Log in

Registration

Περισκόπιο 04.03

Posted: March 7, 2018 / in: Διεθνη / Comments Off on Περισκόπιο 04.03

Η Ημέρα της Γυναίκας  αποκτά φέτος νέα ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, με φεμινιστικές οργανώσεις να απευθύνουν δημόσιες εκκλήσεις «να επαναπολιτικοποιήσουμε τις 8 Μάρτη».  Εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο αναμένεται να πλημμυρίσουν τους δρόμους διαδηλώνοντας για ισότητα και ελευθερία, για το δικαίωμα στην εργασία και για την κοινωνική χειραφέτηση.  Οι εκμεταλλευόμενες, άνεργες και εργαζόμενες γυναίκες, οι μετανάστριες και οι πρόσφυγες παραμένουν της Γης οι κολασμένοι.

 

Κλιμακώνεται η τουρκική εισβολή

 

Με την ανάπτυξη δυνάμεων της αστυνομίας και της στρατοχωροφυλακής, που έχουν αποκτήσει ειδικότητα στις επιχειρήσεις εκκαθάρισης σε πόλεις και χωριά, διαπράττοντας φρικιαστικά εγκλήματα στις κουρδικές περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας, συνεχίζεται και κλιμακώνεται η εισβολή στο καντόνι της Αφρίν, στη Συρία. Φυσικά, ο Ερντογάν έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την (ομόφωνη!) απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για εκεχειρία, καθώς από αυτήν εξαιρέθηκαν επίτηδες οι επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατών — και όπως είναι γνωστό, ο ίδιος χαρακτηρίζει τους κούρδους μαχητές ως τρομοκράτες. Απέρριψε δε τις κατηγορίες Αμερικανών και Γάλλων που, για τα δικά τους συμφέροντα, του ζητούν να σταματήσει τις επιχειρήσεις.

 

 

Έγκλημα διαρκείας στην Αν. Γκούτα

 

Ταυτόχρονα, ένα ακόμη έγκλημα διαπράττεται στην Ανατολική Γκούτα, με δράστη το καθεστώς Άσαντ. Πρόκειται για το προάστιο της Δαμασκού που είναι το τελευταίο σημαντικό προπύργιο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, κύριου συμμάχου της Άγκυρας στις επιθέσεις κατά των Κούρδων. Η δε Μόσχα παίζει ένα πολλαπλό παιχνίδι, αξιοποιώντας την ηγεμονική θέση της στη χώρα: Έχει δώσει το πράσινο φως στην Τουρκία να επιτεθεί κατά των Κούρδων, επιδιώκοντας παράλληλα να τους πουλήσει προστασία με αντάλλαγμα να εκχωρήσουν τον έλεγχο των περιοχών τους στον Άσαντ, τον οποίο βοηθά να ξεπαστρέψει τους αντάρτες-φίλους του Ερντογάν, αν και τον στηρίζει πλήρως απέναντι στις ΗΠΑ… Λεπτομέρεια: ο Άσαντ χρησιμοποιεί επίσης τη δικαιολογία ότι πρόκειται για τρομοκράτες που εξαιρούνται από την εκεχειρία!

 

 

Εκτελούν ενημέρωση και δημοσιογράφους

 

Νεκροί, με μία σφαίρα στο κεφάλι, βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή στο σπίτι τους ο νεαρός δημοσιογράφος Γιαν Κούτσιακ και η σύντροφός του. Στο τελευταίο άρθρο του, που αν και μη ολοκληρωμένο δημοσιεύτηκε μετά τον θάνατό του, παρουσίαζε στοιχεία τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο αποτελούσαν ισχυρή ένδειξη για σχέσεις ανάμεσα στη μαφία της ιταλικής Καλαβρίας –η οποία έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στη Σλοβακία εκμεταλλευόμενη τα κονδύλια της ΕΕ– και σε στελέχη της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο είχε δολοφονηθεί με βόμβα στο αυτοκίνητό της η Δάφνη Γκαρουάνα Γκαλίτσια, μία από τις πιο γνωστές ερευνήτριες-δημοσιογράφους της Μάλτας, η οποία σκάλιζε και έφερνε στο φως της σχέσεις της κυβέρνησης με το οργανωμένο έγκλημα. Όταν η ενημέρωση ενοχλεί, εκτελείται — εκτός αν μετατρέπεται η ίδια σε εκτελεστή.

Tags:

Similar posts

© Some rights reserved 2018 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα