Log in

Registration

Ξεκίνησε το κάμπινγκ των Αναιρέσεων

Posted: August 1, 2017 / in: Κοινωνια, Πολιτισμος, Πρωτοσελιδο / Comments Off on Ξεκίνησε το κάμπινγκ των Αναιρέσεων

ΕΙΡΗΝΗ ΘΑΝΟΥ

Το Κάμπινγκ «Αναιρέσεις» άνοιξε τις πόρτες του το Σάββατο 29 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Αυγούστου 2017 προσφέροντας όχι μόνο συλλογικές και οικονομικά προσβάσιμες διακοπές αλλά κι ένα πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα. Στο φιλόξενο χώρο του Κάμπινγκ Πλάκα beach στο Δρέπανο Αργολίδας θα εκπέμψουμε το σήμα ενός ανατρεπτικού πολιτικού-πολιτιστικού αντιπροτάγματος.

Δυναμικά ξεκίνησε η πρώτη μέρα με τη συζήτηση γύρω από τις ειδικές πλευρές της ταξικής πάλης που αφορούν το φεμινιστικό και ΛΟΑΤΚΙ κίνημα, δίνοντας τη σκυτάλη στον αγαπημένο stand-up comedian των Αναιρέσεων Βύρωνα Θεοδωρόπουλο, που ενώνει τις δυνάμεις με τον μουσικό Moa Bones. Συνεχίζοντας σήμερα, Κυριακή, εγκαινιάζεται ο κύκλος των εκδηλώσεων με θέμα το αναγκαίο βήμα που απαιτείται στο το μεταίχμιο της περιόδου για το φοιτητικό κίνημα και την ΕΑΑΚ.

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι σχετικά με το φλέγον ζήτημα της μετανάστευσης της νεολαίας. Στον αντίποδα, τη σκηνή θα κατακλύσουν νέοι καλλιτέχνες που συμβάλλουν σε μια νέα καλλιτεχνική ματιά στην εγχώρια μουσική σκηνή. Έτσι, φιλοξενούμε και μοιραζόμαστε μουσικές με τους Pitch Black Avenue, The Big Nose Attack και τους γνώριμους από το φετινό Φεστιβάλ Blend Mishkin & Roots Evolution στα decks.

Το στίγμα της φετινής χρονιάς αναπόφευκτα δίνει η συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή επανάσταση. Η διπλή εμπειρία της νίκης και της ήττας δεν πιστεύουμε πως αποτελεί μουσειακό υλικό αλλά πηγή σύγχρονου προβληματισμού, μελέτης και έμπνευσης. Υπό αυτό το πρίσμα, την πρώτη μέρα του Αυγούστου θα μελετήσουμε σ’ ένα ενδιαφέρον workshop την παραγωγή, την εκπαίδευση και το ζήτημα της εξουσίας στη ΕΣΣΔ.

Είναι αδιαμφισβήτητο πως το κάμπινγκ των Αναιρέσεων αποτελεί πόλο έλξης ανήσυχων αγωνιστών/-στριών από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο. Αυτή την πανελλαδική συνάντηση των ανθρώπων επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε στο εργαστήρι της Τετάρτης, συγκεντρώνοντας τις εμπειρίες και σχεδιάζοντας δρόμους σταθερού συντονισμού γύρω από το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Σταθερός προσανατολισμός στο εγχείρημα του κάμπινγκ είναι η προσπάθεια να παρουσιάσουμε μια εναλλακτική πρόταση διακοπών πέρα από τα εμπορικά πρότυπα της εκμετάλλευσης, με πυξίδα την αυτό-οργάνωση, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη. Η προσπάθεια αυτή όμως περνά μέσα και από την ευθεία σύγκρουση με την τουριστική βιομηχανία και τη σύγχρονη σκλαβιά που επιβάλλει στους εργαζόμενους. Για το λόγο αυτό, η καμπάνια Season Fight θα αποτελέσει αντικείμενο της συζήτησης στην εκδήλωση της Πέμπτης. Τι συνθήκες αντιμετωπίζει, πως οργανώνεται και παλεύει ο κόσμος σε αυτό το κερδοφόρο κάτεργο που ονομάζουμε τουρισμό; Αποχωριζόμενοι το αστικό τοπίο, στο workshop της Παρασκευής αναστοχαζόμαστε γύρω από το ποιος έχει δικαίωμα στην πόλη και ποιος καθορίζει τελικά την ποιότητα και την οργάνωση της καθημερινής ζωής; Οι ειλικρινείς προβληματισμοί και πόθοι για μια ζωή ελεύθερη από κάθε επιβαλλόμενη κανονικότητα συμπυκνώνονται στη λαϊκή τέχνη και ειδικά το ρεμπέτικο τραγούδι στο οποίο αφιερώνεται το γλέντι με την κομπανία Γιαβάς Γιαβάς. Το Σάββατο 5 Αυγούστου κατηφορίζουμε στο κέντρο του Ναυπλίου (Πλ. Καποδιστρίου), στις 7 μ.μ., για την κεντρική εκδήλωση του ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση μπροστά στο 4ο Συνέδριό του με τίτλο «Για μια νέα κομμουνιστική ελπίδα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή». Η δυναμική επανεμφάνιση του εργατικού και λαϊκού κινήματος στο προσκήνιο, ο ειδικός ρόλος ενός Αντικαπιταλιστικού Πολιτικού Μετώπου αλλά και καθοριστική συμβολή ενός σύγχρονου προγράμματος και κόμματος είναι ζητήματα πάνω στα οποία θα εργαστεί το επικείμενο 4ο Συνέδριο, του οποίου οι θέσεις είναι ανοιχτές προς προβληματισμό και συμβολή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την τελευταία Κυριακή, 6 Αυγούστου, το λόγο θα πάρουν οι μαθητές που όλος ο προηγούμενος χρόνος τους βρήκε στο δρόμο του αγώνα ενάντια στο νέο σχολείο της αγοράς. Με αφορμή το αφιέρωμα του 1ου τεύχους του νέου περιοδικού «Σελιδοδείκτης για την εκπαίδευση και την κοινωνία», θα μιλήσουμε για το σχολείου που μπορεί να απελευθερώνει, τι σημαίνει και τι είναι λοιπόν το ενιαίο 12χρονο σχολείο των αναγκών μας. Κρατώντας το νεολαιίστικο ανυπότακτο πνεύμα, τη σκηνή θα καταλάβουν οι χιπ-χοπ ρίμες των BRAK και ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ.

Ο φετινός επίλογος του κάμπινγκ θα είναι μια υπόσχεση για μια νέα χρονιά που η χαρά θα τσακίζει τη σύγχρονη μιζέρια και οι ανάγκη για ζωή τη δίψα του συστήματος να καταστρέφει κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα ξέφρενο πάρτι γεμάτο χορό με τους Τhe Jaguar Bombs. Τις βραδιές που τα μικρόφωνα θα μένουν κλειστά, θα βυθιζόμαστε στη μαγεία του θερινού σινεμά κάτω από τ’ αστέρια. Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων και workshops στις 6 μ.μ. και συναυλιών 9 μ.μ. Η ημερήσια είσοδος οικονομικής ενίσχυσης είναι 5 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δείτε το event στο facebook εδώ

 

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα