Log in

Registration

Νέα φασιστική επίθεση κατά μεταναστών εργατών

Posted: October 15, 2017 / in: Κοινωνια / Comments Off on Νέα φασιστική επίθεση κατά μεταναστών εργατών

της Ιωάννας Καρδαρά

Δολοφονική επίθεση σε βάρος δύο μετα­ναστών εργατών γης στον Ασπρόπυργο σημειώθηκε το πε­ρασμένο Σάββατο 7 Οκτωβρίου. Την ώρα που δύο μετανάστες ερ­γάζονταν σε χωράφια στην Γκορυ­τσά Ασπροπύργου, μια ομάδα πέ­ντε ατόμων τους επιτέθηκε με σιδε­ρογροθιές και μαχαίρι. Οι δράστες μπήκαν στο χωράφι, περικύκλω­σαν τους εργάτες και άρχισαν να τους χτυπούν με τις σιδερογροθιές στο κεφάλι και το σώμα. Ο Ασφάκ Μαχμούντ, ο πιο βαριά τραυματι­σμένος από τους δύο εργάτες, ήταν από εκείνους που είχαν δείξει να μην φοβούνται μετά τις συνεχείς επι­θέσεις του τελευταίου χρόνου στους μετανάστες του Ασπροπύργου, συμ­μετέχοντας στις διαδηλώσεις κατά των ρατσιστικών επιθέσεων.

Ο χτυπημένος μετανάστης αφού υποβλήθηκε σε εξετάσεις και αξονική, χρειάστηκε να μείνει στο «Τζάνειο» νοσοκομείο το βράδυ του Σαββάτου, καθώς τα χτυπήματα που δέχτηκε κυ­ρίως στο κεφάλι ήταν πολύ βαριά, ενώ ο Βακάς Χουσεΐν, ο δεύτερος που βρισκόταν στο σημείο της επί­θεσης δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Η μαρτυρία του Ασφάκ Μαχ­μούντ είναι συγκλονιστική. Καθώς βρισκόταν με τον φίλο του στο χω­ράφι, ήρθαν πέντε άτομα. Οι δύο φο­ρούσαν μαύρες μπλούζες και ο ένας μπλε. Ο τέταρτος κρατούσε μια μαύ­ρη σακούλα. Τους κοίταξαν, έφυγαν και μετά από δυο τρία λεπτά ξαναγύ­ρισαν. Τους έκαναν λεκτική επίθεση και έπειτα οι τρεις έπιασαν τον Ασφάκ Μαχμούντ και οι άλλοι δύο κυνήγη­σαν τον άλλο φίλο του. Ενώ τον χτυ­πούσαν οι δυο με τις σιδερογροθιές φώναζαν στον τρίτο «Βγάλε το μαχαί­ρι. Βγάλε το μαχαίρι». Τον τραυμάτι­σαν κάτω από το μάτι και μετά άρχι­σαν να τον χτυπάνε και οι πέντε.

Όπως λέει ο Ασφάκ Μαχμούντ, οι δράστες δεν του είναι άγνωστοι. «Τους έχω δει στην περιοχή και με ξέρουν κι αυτοί. Εγώ είμαι έξι χρό­νια σε αυτό το αφεντικό που δου­λεύω τώρα αλλά στον Ασπρόπυρ­γο είμαι από πολύ παλιά. Μένω δέ­κα χρόνια εδώ. Επιθέσεις γίνονται συνέχεια. Και την προηγούμενη εβδομάδα πάλι. Και χθες κυνηγού­σαν ένα παιδί ενώ πήγαινε στο σπίτι του αλλά πρόλαβε και έτρεξε».

Επιπλέον σε δηλώσεις του, ο Α. Μαχμούντ αναφέρει πως στην περι­οχή της Γκορυτσάς Ασπροπύργου δρουν περίπου 35-40 άτομα, που εδώ και ένα χρόνο έχουν συμμε­τάσχει σε τουλάχιστον 70 επιθέσεις εναντίον μεταναστών εργατών. Μετά από κάθε χτύπημα, απειλούν τα θύ­ματα, «αν κάνετε μήνυση, θα δείτε τι θα πάθετε». Σε ορισμένα περιστατι­κά, που οι μετανάστες προχώρησαν σε μηνυτήρια αναφορά στην αστυ­νομία, κάποιοι από τα παραπάνω άτομα πήγαιναν στα σπίτια των κα­ταγγελλόντων και, είτε έβαζαν φω­τιά, είτε τους έσπαζαν τα αυτοκίνητα, είτε προέβαιναν σε παρόμοιες πρά­ξεις εκφοβισμού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινό­τητας, Τζαβέντ Ασλάμ, τα παραπά­νω οδηγούν στην υποψία πως αστυ­νομικοί από το τοπικό τμήμα καλύ­πτουν τους δράστες.

Για τη ρατσιστική επίθεση συ­νελήφθησαν δύο ανήλικοι, ηλικίας 17 ετών και ένας 18χρονος. Σύμφω­να με αρμόδια στελέχη της αστυνο­μίας, οι τρεις συλληφθέντες κινού­νται στον ακροδεξιό χώρο. Στα σπί­τια τους βρέθηκαν ρόπαλα και άλλα αντικείμενα. Και οι τρεις είναι γνω­στοί στην αστυνομία, καθώς δεν εί­ναι η πρώτη φορά που απασχολούν τις αρχές για βίαιες ενέργειες, μία εκ των οποίων σχετίζεται άμεσα με ρα­τσιστική συμπεριφορά. «Στηρίζου­με την αντιφασιστική δράση στην περιοχή του Ασπροπύργου για τη διάλυση της ναζιστικής συμμορί­ας. Να κλείσουν τώρα τα Γραφεία-Ορμητήρια της ΧΑ και να ξηλωθεί το ΑΤ Ασπροπύργου. Στη φυλακή οι δολοφόνοι-μέλη των Ταγμάτων Εφόδου και όλη η ηγεσία της ΧΑ», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στην παραπάνω επίθεση, ήρθε να προστεθεί τα ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή, κι άλλη μία κατά ενός μετανάστη εργαζόμενου σε εστιατό­ριο αυτήν τη φορά στην περιοχή της Λαμπρινή;. Όπως αναφέρει η ΚΕΕΡ­ΦΑ σε ανακοίνωσή της, ο 30χρονος Ουσμάν Μοχάμεντ, ενώ έφευγε από το εστιατόριο όπου δουλεύει και πή­γαινε για να πάρει το λεωφορείο στη διασταύρωση της Λ. Ηρακλείου και της οδού Τραλλέων δέχτηκε επίθε­ση- λιντσάρισμα από ομάδα 10-12 ατόμων, ηλικίας 20-30 ετών.

Τον περικύκλωσαν και άρχισαν να το χτυπάνε και να το κλωτσάνε ως αγέλη. Λιποθύμησε από τα χτυ­πήματα και όταν συνήλθε επέστρε­ψε στη δουλειά του, όπου τον μετέ­φεραν στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Παρα­μένει και νοσηλεύεται στο νοσοκο­μείο «Αγία Όλγα» με τραύματα στο πρόσωπο, με σπασμένη τη μύτη και γδαρμένα τα χέρια. Ο ίδιος γνωρίζει λίγα ελληνικά και δεν αντιλήφθη­κε τι του φώναζαν όταν τον χτυπού­σαν. Τελευταία, πυκνώνουν και εξα­πλώνονται οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά εργατών μεταναστών στη πε­ριοχή φτάνοντας τις τέσσερις τον τελευταίο μήνα, στη Ν. Ιωνία, Ν. Ηράκλειο, στους Αγ. Αναργύρους και τον Κόκκινο Μύλο.

Tags: ,

Similar posts

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα