Log in

Registration

Σχόλια στο ημίφως 23.07

Posted: July 23, 2017 / in: Σχολια στο ημιφως / Comments Off on Σχόλια στο ημίφως 23.07

Αθλιότητες iskra για το ΝΑΡ

 

«Το ΝΑΡ απορρίπτει την πολιτική συνεργασία με ΚΚΕ και ΛΑΕ» γράφει η iskra.gr, αναφερόμενη στην ομιλία του Άγγελου Χάγιου  κατά την εκδήλωση για την παρουσίαση των Θέσεων του 4ου συνέδριου του ΝΑΡ. Συμπεραίνει δε ότι «και το ΝΑΡ ακολουθεί κατά πόδας την λογική του ΚΚΕ» και ότι «απορρίπτει την συνεργασία με κάθε άλλη αριστερή δύναμη». Προφανώς, ο στόχος των συντακτών είναι να δημιουργήσουν εντυπώσεις, παρακάμπτοντας την ουσία και το «γιατί». Δίνοντας, έτσι, συγχωροχάρτι σε όσους κάνουν προεδρεία σε σωματεία και ομοσπονδίες με όψιμους και παλιούς κυβερνητικούς γραφειοκράτες και απέχουν από κάθε προσπάθεια εργατικού συντονισμού από τα κάτω και από τα αριστερά. Αυτοί ακριβώς εγκαλούν το ΝΑΡ για …«αντιενωτική στάση» και φτάνουν στην αθλιότητα να αναρωτιούνται μήπως εξυπηρετεί τις δυνάμεις «του βρώμικου μνημονιακού καπιταλιστικού τόξου»!! Το ΝΑΡ ωστόσο δεν πρόκειται να υποταχτεί στο πλαίσιο του «καλού ΣΥΡΙΖΑ», του 2012, όπως επιδιώκουν κάποιοι. Οι χθεσινοί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που μπάζωναν από τα «αριστερά» την πολιτική στρατηγική της ηγεσίας του, πρέπει κάποτε να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 

Με δανεικά από το σπίτι

 

Την «οικονομική στήριξη από γονείς ή άλλους συγγενείς» δηλώνουν ως τη βασική πηγή του εισοδήματός τους ένας στους δύο νέους ή το 48% των νέων Ελλήνων ηλικίας 18-35 ετών, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα της διαΝΕΟσις. Μόνο το 15% των ανέργων νέων Ελλήνων θεωρεί πιθανό να βρει δουλειά τους επόμενους 6 μήνες, ενώ περίπου ένας στους τρεις νέους πιστεύει ότι το βιοτικό του επίπεδο στο μέλλον θα είναι χειρότερο από το βιοτικό επίπεδο των γονιών τους. Είναι συγκλονιστικό δε ότι 4 στους 10 νέους δηλώνουν διατεθειμένοι να μετακομίσουν σε άλλη χώρα για να βρουν δουλειά. Μια νέα γενιά χωρίς ελπίδα και αισιοδοξία θέλει το κεφάλαιο για μπορέσει να την καθυποτάξει.

 

Η ΕΥΔΑΠ «κόβει» το νερό

 

Η ΕΥΔΑΠ θα ακολουθήσει «σκληρή» γραμμή απέναντι στα χιλιάδες νοικοκυριά που γονατισμένα από την ανέχεια αδυνατούν ακόμα και τους λογαριασμούς νερού να πληρώσουν. Οι οφειλές προς την ΕΥΔΑΠ έχουν εκτοξευτεί στα 2,23 δισ. ευρώ και η εταιρεία εξήγγειλε «νέα πολιτική». Δηλαδή σαρωτικές διακοπές νερού που υπολογίζονται έως και 3.000 την εβδομάδα, πλήττοντας κυρίως τους μισθωτές ακινήτων. Μάλιστα έχει βγει και πλάνο για 47.000 διακοπές νερού για το επόμενο διάστημα, δίνοντας προτεραιότητα σε 10.000 μισθωμένα νοικοκυριά, ενώ πλέον υπάρχουν καταγγελίες ότι κόβουν το νερό ακόμα και για 500 ευρώ οφειλή, χωρίς να υπολογίζουν εάν πρόκειται για άνεργους ή χαμηλόμισθους.

 

Πρόσφυγες θύματα πολέμου

 

Ένα από τα «επιχειρήματα» της ΕΕ αλλά και των κυβερνήσεων για να καταστέλλουν το δικαίωμα των προσφύγων στο άσυλο είναι ότι δεν πρόκειται για θύματα πολέμου αλλά για «οικονομικούς μετανάστες». Ωστόσο μία πρόσφατα δημοσιευθείσα μελέτη του Πανεπιστημίου Μίντλσεξ στο Λονδίνο σε συνεργασία με το ΑΠΘ απομυθοποιεί και αυτό το επιχείρημα καθώς καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι λιγότεροι εξ αυτών άφησαν την πατρίδα τους για οικονομικούς λόγους. Στη μελέτη έλαβαν μέρος 750 μετανάστες σε Ελλάδα, Σικελία και Μάλτα, το 80% εκ των οποίων δήλωσαν ότι μετανάστευσαν εξαιτίας του πολέμου και της βίας, ενώ μόλις το 18% δήλωσαν οικονομικά κίνητρα.

 

«Παραφωνία» ΠΑΜΕ

 

Αυτές τις μέρες που σωματεία και φορείς έδιναν τη μάχη της απεργίας της Κυριακής 16 Ιούλη για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, αρκετά συνεργεία αγωνιστών κόλλησαν τις αφίσες του «Συντονιστικού Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας». Εξορμήσεις έγιναν και από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το ΠΑΜΕ. Οι αφίσες ήταν ασφαλώς σταγόνα στον ωκεανό της ανάγκης για πληροφόρηση και για μαχητική παρέμβαση στο μέτωπο αυτό. Όμως το ΠΑΜΕ θεώρησε καλό σε διάφορα σημεία του κέντρου (πχ Ακαδημίας, Ερμού) να σκεπάσει με την αφίσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων τις αφίσες του «Συντονιστικού Δράσης».  Πότε θα υπερβούν οι συναγωνιστές του ΚΚΕ το «πας μη ΠΑΜΕ

…βάρβαρος»;

Tags:

Similar posts

© Some rights reserved 2018 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα