωτερικών σχέσεων», υπογραμμίζει πως «αυτή τη νέα πολιτική και πορεία ξεκίνησα να υλοποιώ ως υπουργός Ενέργειας και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης με τη συμφωνία με την Ρωσία για τον αγωγό με ρωσικό φυσικό αέριο και η οποία γρήγορα ενταφιάστηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα με τη μνημονιακή συνθηκολόγησή της». Αντιιμπεριαλιστική πολιτική μέσω κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που «συνθηκολόγησε»; Και μάλιστα μέσω της καπιταλιστικής Ρωσίας, στην οποία ο ηγέτης της ΛΑΕ εσχάτως αναφέρεται όλο και πιο συχνά;

 

Η αλληλεγγύη δεν είναι έγκλημα

Πανηγυρικά αθώοι οι αγωνιστές Σπύρος Μαρκέτος και Μπάμπης Κουρουνδής που δικάστηκαν την Παρασκευή με την εξωφρενική κατηγορία της «παράνομης διευκόλυνσης μετανάστη», επειδή υπερασπίστηκαν τα δικαιώματά του. Το «έγκλημα» των δύο αγωνιστών ήταν ότι  το 2013 πήγαν στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου να ζητήσουν τον λόγο γιατί οι αστυνομικοί απαγόρευαν σε μια ανήλικη Σομαλή να πάει στην Γερμανία. «Αποδείχτηκε ότι η αλληλεγγύη δεν ποινικοποιείται και φάνηκε για άλλη μια φορά ότι οι αγώνες κερδίζουν, όταν είναι οργανωμένοι και ανυποχώρητοι», δήλωσε μετά την αθώωση ο Σπύρος Μαρκέτος και πρόσθεσε ότι «ΕΕ και καπιταλιστική μαφία» δεν μπορούν να επιβάλουν την ατζέντα της ποινικοποίησης των προσφύγων.

 

© Some rights reserved 2018 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα