Log in

Registration

«Στο Κόκκινο» ο ΣΥΡΙΖΑ για τους εργαζόμενους

Posted: February 11, 2018 / in: Πισω απο τις καμερες, Πρωτοσελιδο / Comments Off on «Στο Κόκκινο» ο ΣΥΡΙΖΑ για τους εργαζόμενους

Ματίνα Παπαχριστούδη

 

Αποκαλύπτεται ο πραγματικός στόχος της επίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, καθώς και της κομματικής ομάδας που την έχει αναλάβει. Την περίοδο που η κυβέρνηση ελέγχει μεγάλο μέρος των μίντια και οι προπαγανδιστικές ομάδες υπουργείων και γραφείων Τύπου τα «ενημερώνουν» με non paper, δεν χρειάζεται εφημερίδα και σταθμό. Κυρίως δεν χρειάζεται τη δημοσιογραφική παρουσία τους. Ήδη ανακοινώθηκε πως το «ζωντανό» πρόγραμμα θα σταματά στις 8.00 το βράδυ, καθώς δεν υπάρχει επαρκής αριθμός εργαζομένων…

Ξεκαθαρίστηκε και η τακτική της κομματικής ομάδας να συκοφαντεί, να εξυβρίζει δημόσια και να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους με σκοπό να τους διασπάσει. Μόλις απέτυχε, προχώρησε στην απόλυση τεσσάρων εργαζομένων, «συμπτωματικά» όλων μελών της απεργιακής επιτροπής. Κυνικά πλέον, δηλώνει πως οι απολύσεις θα φθάσουν τις 20! Ομολογεί, έτσι, πως ο σκοπός είναι η απόλυση όσων συνεχίζουν να έχουν φωνή και δεν έχουν υποταχθεί στις απόπειρες μετάλλαξης του ραδιοφώνου σε δελτίο Τύπου της κυβέρνησης. Αποκαλύπτεται, επίσης, πως τα κομματικά στελέχη έλεγαν ψέματα πως δήθεν περιμένουν να εκδηλωθεί ενδιαφέρον για οικειοθελείς αποχωρήσεις. Μόλις ζητήθηκε χρόνος γι’ αυτό, ανακοινώθηκαν οι απολύσεις. Αρνήθηκαν να συζητήσουν ακόμα και όταν η γενική συνέλευση έκανε αντιπρόταση για τη μείωση αποδοχών!

Η δεύτερη φάση του σχεδίου περιλαμβάνει και την Αυγή, όπου ζητήθηκε η παραίτηση του διευθυντή Κ. Νικολακάκου, ενώ ετοιμάζεται η νέα ηγετική ομάδα που θα αναλάβει τα ενοποιημένα Μέσα. Όσοι απομείνουν σε ραδιόφωνο και εφημερίδα θα εργάζονται για όλα τα ΜΜΕ, με κατώτατο μισθό 750 ευρώ. Αυτός είναι ο δεύτερος στόχος. Να κάνουν, δηλαδή, τα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ το όχημα με το οποίο προσφέρουν στους μιντιάρχες τις νέες άθλιες συμβάσεις: Μισθός 750 ευρώ για εργασία σε όλα τα συνδεδεμένα Μέσα των ομίλων, χωρίς επιδόματα κι άλλα δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι Στο Κόκκινο έχοντας την υποστήριξη της συντριπτικής πλειονότητας των εργαζομένων στην Αυγή, αποφάσισαν πως δεν θα σφαχτούν ως ερίφια στον πάγκο του κομματικού χασάπη. Καταγγέλλουν τη στοχοποίηση όσων αγωνίζονται για να παραμείνουν δημοσιογράφοι και όχι υποταγμένοι υπάλληλοι. Αποφάσισαν 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, σχεδιάζουν απεργιακή εκπομπή και θα δώσουν συνέντευξη Τύπου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από σφαγέας τη κοινωνίας ως κυβέρνηση, είναι και στυγνός αδίστακτος εργοδότης στα Μέσα του.

Πάρτι Απολύσεων Στο Κόκκινο

Σήμερα Κυριακή οι εργαζόμενοι γιορτάζουν τα 12 χρόνια του 105.5 και τους 7 απολυμένους συναδέλφους και μας καλούν σε «πάρτι αλληλεγγύης και συμπαράστασης» για την ενίσχυση του απεργιακού ταμείου.

Κυριακή 11/2 από τις 7μμ στο Boo! cafe bar, Σαρρή 21 στου Ψυρρή

Απεργιακό πρόγραμμα

Και ενώ ετοιμάζουν το πάρτι, κάνουν και απεργιακό πρόγραμμα:

12:00 – 14:00 Το σκάνδαλο NOVARTIS με τον Κώστα Σαββόπουλο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.
14:00 – 16:00 12 χρόνια ανοιχτά μικρόφωνα στα κινήματα, με την Ειρήνη Προμπονά και την Γιάννα Αθανασίου.
16:00 – 18:00 Το Μακεδονικό ζήτημα – Οι εθνικιστικές παρωπίδες και οι γεωπολιτικές διαστάσεις. Με τον Γιάννη Ανδρουλιδάκη και τον Διονύση Ελευθεράτο.

 

(Σκίτσο: Βαγγέλης Χερουβείμ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια πίσω από τις κάμερες

 
 

Έφθασαν επτά ημέρες κινητοποίησης εργαζομένων του Μέγκα έξω από τη Μότορ Όιλ του Βαρδινογιάννη για να παραδεχθεί δημόσια ο όμιλος πως αποχωρεί οριστικά από την Τηλέτυπος. Τους πετάει δε, ως ψίχουλα, κάπου 700.000 ευρώ έναντι των 17 χρωστούμενων μισθών. Το Μέγκα θα βάλει λοιπόν λουκέτο με την υπογραφή του Βαρδινογιάννη, που πριν ένα χρόνο έβγαζε στο δρόμο τους ελεγχόμενους εργαζόμενούς του να διαδηλώσουν ενάντια στις τηλεοπτικές άδειες.

 

Εργασιακός μεσαίωνας επικρατεί στο πρακτορείο διανομής «Άργος», μονοπώλιο πλέον στη διακίνηση του Τύπου. Παρά τις ηχηρές δηλώσεις αρμοδίων στο υπουργείο Εργασίας για έλεγχο μετά την απορρόφηση του πτωχευμένου πρακτορείου της «Ευρώπης», δεν έχει γίνει τίποτα. Στο «Άργος», που ελέγχεται από τον Μαρινάκη, κυριαρχεί η εργασία με απλήρωτους, «μαύρους» εργαζόμενους μέσω εργολαβιών. Η δε διακίνηση του Τύπου ελέγχεται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού χωρίς ακόμη οποιαδήποτε εξέλιξη.

 

Επιστρέφει η «κανονικότητα» στην ΕΡΤ. Στο όνομα της πραγματικής ανάγκης να αποκτήσει πρωτότυπο πρόγραμμα η κρατική τηλεόραση, άρχισαν πάλι να κυριαρχούν φαινόμενα εξωτερικών αναθέσεων σε φίλα προσκείμενα πρόσωπα με υψηλά κοστολόγια, οι μεικτές παραγωγές με επίσης φιλικές εταιρείες, η τοποθέτηση ημετέρων σε θέσεις προϊσταμένων. Η κυβέρνηση ελέγχει πλήρως την ενημέρωση, ενώ στη δομή της κρατικής τηλεόρασης ξανασχηματίζεσαι το διοικητικό παράκεντρο που ελέγχει τις αποφάσεις.

Tags: ,

Similar posts

© Some rights reserved 2018 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα