Log in

Registration

Επιστράτευση της Μπ. Μπαζιάνα καθώς το κυβερνητικό σκάφος μπάζει νερά

Posted: January 8, 2018 / in: Αποψεις, Πρωτοσελιδο / Comments Off on Επιστράτευση της Μπ. Μπαζιάνα καθώς το κυβερνητικό σκάφος μπάζει νερά

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΒΙΚΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

Επικοινωνιακή επιχείρηση καλλωπισμού η συνέντευξη της κυρίας Μπαζιάνα,

 

«Μη χτυπάτε τη Δήμητρα, χτυπάτε εμένα», έλεγε κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Έτσι και τώρα, θα ήταν άδικο να «χτυπήσει» κανείς την Μπέτυ Μπαζιάνα ως σύντροφο του πρωθυπουργού με αφορμή την τετρασέλιδη συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών. Καθώς όμως το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης περιστρέφεται γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι η κυρία Μπαζιάνα μιλά «ως πολίτης». Ως δημόσιο πρόσωπο -που κάθε άλλο παρά στις παρυφές της εξουσίας βρίσεται- μιλάει και υπερασπίζεται έναν Τσίπρα που, κατά τη γνώμη της, «δεν πρόδωσε», «δεν εξαπάτησε», «δεν είπε ψέματα». Όμως αναρίθμητα είναι τα βίντεο στο Διαδίκτυο που δείχνουν τον ωκεανό των ψεμάτων, των κούφιων υποσχέσεων, της εξαπάτησης, της κοροϊδίας του Αλ. Τσίπρα απέναντι στο λαό. Και αυτά τα ψέματα καμία συνέντευξη-πλυντήριο δεν ξεπλένει.

Και αν ο Τσίπρας συμβιβάστηκε μετά το δημοψήφισμα του Ιουλίου, για το λαό, για τους ανθρώπους του μόχθου το έκανε, μαθαίνουμε. Γι᾽ αυτούς πάλεψε 17 ολόκληρες ώρες στα μαρμαρένια αλώνια το καλοκαίρι του 2015. Όσο για τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν μετά το «αριστερό» μνημόνιο, η κυρία Μπαζιάνα εξομολογείται ότι κάθε 5η Ιουλίου κλαίει με μαύρο δάκρυ «από νεύρα και οργή» επειδή οι «ισχυροί» αγνόησαν την επιλογή του λαού για έναν «άλλο δρόμο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία»., λέει η ίδια. Εξουσία είναι ο μηχανισμός, εξηγεί, οι άνθρωποι που βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά. (Όχι, δεν εννοεί τον Στουρνάρα.) Αναρωτιέται όμως κανείς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκρούστηκε με αυτούς που κατέχουν την πραγματική εξουσία αλλά τους καθησύχασε και τους καθησυχάζει, παίρνοντας αντιλαϊκά μέτρα που θα σφραγίσουν αρνητικά τη ζωή πολλών γενιών και παραδίδοντας έτοιμο το πιάτο των νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων στην επόμενη κυβέρνηση. Π.χ., ο απεργιοκτόνος νόμος που μαγειρεύεται κάθε άλλο παρά συμβάλλει στη σύγκρουση με τους κατέχοντες την πραγματική εξουσία. Επίσης αναρωτιέται κανείς αν στο στενό περιβάλλον της κυρίας Μπαζιάνα, στον κόσμο του ηγετικού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν ηλικιωμένοι που σύντομα θα δουν τη σύνταξή τους να κόβεται κατά 20%, ίσως και παραπάνω, αν υπάρχουν φορολογούμενοι που θα δουν το αφορολόγητο όριο να μειώνεται ακόμα περισσότερο, αν υπάρχουν εργαζόμενοι των 200 και 300 ευρώ. Θα έλεγε κανείς ότι «η σύζυγος μαθαίνει τελευταία» αυτό που ο λαός έχει μάθει προ πολλού.

Μια επικοινωνιακή επιχείρηση καλλωπισμού είναι αυτή η συνέντευξη της κυρίας Μπαζιάνα, που μάλιστα δημοσιεύεται μόλις μία εβδομάδα μετά τη συνέντευξη-αγιογραφία  της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου στην ίδια φιλοκυβερνητική εφημερίδα.

Πράγματι, διακριτική ήταν η παρουσία της κυρίας Μπαζιάνα πλάι στον Αλέξη Τσίπρα, όπως διακριτική μέχρι το τέλος ήταν η παρουσία της Δάφνης Σημίτη πλάι στο σύζυγό της στη διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας του. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι η Μπέτυ Μπαζιάνα επέλεξε τη δημόσια υπεράσπιση του συντρόφου της και των πράξεών του όχι από ανάγκη αυτοέκφρασης, αλλά γιατί το κυβερνητικό σκάφος μπάζει νερά.

 

 

Tags: , ,

Similar posts

© Some rights reserved 2018 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα