Log in

Registration

Σχόλια στο ημίφως 11.05

Posted: November 5, 2017 / in: Σχολια στο ημιφως / Comments Off on Σχόλια στο ημίφως 11.05

ΣΥΡΙΖΑ κατά «τυχοδιωκτών» Καταλανών

Χωρίς περιστροφές η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε στην πρόσφατη συνεδρίασή της κατά του αγώνα των Καταλανών ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης Ραχόι, χαρακτηρίζοντας ως «αντισυνταγματικές και τυχοδιωκτικές» τις ενέργειες της καταλανικής κυβέρνησης! Αναμασώντας διάφορες αοριστίες περί «σεβασμού ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών» και «αντιεθνικισμού» δεν τόλμησε να πει κουβέντα για τις φρανκικές πολιτικές επιλογές του Ραχόι και της ισπανικής αστικής τάξης, ούτε βέβαια για τον βρόμικό ρόλο των Βρυξελλών και της ΕΕ ενάντια στον ριζοσπαστικοποιούμενο αγώνα των Καταλανών για ανεξαρτησία και δημοκρατικές ελευθερίες.

 

Σπρέι πιπεριού και πλαστικές σφαίρες!

Χωρίς περιστροφές και «έξω από τα δόντια» είπε το αντιδραστικό «ποίημα» αποθέωσης της κρατικής καταστολής ο κυβερνητικός βουλευτής των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκης. «Πιστεύω ότι η βία αντιμετωπίζεται με βία» είπε και το αποσαφήνισε: «… δεν αφήνουν την ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της, να το λέμε ξεκάθαρα, δεν θέλει η κυβέρνηση να τραβήξει ο αστυνομικός πιστόλι, δεν θέλει η κυβέρνηση να εφαρμόσει το μέτρο του σπρέι πιπεριού, δεν θέλει η κυβέρνηση τις πλαστικές σφαίρες, δεν ξέρω να απαντήσω γιατί…». Μάλιστα έφτασε στο σημείο να εξυμνήσει τους μπάτσους επίδοξους φονιάδες που το 2008 ως πιστολέρο πυροβολούσαν στον αέρα!

 

ΔΕΗ: Κόβει ρεύμα και ζωές

Τα νοικοκυριά ανέργων και φτωχών που ζουν χωρίς ρεύμα όχι μόνο δεν περιορίζονται αλλά πληθαίνουν. Μόνο στο πρώτο πεντάμηνο η ΔΕΗ είχε στείλει 230.000 εντολές αποκοπής, διπλάσιες σε σχέση με πέρσι. Μαζί όμως πληθαίνουν και τα ατυχήματα ως αποτέλεσμα του ότι πολλά νοικοκυριά καταφεύγουν σε παραδοσιακές μεθόδους φωτισμού ή θέρμανσης όπως τα κεριά και τα μαγκάλια. Προ ημερών, στην Καλαμάτα παραλίγο να καούν τρία ανήλικα αδέλφια από κερί διότι η ΔΕΗ τους έχει κόψει το ρεύμα από τον Αύγουστο. Οι γονείς τους είναι άνεργοι και μάλιστα αδυνατούσαν να ανταποκριθούν ακόμα και στη ρύθμιση του ΔΕΔΔΗΕ. Αυτό είναι το πραγματικό «στόρι» που συνεχίζει να γράφει και η κυβέρνηση Τσίπρα.

 

Πολίτες κατά μπίζνας Μελισσανίδη

Πενήντα έξι πολίτες υπέβαλαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της οικοδομικής άδειας του γηπέδου Μελισσανίδη στη Νέα Φιλαδέλφεια, συνεχίζοντας και στο νομικό επίπεδο τον αγώνα για την αποτροπή ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος, με τεράστιες, διαρκείς και ανεπίστρεπτες κοινωνικές επιπτώσεις. Κι αυτό, παρά το πρωτοφανές καθεστώς βίας και τρομοκρατίας των «αγανακτισμένων οπαδών» του «ιδιωτικού στρατού του προέδρου», με επιθέσεις σε πολίτες, σε εκλεγμένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε κοινωνικούς χώρους κτλ. Η πρωτοβουλία της κατάθεσης της προσφυγής φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ακόμη ψηφίδα στον πολύμορφου αγώνα των κατοίκων της περιοχής για την οριστική αποτροπή ενός δρομολογημένου περιβαλλοντικού εγκλήματος.

 

Εκτελεστές και ξεπεσμένοι καπιταλιστές

Σε ένα απίστευτο κουβάρι είναι μπλεγμένοι νονοί του εγκλήματος, πληρωμένοι δολοφόνοι, έγκλειστοι πρώην επιφανείς εκπρόσωποι της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της αχαλίνωτης ιδιωτικοποίησης, αλλά και μεγαλοδικηγόροι που τους υπερασπίζονται. Στο φόντο των τελευταίων συλλήψεων των εκτελεστών Ζαφειρόπουλου, εισβάλλουν στο προσκήνιο διαδοχικές πληροφορίες που εμπλέκουν τον φυλακισμένο εκπρόσωπο της εταιρείας Energa, Αλβανούς μαφιόζους, συμβόλαια θανάτου και άλλα υπέροχα από τον όμορφο και αγγελικά πλασμένο κόσμο και υπόκοσμο του κεφαλαίου.

 

Η Γουίντ δε θέλει συνδικαλισμό

Όργιο τρομοκρατίας και αντεργατικών συμπεριφορών εκτυλίσσεται στους χώρους εργασίας της Γουίντ. Όπως καταγγέλλει το πανελλήνιο σωματείο εργαζομένων εκπρόσωποι της εργοδοσίας σκίζουν όπου βρουν τις αφίσες του σωματείου, κατεβάζουν το διακόπτη ρεύματος στο γραφείο του σωματείου σε μέρα απεργίας, ανοίγουν την αλληλογραφία του, εξώδικα για «ψύλλου πήδημα», απαγόρευση διεξαγωγής γενικής συνέλευσης στο εστιατόριο των κεντρικών γραφείων της εταιρείας, και βέβαια, απολύσεις και διώξεις συνδικαλιστών. Πρόσφατα εστάλησαν προειδοποιητικές επιστολές σε τρία μέλη του ΔΣ επειδή στο πλαίσιο στάσης εργασίας και συνέλευσης έδωσαν το λόγο σε συνδικαλιστές από τη CYTA!

 

Tags:

Similar posts

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα