Log in

Registration

4ο συνέδριο ΝΑΡ: Ποιοτική τομή και μάχιμη παρέμβαση

Posted: December 3, 2017 / in: 4ο Συνέδριο ΝΑΡ, Πολιτικη, Πρωτοσελιδο / Comments Off on 4ο συνέδριο ΝΑΡ: Ποιοτική τομή και μάχιμη παρέμβαση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΑΦΡΟΣ

Πολιτικό γεγονός για τη μαχόμενη Αριστερά και το κίνημα

 

Γέμισε την Παρασκευή το απόγευμα το μεγάλο αμφιθέατρο της Γεωπονικής από εργαζόμενους και νιάτα, από μέλη και φίλους του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, προσκεκλημένους και εκπροσώπους οργανώσεων. Με τη συμμετοχή περίπου 400 αντιπροσώπων από τις οργανώσεις του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση από όλη την Ελλάδα, ξεκίνησε προχθές το 4ο συνέδριο της οργάνωσης. Ένα συνέδριο πολιτικό γεγονός για το χώρο της μαχόμενης Αριστεράς, όπως φάνηκε και από το μεγάλο εύρος αντιπροσωπειών που παρευρέθηκε στην έναρξη: ΛΑΕ, ΕΕΚ, ΟΝΡΑ-Ανασύνθεση, Εργατικός Αγώνας, σύλλογος «Γ. Κορδάτος», ΚΚΕ (μ-λ), ΟΚΔΕ, Ξεκίνημα και βεβαίως οι οργανώσεις – κινήσεις που συμμετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΕΚ, ΕΚΚΕ, ΑΡΙΣ και ΕΠΠΔ. Στο συνέδριο διαβάστηκαν και καταχειροκροτήθηκαν οι χαιρετισμοί από το Ενωμένο Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσίας και το Κόμμα Εργασίας από την Τουρκία, ενώ χαιρέτησε σύντροφος από την Κύπρο.

Το 4ο συνέδριο του ΝΑΡ διεξάγεται σε μια κρίσιμη περίοδο, με το κεφάλαιο να εξαπολύει σε διεθνή κλίμακα μια υπεραντιδραστική εκστρατεία που βρομάει εργασιακό μεσαίωνα, πόλεμο και αίμα, ολοκληρωτισμό με κουστούμι και φασιστική σιδερογροθιά. Την ίδια ώρα που το ταξικό έγκλημα στη Μάνδρα, με τους 23 νεκρούς και τα αναρίθμητα εγκλήματα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες υπογραμμίζουν πως ο «κοινωνικός πόλεμος» είναι ήδη εδώ. Κι ενώ η αστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τις ευλογίες και την πολύπλευρη υποστήριξη του κεφαλαίου, της ΕΕ, των ΗΠΑ, κάνει τη «βρόμικη δουλειά» και υπόσχεται σταθεροποίηση της ευρω-μνημονιακής βαρβαρότητας με αντίδωρα μερίσματα και λοταρίες, το συνέδριο έρχεται να δράσει ανατρεπτικά στην κυρίαρχη λογική, στο κλίμα απογοήτευσης ευρύτερων δυνάμεων και στο «δεν υπάρχει εναλλακτική» και να θέσει με προκλητικό τρόπο υψηλούς στόχους.

«Μιλάμε για την ανάγκη τομής στο κίνημα και την Αριστερά, για ένα ανατρεπτικό εργατικό λαϊκό κίνημα, μια αντικαπιταλιστική και επαναστατική Αριστερά, ένα σύγχρονο πρόγραμμα και κόμμα της νέας κομμουνιστικής ελπίδας, στην εποχή των πιο μεγάλων φόβων και των ανεπανάληπτων και ρεαλιστικών δυνατοτήτων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην Εισήγηση της Πολιτικής Επιτροπής, που παρουσίασε στο συνέδριο ο Μιχάλης Παπαμακάριος (αποσπάσματα σελ. 18-19, ολόκληρη στο www.narnet). Καθώς, «η εξαχρείωση της ψευδεπίγραφης “Αριστεράς” του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει πως ο δρόμος αριστερής διαχείρισης του συστήματος, των εφικτών απαντήσεων εντός της ΕΕ και των κυβερνητικών λύσεων εντός του καπιταλισμού οδηγεί στην κόλαση τους εργαζόμενους και το λαό»

Καταρχήν το 4ο συνέδριο του ΝΑΡ υψώνει τη σημαία μιας νέας κομμουνιστικής ελπίδας στον 21ο αιώνα, θέτει επί τάπητος την ανάγκη για ένα νέο πρόγραμμα και κόμμα κομμουνιστικής απελευθέρωσης και διαμορφώνει τους όρους για να ξεκινήσει η διαδικασία για μια ανώτερη επαναστατική κομμουνιστική οργάνωση της νέας εποχής.

Δεύτερο, ανοίγει τη συζήτηση για το ποια Αριστερά απαιτείται σήμερα και υπογραμμίζει τη δυνατότητα να αποκτήσει πλατιά απήχηση η προσπάθεια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για μια μάχιμη πολιτική συνάντηση των δυνάμεων της Αριστεράς που παλεύουν αποφασιστικά για τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα, ενάντια στην κυβέρνηση Α. Τσίπρα και σε κάθε παραλλαγή της αστικής μνημονιακής πολιτικής, από θέσεις αντικαπιταλιστικές, αντιΕΕ και αντιδιαχειριστικές.

Τρίτο, αναζητά τολμηρά δρόμους «για να γίνουν τα ρυάκια της αντίστασης, ποτάμι ανατροπής» (όπως αναφέρει η Εισήγηση της ΠΕ), για την αντεπίθεση του κινήματος, το ξέσπασμα αγώνων στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, έτσι ώστε να αποκρουστεί και ανατραπεί η επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, κεφαλαίου, υπογραμμίζοντας τη μάχη ενάντια στα μέτρα της 3ης αξιολόγησης, «με αιχμή το κρίσιμο κτύπημα στο πρωταρχικό δικαίωμα της απεργίας, δηλαδή στο δικαίωμα να αγωνίζεσαι για όλα τα άλλα δικαιώματα!» Παρουσιάζοντας τον πολιτικό στόχο, ο Μ. Παπαμακάριος τόνισε: «Καλούμε τον κόσμο της δουλειάς και τη μαχόμενη νεολαία να βγουν μπροστά: Δεν τσιμπάμε στα στημένα-δεν διαλέγουμε εκτελεστή των ονείρων και των δικαιωμάτων μας, ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ-δεν μένουμε εντός του σφαγείου της ΕΕ-υπάρχει άλλος δρόμος ρήξης και ανατροπής.
Για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, την ειρήνη, τις λαϊκές ελευθερίες και τη λαϊκή κυριαρχία, ανατροπή της ευρωμνημονιακής επίθεσης κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ, των αντιδραστικών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και της επιτροπείας. Ήττα και ανατροπή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του αστικού ευρωμνημονιακού μπλοκ. Έξω από την ΕΕ-διαγραφή του χρέους.
Για να ανοίξει ο δρόμος για να πάρουν οι εργαζόμενοι και ο λαός τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια τους.

Πως; Με ισχυρή αντικαπιταλιστική αριστερά και συσπείρωση όλων των μαχόμενων δυνάμεων, για τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα, ενάντια και έξω από την ΕΕ και το κοινωνικό σφαγείο που επιβάλλει η αστική τάξη και οι “πρόθυμες” κυβερνήσεις. Με αντεπίθεση ενός ανατρεπτικού εργατικού λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος».

© Some rights reserved 2018 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα